Friday, June 05, 2009

kylmää / cold


Hesarin mukaan näin kylmää on kesäkuussa vain kolme kertaa sadassa vuodessa. Viimeksi vuonna 1982, silloin tuli luntakin. En onneksi muista, tai sitten Tampereella satoi vain vettä.

Sadepäivänä luetaan kirjoja ja askarrellaan kirjanerkkejä. S:n lemmekkäät putto-enkelit...olen sanaton. S on tyyppinä käsittääkseni esimerkki klassisesta romantikosta. (heh, keksin uuden termin, ymmärrätte kyllä tarkoituksen).
Keskimmäiset värikkäät ovat Liisun merkit. Hänellä on tapana nykyään maalata paperi ihan täyteen. Jännittävää sinnikkyyttä tässä papusessa.
Ja nuo poika A:n, kuvassa kaksi ylintä, geometrisuudessään ja selkeydessään aivan itsensä, sääntöjä rakastavan loogikon näköiset.

Kyllä muutama tällainenkin päivä kesään mahtuu, mutta haluaisin vakuuden siitä että niitä hellepäiviäkin vielä tulee. Nyt painun tikkaamaan peittoa.

We are having exceptionally cold weather here. It was +6 C in the morning.(43 f). But fortunately not snow like in 1982. Not that i remember (i should, i was already 12 then), but the newspaper said so.
Cold and rain, a good day for reading and making bookmarks. The marks look like their makers. S, romantic. Boy A, logical and rule loving. Liisu, persistent and colourful.

7 comments:

Solveig said...

Paitsi että on kylmää,kärsin raivokkaan kesäflunssan kourissa ja mietin tuota samaa: Kestän, jos tiedossa on jotain muutakin kuin sadetta ja räntää tälle kesälle.

Villasukka said...

Minä muistan kesäkuun -82 lumisateen. Isä oli menossa uudestaan naimisiin ja kotia remontoitiin. Niinpä meidät lapset oli viety maalle (isän enon tila) remonttia karkuun. Lämpimin vaatekappale joka minulla oli mukana, oli villatakki. Oltiin navetan ylisillä heinissä, siellä oli lämpimämpää.

Helen said...

Seeing what your children come up with each day must be exciting and so joyful. Love that they thought to make bookmarks :)

himalainen said...

Minä virkkaan, ei tarvitse mennä ulos.

Muistan tuon 82-lumisateen. Serkku lähti autotallin maalaustalkoisiin ja sitten kesken kaiken alkoi sataa lunta. En muista, kuivuiko maali.

Kyllä on hienot kirjanmerkit, kiva lukea kirjoja.

dottyspots said...

It's chilly, windy and rainy here too - although not as cold as Finland. I shivered under my summer blanket when I woke up this morning.

Avaruus said...

Heh, tuo Liisun alempi näyttää tosi paljon yheltä mitä tein ite edellisvuonna siel paasiopistossa.

violet said...

Ja minä olin tuolloin rippileirillä.
Rakeita pukkas.