Wednesday, January 13, 2010

Poika A hukkaa lapasensa alta aikayksikön. Psyykeni ei enää kestä sitä. Itkettää kun ajattelen sitä paritonta lapasta jossain katuojassa virumassa. Maailma on niin kalsea ja kylmä.
Olen useammin jo lohduttanut lapasensa menettänyttä, huolestunutta lasta söpöllä tarinalla oravasta, joka löytää sen rukkasen ja tekee siitä itselleen makuupussin. Tarvitsen itsellenikin voimallisen, onnellisesti päättyvän tarinan kadonneesta lapasesta.
Tuo orava on jo menettänyt tehonsa kohdallani.


Tehoa riitti Liisulla ja ystävällään tänään. He esittivät parhainta mahdollista nelivuotiaan intoa pari intensiivista tuntia. Huh.
Minun puhtini valutettiin tänään yhdeksään näytteenottoputkeen. Kysyin hoitajalta onko verellä värieroja, vai onko se aina samaa sävyä? On kuulemma pieniä eroja. Joskus helakampaa.
Näistä verikokeista pitäisi nyt löytyä ainakin suuntaa-antava syy jatkuvalle väsymykselleni ja hankalille vatsaoireille. Kuulostaa aika lailla keliakialta. Voi olla muutakin.
Tuohon nelivuotiaan intoon ei mikään rohto enää minua saa, ei tarvitsekaan. Käsi ojennettuna täällä. Murunen vaan. Kiitos.Making the most unoragnised, messiest mitten for boy A, who always loses his mitten(s). So, unorganised and messy in purpose, since i can´t take it anymore to think about the poor dear lost mitten, alone in a cold world. Not a strong bond with these mittens. It´s hard to be hard.

Liisu and her friend showing how much energy a four year olds can obtain. The doctor is trying to find out why i am lacking energy and why my stomach is so upset all the time. I gave nine tubes of blood today. It seems like my body can not take any wheat, rye or barley. Or then it is something completely different. What ever it is, i wish to find out and gain some of my energy back.

21 comments:

heli said...

yhdeksän putkea on aika paljon! toivottavasti niistä selviää kaikki tarpeellinen.

toi pahvilaatikkoralli näyttää parhaalta.

lohduttaisko sua tarina vaikka deekumummusta, joka löytää itselleen lapasen?

Jonna said...

Hyvä, että olet keksinyt selityksen sille, mitä parittomille lapasille käy... Minua kyllä kiinnostaisi myös kovasti sukat. Parittomat sukat, ne on ainakin meidän huushollissa todellinen mysteeri.

Pilvitarha said...

Sukellus sohvan taakse... Korvissa ihan kuulen sen ilta (tai päivä) villin :D

Toivottavasti väsyn syy selviää ja on helposti hoidettavissa.

Teija said...

Minä aina suren niitä märkiä parittomia lapasia, joita joskus tapaa kaduilla :/ Joku on ne joskus lämmöllä neulonut.

Ja toivottavasti ei löydy putkiloista mitään vakavampaa.

Liivia said...

Voi tohinaa ja energiaa:)

Ja nuo sinun tarinasi, voi että. Olet niin ihana äiti, ihminen.

Tykkään tuosta tumpusta. Pilkkutekniikkaa en olekaan harrastanut sitten lapsuuden jälkeen, vaikka täällä olen sitä ennenkin ihaillut.

pamela in VT said...

I hope you feel better soon! I was found to be allergic to milk - that made my liver not produce the sugar it was supposed to and so I felt energy-less until that was resolved. Now I drink soymilk...

Meanwhile - a nice mitten! I live in a cold place and often find lone mittens lost on the sidewalk in the snow - I feel sorry for them and put them on nearby signs, benches, bushes hoping that their owners come back to look for them!

Julie said...

Katja,
I hope that your doctor is checking your kilpirauhanen (thyroid gland in English). Many docs don't know much about it but it is felt in the USA that many women are low. This gland and the pituitary (aivolisake) regulate energy/fatigue in the body. Thyroid function begins to decline in the body after 30 years of age.

Anonymous said...

mä tiedän miltä tuntuu kun lapaset/lapanen häviää. siksi mulle onkin hankittu semmoset nipsut hihoihin :)

eikä tumppu kai missään katuojassa viru, on jossain löytötavarapisteessä ja koska kukaan ei hae sitä sieltä se lahjoitetaan jollekkin sitä tarvitsevalle. esim orpolapselle.
lohduttaisko tämä? (toi deekumummu oli myös aika hyvä)

kyllä se syykin väsymykseen ja vatsaoireiluun varmasti selviää.

(huh, puhupa vaan siitä 4-vuotiaan energiasta...)

ja kiitos vielä ihanasta muistamisesta! te ootte kyllä aivan ihania <3

Kirjailijatar said...

Toivottavasti selviää syy väsymykseesi, on ikävää, kun vain väsyttää, muttei tiedä miksi.

isoinpapu said...

heli: joo, olikin plajon. Se näytteenottajakin oli pulassa kun ei ne putket mahtuneet siihen näyteputkia heiluttavaan vekottimeen.

Joo, lohduttaa. kiitos.

jonna: Onneksi en tee kaikkia sukkia itse, olisi kamalaa itkeä jokaisen kadonneen takia. Eihän se itku loppuisi ikinä!

pilvitarha: Kiitos!

teija: Ei siellä mitään kamalaa vaani. TUo keliakia saattaisi suorastaan viedä ruokatottumuksia terveempään suuntaan.

liivia: äiti kutsui noita pilkkuja linnunsilmiksi. En tiedä onko se ihan virallinen nimitys, mutta mulle ne nyt ovat aina linnunsilmiä. ajattelen aina lintuparvea lapasessa.

pamela: i´m so glad there is someone who picks them up! This is comforting!

Julie: yes she is. That thyroid gland will be cheked thorouhgly. I´m so happy the doctor took my condition so seriously. I have to say i looked like a panda, black cirkles around my eyes, that day. Maybe it convinced her :)

Shys: kiitos lohdutuksesta :)
Ite oot ihana!

kirjailijatar: no niin just. Olen tosi väsynyt olemaan väsynyt. onneksi lääkäri oli tosi mahtava ja haluaa selvästi myös syyn selville. Kyllä tämä tästä.

milo the bird said...

sorry to hear you are feeling ill- hope you find the cause soon- its so hard to feel ill in the cold. You are brave to keep knitting gloves despite their disappearance! We too have lost so many gloves this year already- I am trying to think of a solution...?!

Pellon pientareella said...

Hei, luepas heti Vaaralliset viljat -niminen kirja, löytynee kirjastostakin. Vain pieni pieni osa keliaakikoista diagnostisoidaan, edes testein, eikä Suomessa edes juuri puhuta tai tunneta sellaista kuin gluteeniyliherkkyys, joka voi olla jopa 1/11 ihmisistä. Itse jätin kotimaiset viljat ja maitotuotteet (yliherkkyys maidon proteiinille liittyy usein viljayliherkkyyteen) vuosia sitten, ja elämä muuttui täysin! Nyt siedän suht hyvin 100% ruisleipää (ilman hiivaa, lisä- ja säilöntäaineita). Minä olin aikoinaan kuolemanväsynyt ja meinasin nukahtaa rattiinkin monta kertaa. Vehnä on kaikkein pahin. Jokaisen, jolla on outoja, erilaisia oireita, muitakin kuin vatsaoireita, kannattaa kokeilla pari-kolme viikkoa täysin ilman viljaa ja maitotuotteita (ja mielellään sokeria) - ihme voi tapahtua...

wind in the wildwood said...

I hope you are feeling better soon. I love the racing and the painting. Peace and love. Anna

eilen tänään huomenna said...

Voi hyvänen aika miten liikutuin tuosta oravatarinasta!

Teetkö sinä sitten aina uuden samanlaisen sen hukkuneen tilalle

Katja said...

Sinulta varmaan otettiin myös kilpirauhaskoe. Sekin saa väsyneeksi ja vatsan (ja koko elimistön sydäntä myöten) kipeäksi ja sekaisin. Minä muutuin aikoinaan laihaksi mummoksi vapisevine käsialoineni tuon vaivan takia. Toivottavasti selviää pian.

Tykkään sinun kuvista ja teksteistä. Tulee aina lohdullinen ja toiveikas olo. Että jossakin joku sentään vielä!

Merja said...

Oletko koskaan kuullut tästä kirjasta?

http://www.janbrett.com/bookstores/mitten_book.htm

Meillä on tämä ja lapset ovat tykänneet..

fiuletti said...

Onpa hieno lapanen tulossa. Minä en ole koskaan osannut tehdä lapasta. Mutta olen suunnitellut kirpparilapasiin laittavani sellaisen vanhanaikaisen nauhasysteemin, joka pujotetaan vaikka takin hihan ja selkämyksen kautta toiseen hihaan, ja niin lapaset kulkee aina mukana. Mutta sitten toisaalta oravat jää ilman makuupusseja.

Toivon että noista putkista löytyy syy väsymykseesi. Minä olen viimeaikoina luottanut yhä enemmän kokeneiden vyöhyketerapeuttien ohjeisiin ruokavalioista ja muista. Olen kyllä saanut ollakin aika terve, ja siitä olen kiitollinen, mutta sukulaiset ovat saaneet hyviä tuloksia kroonisiinkin ongelmiin. Väliäkö sillä mistä se apu löytyy, kunhan löytyy!

Onneksi on lunta ja valkeutta mitä ihmetellä.

Fine Little Day said...

This looks fun and creative!

So you´re turning 40 this year too (me in august), please use the "old men" theme, and show us the photos here later, ha ha ha :)

Ainuliisa, sounds very sweet in my ears. Wish you a happy week!

Juddie said...

I hope you feel better soon ...
*hugs*

nicole said...

I hope you will feel much better very soon!

Rouva Huu said...

Tässä vielä yksi vinkki lapasten hukkaamisen estämiseen:

Pikkulapsille myydään sellaisia klipsuja, joilla lapaset kiinnittyvät haalarin hihansuuhun, ja toinen klipsu tulee lapaseen. Meillä tämä on käytössä myös hajamielisen teinin ulkovaatteissa ja TOIMII!