Saturday, August 15, 2009

kouluun / for school

Villapaitaan lisäosia peittämään reikiä ja ihan vaan iloksi. Haluan samanlaisen itselleni!


Sininen lintulaukku. Lintusininen-laukku. Tykkäämme tästä. Vetoketjullinen taskukin. ( Niin, siinä on tosiaan kaunis lintunauha koristeena jos katsoo tarkkaan. En päässyt lähemmäs kun en osannut kuvat missään valossa tänään.)

Ommellessa kivointa tänään oli se, että sai miettiä ompelujärjestystä. On mahtavaa hahmottaa miten vetoketju asettuu, mikä sauma auttaa toista kohdalleen ja kuinka vuori saadaan oikeinpäin. Ihan hyvä että tykkään: muistini on kamalan huono ja unohdan järjestykset ja kikkailut heti.
Vähän hämmästyn itsekin, kun tajuan juuri kuinka rentouttavaa tuo pohdiskelu on. En heti tajunnut olevani tällainen. Mutta olenkin. Hauskaa.

Today the best part in sewing was the planning: wich part to sew first and wich way up etc. I was suprised that i enjoy it so much. Didnt really know i´m that kind of a person. But i seem to be. Fun.
Blue bird bag. ( Sorry for such a bad pic, but it really has a bird ribbon in it, very pretty, trust me) I love this. It even got a zippered inner pocket!
Sweater adorned with felt. To cover little holes and just for fun. I want to have a sweater like that myself!

16 comments:

aurinko said...

tama on jarkyttavan virkistavaa missa muu maailma miettii minkalaista reppua ostaa kaupasta.
aivan kuin kukaan muu suomessa ei olisi tajunnut etta SEN laukun voi tehda itse.
kiitos, hienoa:-) laita meilia
pikkukenguru2@yahoo.com jos haluat tirkistella meidan elamaa singaporessa, joka ei valitettavasti ole kovin ymparistotoystavallista ollenkaan, olemme tosi pahiksia.
ostan reput koulun kaupasta.
pia

Merja said...

Ihanasti pohdittu, hymyilen.

Linnut nauhassa näyttävät ihan samanlaisilta kuin ne linnut Finelin emalimukeissa, oletko nähnyt niitä.

isoinpapu said...

Hei aurinko! (Kuulostaa kivalta sanoa noin!) No, kyllä minä ostan reppuja ihan kaupastakin välillä. Reppu on hankala ommella, ja tosi hyvä kuitenkin kasvavan lapsosen selälle.
Tämä on sellainen lyhyen päivän koululaukku:) tai sitten käytän tätä itse.

Merja: Ai jopas. Täytyykin käydä katsomassa niitä mukeja. Nauha löytyi yhden pienen ja täyteenahdetun kangaskaupan syvyyksistä. JOtain vanhoja jämiä. Ihania.

Liivia said...

Tuo villapaita on todella todella hieno!
Ja nurkkasi uusi look pisti jo silmään viime kerralla, en vaan muistanut huikata, että huomattu on. HYvältä näyttää. Eleetöntä.

isoinpapu said...

Liivia: Mä olen jo pitkään halunnut vähän erinäköistä, mutta en vaan tajunnut yhtään miten ja mistä jne. Onneksi viimein tajusin. Enemmän mun näköinen ehkä nyt.
Kiitos kiitos.

Anonymous said...

Minäkin fanitan villapaitaa, lintunauhaa ja muutenkin meininkejäsi täällä! Olen lukenut pitkään, mutta taitaa olla ensimmäinen kerta, kun tohdin kommentoida..vai muistanko sittenkin väärin. No joka tapauksessa.

On hauskaa havaita itsessään esim. kolmiulotteisesti ompelustyön saumanvarojen oikeanlaista kääntymistä pohtiva tyyppi. Olisipa sitä muutenkin yhtä suunnitelmallinen ja järjestelmällinen. Ei toivoa..

Iina Kraak said...

Hassua, katsoin ensin että tuo upeasti tuunattu villapaita on koulureppu. Assosioin niin vahvasti tuosta otsikosta nimenomaan koulureput. Tekstiä lukiessani tajusin, että oho.

Minäkin taidan kommentoida ensimmäistä kertaa, vaikka olen tekemisiäsi seuraillut todella pitkään. Jotenkin se on olevinaan niin vaikeaa, kommentointi meinaan. Ehkä ryhdistäydyn nyt! :)

aurinko ja kuu said...

Hieno tuo paita!!!En osaa tuollaista...miten teit nuo soikiot?

Anonymous said...

ingenious repair work & lovely bags!

therese said...

i love that sweater. so clever! i should start making some school stuff for my kids too. but - only two days until it starts!

Pellon pientareella said...

Ihanat jutut olet tehnyt taas. Noissa on jotenkin niin kauheasti kauneutta, eloa, valoa, inhimillisyyttä ja elämää, noissa töissäsi. Tekijän näköisiä, persoonallisia. Eivät mitään massatuotteita, jotka näyttävät kuin kaupasta ostetuilta.

nicole said...

I absolutely adore the way you mended that sweater with some felt circles. What a great idea! I want a sweater like that for myself too!

Windsting said...

Love your mushrooms that are drying, and your home. The bag is lovely, and such a good idea for holey sweaters. Thank you for the beautiful pictures and inspiration. I hope you are all feeling better. Peace and love. Anna

Matroskin said...

Ihania kapineita. Minusta itsetehdyissä laukuissa/repuissa on se ongelma, että kun vihmoo räntää vaakasuoraan, niin miten omatekoisesta saa vedenkestävän? No ei mitenkään.

hannna said...

Hei. täällä on uudenlaista ja paljon kaikkea uutta. Missä se sun kauppa viipyy?

isoinpapu said...

Hei kaikki!

Kiitos kivoista kommenteista! Mä iloitsen. Heti vaan täällä hymyän.
Musta on hauskaa että mun tekeleet näyttävät papulta/minulta. Siis mikä sitten olenkaan, mutta että joku persoona sieltä kurkkii.Ja että se siis ilahduttaa jotakuta! oh, iloa!

Hei aurinko ja kuu!(kiva sanoa noinkin!): mä ihan vaan leikkelin ne pallurat/soikiot, naps naps, huopuneesta villapalasta. ja sitten käsin pienillä tikeillä kiinni.

Matroskin: no nii just. Mattokassi kyllä pitää aika hyvin kovampaakin rytäkkää. Mut ei aina jaksa ommella matosta:)


hannna: Niin,kauppa. Mä teen listoja ja yritän saada valmiiksi juttuja. Mies lupasi väsätä mulle jonkun oman kauppasivun. Ja pitää soittaa verovirastoon. Tai soitinkin jo, mutta varmistan vielä.
Välillä iskee joku ihme (mulle ominainen) epävarmuus ja sen sellainen.
Aloitan ihan pienesti vaan. Pari naamaria, mobilea, sellasta.
Meidän budjetista puuttuu täsmälleen se konservatorioraha, joten mun on vaan pakko pakko saada puhtikauppa aikaiseksi (vaikka epäilen, etten silti saa niitä rahoja kokoon, mutta edes vähän).

hey you nice, kind people there! Thank you for your comments. I feel all happy and smily here.