Thursday, January 07, 2010

naisellinen, miehekäs / feminine, masculine

Mieheni sai minulta joululahjaksi tuon mustan kassin. Ja tosiaan, ehdin ommella sen valmiiksi ennen joulua. Tein kaikkeni, jotta siitä tulisi tarpeeksi maskuliininen ja asiallinen ja kaikkea sen sellaista. Huomatkaa käytännöllinen heijastin ja soljella säädettävä ergonominen olkahihna. (Edellisissä lauseissa on monta adjektiivia, jotka eivät välttämättä solju minulta luontaisesti.)

Taisin onnistua noissa miehisyyksissä kohtalaisen hyvin, koska ihastuin puolisoni lahjaan niin kovasti. Olen käyttänyt sitä useasti. Se on täydellinen.
Syvään huokaisten aloin tehdä itselleni naisellista versiota samasta laukusta. Ihan kiva siitä tuli. Ei kyllä ihan yhtä täydellinen. Ollaan nyt kuitenkin ihan olkalaukkusamikset! (Ei sentään tuulipukusamikset.)

I made that black bag for my husband for christmas. I did my best to make it look masculin and practical and handsome. I managed to get those characteristics just right, because i fell in love with the bag so bad, i´ve used it many times already.
The husband probably feels a little left out, so i made a more feminin version of the perfect bag for myself. It´s not quite that perfect but now we have matching bags! Funny.

10 comments:

himalainen said...

Me ollaan miehen kanssa toppahoususamikset, melkein siis tuulipuvut.
Kunnon laukut tekee arjesta mukavamman, nämä kyllä varmasti ovat sellaiset. Sähellän ite aivan liian usein muovipusseilla ja sitten on kaikki hukassa.
Tuossa alemmassa maisemakuvassa on helppo hengittää. Sitä on kiva katsoa.

eilen tänään huomenna said...

hihittelyt adjektiiveista, hyvinhän ne soljuivat!

Toistaiseksi olemme vain piposamikset. Tein miehelle harmaan sinisen -ja sitten omin sen. Lupasin tehdä uuden tumman ruskean. Kuinka ollakaan Mies näyttää siinä tammenterholta. En tiedä mikä meni vikaan.

Hipsu said...

Waude mitkä taidot sinulla on tehdä kaikenlaista! Ihanat kassit :).
Me ei olla missään asiassa samikset.

Pellon pientareella said...

Heh, että sinä sitten ootkin aika mustan laukun perään. Mun tapauksessa on tainnut olla vihreämustat ulkoiluhoususamikset. Hienot laukut on, jospa saisi itsekin tehtyä laukun, on ollut suunnitelmissa.

violet said...

Hyvin miehitetty laukku.
Siis aika monessakin mielessä...

Villilintu said...

Onnistuneen näköiset laukut, pidän erityisesti naisellisemmasta :)

Liivia said...

Hieonot laukut, kumpikin!
Nyt tuli sellainen pistos sisuksiin, kun en saanut miehelle mitään jouluksi valmiiksi ja sitten ehdotin ettei anneta lahjoja ollenkaan. Mies sanoi ok, mutta hällä oli kuitenkin mulle kolme lahjaa.
Nyt pitäisi sitten heiluttaa puikkoja, että mies saisi lahjan meidän vuosipäiväksi, edes.

Matroskin said...

Hienot! Varmaan lisää tehokkuutta kun on noin asiallinen laukku. Hylkiikö ne vettä yhtään? Pelkään käyttää talvella omatekoisia laukkuja, kun ei koskaan tiedä mitä taivaalta tulee.

isoinpapu said...

himalainen: mun miehellä on tosi hienot toppahousut, ukkinsa vanhat. Haluan ehdottomasti samanlaiset.

eilen tänään...: "näyttää tamemnterholta.." heh hee.

hipsu: Tämä on vain pieni siivu isoinpapua, eihän sitä tiedä mitä samanlaisuuksia löytyisikään.

pellon pientareella: suunniteltu on jo melkein tehty. Mä usein huomautan lapsille, etten oikeasti makoile paikallani,vaikka se siltä äkkiseltään näyttäisi, vaan suunnittelen ankarasti.

violet: :)

villilintu: Hauskaa että pidät enemmän tuosta tyttöversiosta. Pääsi äsken käyttöön ja taidankin tykätä koko ajan enemmän.

Liivia: Mulle on käynyt juuri noin muutamana vuonna. Ja sitten mä vielä unohdan sen vuosipäivänkin. Iloitsen siis erityisesti tästä laukusta.

matroskin: Tein omaani sisälle vahakangasvuorausta läppään. Toisaalta, hyvin ihan kangaslaukkukin on toiminut säässä kuin säässä tähänkin asti. Olen ehkä hyvä karttamaan sadetta:)

Jonna said...

Hienot laukut, kyllä itse tehty on vaan aina itse tehty!

Me ollaan mun miehen kanssa myös vähän laukkusamikset, molemmilla on ne perinteiset Marilaukut. Mulla tosin punainen ja miehellä musta. Ja sit miehen läppärilaukku (Globe Hopen) on samaa materiaalia, vanhaa makuupussia, kuin minun käsveska.