Tuesday, December 01, 2009

Ulkona on pimeää ihan koko päivän. Taidan tänään pitää siitä. Saan olla hidas, eikä kukaan erityisesti odota minulta mitään.
Päämäärättömän virkkaamisen päivä. S sai lahjaksi puro-lankaa, ja antoi jämäkerän minulle. Tein parittoman rannelämmikkeen.
Mieheni nauraa kun pidän joskus vain yhtä villasukkaa. Siis kun en löydä paria. Parempi yksi lämmin tassu kuin kaksi kylmää.


"Orpokodin johtaja huusi: "Sunnuntai, ensimmäinen adventti!". Lapset käskettiin ulos. Siellä heidän piti tehdä triljoona punnerrusta ja mennä sen jälkeen nukkumaan. Oikeasti he eivät osanneet laskea edes kymmeneen, joten he punnersivat kunnes aurinko laski."
S, Jane Eyren tunnelmissa.It´s dark, and today i like it. I can be slow today, nobody is expecting anything special from me. A day for crocheting aimlessly. S gave me leftovers from her gift yarn, and it was enough for one handwarmer.
My husband thinks it´s funny (and cute?) when i sometimes wear just one wool sock. See, if i´ve lost the pair. I think it´s better to have one warm foot than two cold ones.

S is writing a story about christmas in an orphanage. Very jane Eyreish.

10 comments:

Anonymous said...

sometimes all you need is one! the story sounds intriguing...

Merja said...

Hyvää joulukuuta!

Ja myöhäisonnittelut tytöille, meilläkin juhlittu, esikoinen 8 ja minäkin täytän vuosia..

Pellon pientareella said...

Minullakin on aina toinen villasukka hukassa. En tiedä miten monta paria pitäisi olla, että saattaisi joskus löytää parinkin. Ehkä pitäisi olla samanlaisia oikein lauma? Suunnittelen villasukkapussin ompelua, sängyn päätyyn. Joka tapauksessa olen tyytynyt osaani ja kuljen ihan suosiolla eriparivillasukissa. Eikös se ole vähän taiteellistakin ;).

Olipa karsea orpokoti, lapsiraukat. Aamunkoittoon, voi voi. -- Satuja kaipaan, nyt huomaan sen. Teillä tuntuu jotenkin olevan satua täynnä ihan arki.

Liivia said...

Parittomassa on itua! Aika usein käytän vain toista, kun toisella kädellä teen jotain missä lämmitin haittaa, mutta tosiaan auttaa että edes toista lämmittää.

Orpokotitarinat on parhaita! Mietin yhä sellaisia ellen saa unta.

inkamaria said...

meillä on koko perheen kaikki sukat samassa kasassa, joten ylensä useimmilla meistä on parittomat tavalliset tai villasukat jalassa. voi olla myös niin, että lapsilla on meidän vanhempien sukkia jalassa tai päinvastoin....

milo the bird said...

thank goodness for aimless handwork! A beautiful glove. I love reading your blog!

eralamaga said...

Lovely winter picture!
And i love your glove!
Lucia

Matroskin said...

Tuleva kirjailija!

Matroskin said...

Ajattelen aina miten helppoa jossain Kuubassa on, niillä ei varmana ole koko perheen yhteistä valtavaa parittomien sukkien säkkiä, kun siellä on niin lämmin ettei sukkia tarvita.

scaredy-cat said...

S on mahtava kirjailija! Tuli mieleen omatkin ainekirjoitukset samanlaiseen vihkoon; meillä opettaja joskus viidennellä laittoi ylärajan aineiden sivumäärille, mikä oli minun ja muutaman luokkakaverin mielestä aivan sanomattoman tylsää.