Saturday, December 12, 2009

iltasoitto / evening music

Teini I soittaa joululauluja. Voi auvo ja ihanuus! Että onkin tällainen lauluinen vuodenaika!
I täyttää kohta aivan kahdeksantoista vuotta. Huomasin ettei minulla ole hänestä juuri lainkaan valokuvia. Kamala epäkohta. Aloin heti korjata tilannetta.

Kävimme S:n kanssa kirpparilla etsimässä kynttilänjalkoja ja lahjoja. Meillä on niin aina ollut pieniä lapsia, ettei kynttilöitä ole oikein uskaltanut polttaa, mutta nyt sitten tuikkivat sitäkin enemmän. Löysinkin tosi kauniin puisen kynttilänjalan. Ei ihan sellainen Carl Larsson-tyylinen monen kynttilän jalka (puujalka, heh), mutta kaunis kuitenkin.
Ja progea diggaavalle miehelleni löytyi "Tasavallan presidentin" eka levy. Ilahduin. Ja hänkin. (Kun piti soittaa ja kysyä josko tuo levy jo omistettiin, ja sitten vaan lallatella muina naisina että en minä mitään siis täältä nyt ole löytämässä lahjaksi, en toki.)
Kiva että kirppisonni potkaisee juuri ennen joulua. (Kirppis sonni?)

Teen I (not I like number one, but I like independent) plays christmassongs. She turns 18 in couple of days. They grow. Fast. Believe me.
We went to the fleamarket with S. We found candleholders, one really nice wooden one. Not quite like in Carl Larsson paintings, but pretty still.
After several years of beeing too afraid at having living candles at home (too many small children around), i now enjoy them even more.

14 comments:

niina said...

Ihanaa,että sinulla on noin valtavan lahjakkaita lapsia!
Ja tuo kuva on aivan upea,sillä on kyllä oikein hyvä aloittaa tuon epäkohdan korjaus:)

Meillä ei juuri poltella kynttilöitä tänä vuonna,eikä muutenkaan koristella..pikkuneiti kun ylettyy ja pääsee Ihan Joka Paikkaan. No,välillä kyllä laitan pari kynttilää olohuoneen pöydälle,mutta tarkkana saa olla.. Mutta nauttikaa nyt kynttilöistä! :)

Anonymous said...

beautiful silhouette, blue winter sky, and everything

eilen tänään huomenna said...

Kuulostaa herttaiselta. Kaikki.
Rauhaisaa viikonloppua!

himalainen said...

Hän on niin kaunis!

Ihanaa kynttiläaikaa teille :)

fiuletti said...

Kirppi sonni. Oi, oispa piano, niin kyllä sitä soittaisin. Kaunis soittaja teillä.

Saanko ihan kysyä, onko täällä Turussa joku hyvä kirppis? Vastikään muuttaneena en vielä tiedä. Onnea kynttilänjalkalöytöjen johdosta.

isoinpapu said...

Turussa on ainakin kolme isoa/isohkoa kirpparia vähän keskustan ulkopuolella. Kirppiscenterillä on kaksi hallia, toinen länsikeskuksessa ja toinen "manhattanilla". Googlaa niin löydät osoitteet. Siellä manhattanilla on myös fida(aika kallis). Pääskyvuoressa on linkkikirppis, josta nuo kynttilänjalat löytyi.

Ekotori on jossain sairaalan lähellä muistaakseni.Kirkkotiellä. Sen takaa löytyy sympaattinen Emmauksen kirppis.

TUrun lähellä, Kaarinassa on loistava "ekotori", kierrätyskeskuksen yhteydessä oleva paikka. Ja vastapäätä jotakuinkin piispanristin kirppishalli.

Keskustassa, kirjastoa vastapäätä on "lähimmäinen", aika murju, mutta joskus osuu löytöjä kohdalle. Sitten useampi pelastusarmeijan kirppis siellä täällä.

Yliopistonkadulla on ihana vanhojen vaatteiden kauppa. Molly.. tai jotain sellaista. Ja lähellä poliisilaitosta, oisko eerikinkadulla, on ihana vintagevaateliike. Juu, en muista nimeä. Palolaitoksen vieressä poliisiasemalle päin.

Näistä nyt ei paljon apua ole. Mulla on auttamattoman huono nimimuisti. Ja katumuisti. Ja suuntavaisto.

Anonymous said...

kaunis <3
sonnit ja puujalat :)

hannna said...

tosi kaunis kuva. mulla tulee itsekeskeisesti mieleen mun viime vuoden joulukuva, josta sä pidit.

Liivia said...

Ihana postaus! Jaaha, sun ja mun miehellä olis varmasti syvälliset progekeskustelut. Tuo levy löytyy meiltä aivan varmasti.

Inka said...

Fida mun muistaakseni lopetti syksyllä? Vuokrasopimus loppui, tai jotain semmoista. Loppuunmyynnistä teki kyllä paljon edullisia löytöjä, vaikka muuten hinnat olivatkin aika kovat. Mutta tykkäsin paikasta kovin, siellä oltiin aina niin ystävällisiä ja iloisia :)

Kaunis kuva kauniista hetkestä <3

Hilja said...

Sit on Turussa vielä Eurokirppis, vanhassa telkkaritehtaassa. Länsikeskuksen ohi kun mennään vähän matkaa, onkohan se räntämäkeä..? Iso hallikirppis. En oo pitkään aikaan käyny, mut on ainakin ollu tosi hyvä paikka.

jonna said...

Meidän pienempi aloitti tänä syksynä pianotunnit, ja on oppinut soittamaan kolme joululaulua. On niin ihana kuunnella kun tyttö soittaa niitä samalla heleällä äänellä laulaen.

Kysyin lapsilta kynttiläkauden alussa ovatko he jo tarpeeksi isoja siihen, että voidaan polttaa kynttilöitä. Lähinnä ettei aina kynttilän syttyessä syntyisi huutoriita siitä, kumpi saa sen puhaltaa.. kerroin, että kynttilöiden tarkoituksena on luoda kaunista, rauhallista tunnelmaa, eikä riitaa ja huutoa. Kerroin, että mielummin olen polttamatta kynttilöitä, kuin kuuntelen joka kerta sitä porua. Kuuntelivat äimän käkenä, ja kas kummaa, meillä on poltettu kynttilöitä riidatta koko pimeä syksy:)

fiuletti said...

Tuhat kiitosta! Kesällä pyörähdin parilla kirppiksellä, mutta jäi huono vaikutelma ja sittemmin en ole jaksanut etsiä. Uskon kuitenkin että kesällä vain oli muutenkin hiljaista. Pitäiskin oikein ryhdistäytyä nyt uudestaan, muuton myötä on tapa ostaa tarpeelliset tavarat kirpputorilta jäänyt.

melissa said...

yes, beautiful everything! the ice and frost, snow and children of yours. xx