Friday, October 23, 2009

taikametsässä / a magic forest


Minä rakastan tätä paikkaa. Oi Ruissalo! Lasten isoisoisä on seikkaillut täällä pienenä. Tuo vanha puumaja on hänen rakentamansa.
Koko metsä tuoksuu syksyllä voimakkaasti. Ihanin tuoksu on kuitenkin mökin pihan poppelit, joiden tuoksu tarttuu hiuksiin, ihoon pitkäksi aikaa. Tunnen sen nytkin.

I love so this Ruissalo forest! The greatgranfather of our children used to adventure here. The treehouse is build by him.
The whole forest smells very good, but the best scent comes from the poplar trees that grow near the summer cottage. The wonderful smell stays long in the hair, skin. I can feel it now.

21 comments:

P.K said...

Forests are magical indeed. Lovely photos, I can feel the cool crisp air.

Pellon pientareella said...

Oi mikä maja (ihan tottako isoisoisoisoison...) ja höyhen. Lapset niin luontevina, seikkailunhaluisina metsässä, kuin keijukaiset. Te kuulutte metsään, niin kauniina ja luonnollisesti siellä.

maijja said...

Hitsit mikä kuva! Tuo toiseksi alin, puistattavan hieno. Mulla iskee nyt just tuommoset värit.

Maria said...

Hienonhienot kuvat, taianomaiset. Täynnä seikkailua.

Kerri said...

Wow this place is amazing! I love the feather with those gorgeous white spots and the tree house is wonderful. It's so extraordinary that it is still there after all these years.

Allu said...

Voi miten ihania kuvia, mahtava tunnelma siellä taikametsässä.

niina said...

Apua miten mahtavat kuvat,etenkin tuo toiseksi viimeinen! Niin hieno.
Ihan kuin juoksisin itse lasten kanssa pensaikossa..pystyn melkein haistamaan syksyn tuoksun näistä!

Ja paikkakin niin kaunis,voi että. Haluaisin päästä tuonne seikkailemaan tytön kanssa joskus.
Kun olin pieni,kävin isäni kanssa yhdessä taikametsässä,missä ei ikinä näkynyt ketään muita. Pitää kyllä mennä etsimään se paikka!

ElsaIlona said...

Ja minä pidän siitä, että lapset ulkoilevat tuollaisissa oikeissa vaatteissa eivätkä kankeissa tuuli- ja toppapuvuissa!

heli said...

aaaaaah, mitä kuvia!

Joola said...

Aah, on kyllä ihana. Kiitos näistä tunnelmista!
Mietin tuota poppelijuttua. Olen kävelyiltä poiminut satunnaisia tuulen pudottamia oksia maljakoihin tässä viime aikoina. Siis sellaisia, joissa on vielä lehtiä. Yhdessä oksassa on käsittämättömän vahva ihana tuoksu. Hämmästelen sitä joka päivä kun käväisen maljakon lähellä. Että tuoreet kukat tai juuri leikatut oksat, sen ymmärtäisin, mutta miten ihana voimakas tuoksu voi lähteä kuivuneista käpristyneistä lehdistä.
Aion ottaa selvää. Sen täytyy olla poppeli.

fiuletti said...

Asutteko lähellä taikametsää, vai mökkikö siellä on? Miehenikin rakastaa Ruissalon metsiä, vaikkei ollenkaan usein pääse sinne käyskentelemään.

Ja voi mikä sulka! Oikeinko totta se löytyi metsästä? Sitten sen täytyy olla taikalinnun sulka!

Nämä kuvat rauhottavat sieluani joka muuten on vereslihalla nyt juuri. Ehkä pitäisikin mennä aamulla metsään parantumaan.

heini said...

Voi miten kaunista! Taikametsää todellakin!

isoinpapu said...

Syysmetsät ovat ihmeellisen ihania! Ja lehtimetsän tuoksu on silloin ihan erityinen. Toivotan taianomaista metsäretkeä kaikille!

fiuletti: joo, me asutaan ihan lähellä. Autokyydillä alle kymmenen minuuttia metsänreunaan. TUolla on tosiaan vielä suvun kesäpaikka, jossa saamme lasten kanssa käydä. Ne lähimetsät ovat tulleet tosi tutuiksi. Itseasiassa, aika harvoin me sinne mökkiin mennään lainkaan, ollaan vaan metsässä. Tosin, kun se on luonnonsuojelualuetta, niin tätyyy ottaa huomioon lintujen pesintäajat jne. Silloin vaan merkityillä reiteillä. Näin syksyllä on kivaa kun voi oikeasti samoilla vähän pienemmilläkin poluilla.

Täpläsulka!
En tiedä mikä lintu oli höyhennetty yhden kaatuneen tammen luona. Olisiko ollut joku tikka? Nähtiin siellä lentelemässä yksi mustavalkoinen. Valkoselkätikka varmaan.

violet said...

Olet onnekas kun tuollainen paikka on siinä ihan lähellä. En ole koskaan tuolla käynyt.
Kehun kovasti kuviakin. Onko tämä vielä se Fuji? KOkemukseni mukaan tosi hyvä kamera!

eralamaga said...

what a great and magic place!! so good for children!!!

isoinpapu said...

Violet: Saimme teinin O:n kanssa joululahjaksi canon järkkärin. Halvin ja kepein malli, mutta on kyllä ihana. Fuji pokkari on edelleen olemassa ja hyvä.

Katilein said...

Katsoin heti puumajaa kuvasta ja sitten luin tekstistä sen tarinan. Hitsi, miten hienoa! Ja nyt sinun lapsesi kulkeva samoilla paikoilla...

Hilja said...

Poppelin tuoksu on ihana!

(Sulka voi olla jonkun haukan.)

melissa said...

i love your photgraphs of your children playing in there. i think a finnish forest must be the most magical place!

Fine Little Day said...

Magic, indeed. That feather is amazing too.

Anonymous said...

牙醫,植牙,矯正,矯正牙齒,皮膚科,痘痘,中醫,飛梭雷射,毛孔粗大,醫學美容,痘痘,seo,關鍵字行銷,自然排序,網路行銷,自然排序,關鍵字行銷seo,部落格行銷,網路行銷,seo,關鍵字行銷,自然排序,部落格行銷,網路行銷,牛舌餅婚紗台中婚紗,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,腳臭,街舞,小產,雞精,性感,辣妹,雷射溶脂,雙下巴,抽脂,瘦小腹,微晶瓷,電波拉皮,淨膚雷射,清潔公司,居家清潔,牙周病,牙齒矯正,植牙,牙周病,矯正,植牙,微晶瓷,醫學美容,淨膚雷射,玻尿酸,肉毒桿菌,脈衝光