Thursday, June 04, 2009

nostalgiakohtaus / a nostalgia attack

Anoppini, maailman kivoin, kaappasi minut tänään kirppikselle kanssaan sadetta pitämään. Sateesta huolimatta aivan naurettavan intensiivinen allergiakohtaus melkein tainnutti minut sinne hyllyjen väliin, joten olkoon se syy miksen mitään varsinaisesti tähdellistä tai ainakaan tarpeellista löytänyt.
Korkkityttö ja prinsessalautanen kuuluvat jotenkin tähän alkukesän melankolia/nostalgiajatkumoon. Molemmista tulee voimakkaasti lapsuus mieleen, vaikkei mitään vastaavaa lapsuuden kodissani ollutkaan.
Pesukoneessa pyörii pari mekkoa, joko itselleni tai sitten tytöille. Säätöä vaativat joka tapauksessa. Sininen raitakangas on uutta lempimateriaaliani, kevyesti topattua puuvillapäiväpeittoa. Täydellinen takkimateriaali.

Luulen että merkitsen tänne blogiin jotain joka päivä kesäkuussa. Vähän niinkuin vahingossa.

My mother in law, the best ever, took me to thriftstore, to keep rain, to relax, to forget the gray and cold. Despite the rain, i had ridicoulsy intense allergy symptons inside the first fleamarket we went thru, so let´s say it was because of that i didnt find much anything needful or so.
This cork girl and the princess plate are a very presenting the melancholia and nostalgia thing of my early summer. Both are saying: isoinpapu as a child! It´s funny, we had nothing like that at home.
That blue stripey fabrick is a bedcover, cotton, lightly padded/quilted/something. Very good, perfect actually for making coats.

I guess i will be posting something here every day in june. Like accidentally.

7 comments:

Liivia said...

Näen jo silmissäni miten hienon takin loihdit tuosta.

Sade tosiaan tainnuttaa, tämä sade. Olen jotenkin vieläkin raivona, vaikka tulin sateesta sisälle jo monta tuntia sitten. Raivonpuuskassa saa kyllä paljon aikaiseksi ja nyt olen jo kuitenkin lauhtumaan päin.

Mullakin on muuten nykyään anoppi, thaimaalainen. Ihan huippu hauska tapaus. Tai on mulla ollut se jo viisi vuotta, en vain ollut tavannut.

Helen said...

That cork girl is such a find! How will you use her?

isoinpapu said...

helen: I have no idea. She is just cute.

tiina said...

Hyvä ja kiva, että susta tuntuu, että kirjoitat jokaisena kesäkuun päivänä. Määki tahtoisin, mutten kuitenkaan niin tee. Tee sää.

Matroskin said...

If you don't finish a bottle of wine at once, you can cork the bottle with the girl thingie.

Lautanen on soma ja kangas ihana. Olitteko Manhattanilla, suurkirppiksellä?

violet said...

Lautasesta tuli ensikatsomalla mieleen se Täti ruskea -kirja..vai mikä se on...missä on niitä kaiken värisiä tätejä tuommoisissa hameissa.

isoinpapu said...

Tiina: joo, tämä onkin nyt hauskaa, kun tälleen vähän vahingossa päätin.

Matroskin: Mutku mä oon absolutisti, niin laitan sit vaiks simapulloon.
Joo, sielläpä juuri, Manhattanilla, ja sitten Kaarinassa myös. Kaarinan ekokirppiksellä on hyvät hinnat. LÖysin intianpuuvillahameen 60

Violet: No ihan selvästi! Ja kuitenkin nyt vasta näen kun sanoit! Mulla oli jännä suhde siihen kirjaan pienenä. Samalla tykkäsin ja plekäsin. Yksi niistä tädeistä oli jotenkin niin pelottava. Oisko ollut juuri se ruskea.