Monday, January 04, 2010

virkkasin tumput / i crocheted mittens


Vähän hassut niistä tuli jollain tunnistamattomalla tavalla. Siis, en osaa sanoa mistä se hassuus johtuu. Naurattaa vaan sillälailla väsyneesti huokaamalla.
Äidillä oli tapana virkata minulle lapasia. Muistan yhdet harmaat, joita käsityöope koulussa luuli koukkuamalla tehdyiksi, ja oli innoissaan kun joku vielä osaa. Äitiä huvitti väärinkäsitys. Hän ei edes oikein tiennyt mitä koukkuaminen tarkalleen on. En minäkään.
Eli, perinteisesti hassuja mielleyhtymiä sisältävät virkatut lapaset.
Olen nukkunut joulun jälkeen melkein joka aamu puoli yhteentoista. Pitäisi varmaan virkata semmoinen toukankotelo itselleen.

Pretty funny mittens i made. I can´t really tell or point out what exatly is funny with them, but they do make me laugh a little. My mother used to make something like this to me when i was small. Have to tell her i need badly some croheted mittens now when i am grown up. More laughter: good good.
I have been sleeping terribly late every almost every morning lately. I should probably crochet a pupa ( is this the little slpeeping bag for larvas where they become butterflys? Funny word) for myself. Some serious hibernating going on.

21 comments:

violet said...

Älä suotta virkkaa koteloa. Se kehityy itsekseen kunhan vaan makaat etkä peseydy!

isoinpapu said...

Nauran itseni tärviölle!

Pellon pientareella said...

Ihanat, niin lumiset lapaset! Kyllä sinä olet taitava ja kovin aikaansaapakin, vaikka aina ei varmaan siltä tunnukaan. D-vitamiinia varmaan jo syöt, eikö vain? D3:sta, vähintään 50 mg, mielellään 75-100 mg päivässä?

Polly Haggarty said...

I'm very impressed by your crocheted mittens! I'd like to learn crochet properly. I can only do lines and squares at the moment. I've also been sleeping late every day for a week! I just got up and it's 11.30am. Feels so nice to properly relax though. x x x

Hipsu said...

Nehän on makeat!

scaredy-cat said...

Ihanat lapaset! Haaveilin itsekin virkkaavani lapaset, mutta pelkään, että saisin aikaan semmoiset peltilapaset... Täytyy kai vain valita tarpeeksi suuri koukku.
Kotelon virkkaaminen tuntuu toisinaan, etenkin talvella, juuri sopivalta. Kuvittelen mielessäni, miten sen aloittaisi varpaista, ja sitten virkkaisi itsensä sinne sisälle niin, ettei naamaakaan näkyisi.

Sari said...

Yhtä pitkään minäkin, ja välillä pitempäänkin - ei enää. Koulu alkoi ja kello soi kuudelta.

mizyéna said...

Tosi suloset!

Jonna said...

Talviunen aika. Nuku jos sulla on siihen mahdollisuus.

fiuletti said...

No mutta ihanat lapaset! Haluaisin kyllä just tuommoiset. Osaisinkohan tuollain virkata minäkin?

Merja said...

Tykkään lapasista!

Meillä ei noin pitkä aamutorkkuminen onnistu ikinä. Lapset on viimeistään kahdeksalta tökkimässä että joko saisi aamiaista..

Emma said...

I love them! They're cool, I wish I knew how to crochet too.

Rouva Huu said...

Hienot lapaset!

Minä olen tehnyt paljon virkattuja lapasia hahtuvalangasta, kaksin-tai kolminkertaisesta hahtuvasta. Tulee tosi lämpimät ja huopuvat vähän käytössä. Ja väreillä leikkimiseen ei koskaan kyllästy...

Koukkuamistekniikasta en tiedä, mutta olen yrittänyt opetella lapasten tekoa neulakinnastekniikalla, ja oli älyttömän vaikeaa, jäivät kyllä kesken.

Neulakintaat olivat ennen suosittuja työkäsineitä talviaikaan, kestivät kovaa kulutusta eivätkä päästäneet tuulta läpi.

Liivia said...

Nätit.
Minäkin olen ajatellut, mutten ole ehtinyt ja ehkä vähän unohtanutkin.
Mulla on yhdet löytötumput, virkatut, ja ne on olleet suosikit. Nyt jo liian kuluneet. Tahon uudet sellaiset.

Sama "uniongelma" täällä. En tajua miten me päästään ylös torstaina kun koulut alkaa. Tänään harjoiteltiin. laitoin kellon soimaan kahdeksalta, mutta kukaan ei ollut kuullut sitä. Tai sen verran että oli lättäisty kiinni. Herättiin sitten 10.30 puhelimeen ja tavallista nyreempi taisin sille lehtimyyjälle olla.

Solveig said...

Olen varma, että kylmä ja pimeä väsyttävät tuplasti. Me ollaan kaks aamua harjoiteltu aamuheräämistä kahdeksan aikaan. Mulle se taitaa olla vaikeinta. Ja arkena pitää herätä jo kuuden jälkeen. Voi yäk.

Vilppumaan Erika said...

Hyvät ovat tumput ja rohkenen sanoa muille suunnitteleville, että eivät oo kovin vaikeat tehdä, ainakaan jos sama tekniikka on ku mulla. Nuo koukutukset ja neulamitkänenytolivat ol mulle ihan uusia juttuja, mistäs semmosista sais tietoa?

Vilppumaan Erika said...
This comment has been removed by the author.
Rouva Huu said...

Inkojen inspiroimien neulakintaiden ohje löytyy esimerkiksi täältä:

http://cc.joensuu.fi/~marantan/neulakinnas/.

Googlettamalla löytyy paljonkin tietoa tästä haastavasta tekniikasta.

PikkuBertta said...

Nehän ovat kuin koukkuamalla tehdyt.Minä ihastelen:)

Pampuliina said...

Kauniit lapaset, voi kun osaisin itsekin virkata!

jeje said...

jinyi825

asics kanaku femme avis Il a chaussure nike air presto femme atteint la réputation immédiate et est devenu le adidas zx flux femme a fleur symbole de votre cow-boy américain. Air Jordan 14 Homme La colle ne sera probablement pas asics gel lyte v noir et rouge collante si le matelas est mouillé. adidas zx flux pas cher noir et blanc Même les femmes portaient le Stetson baskets nike tn homme avec Annie Oakley et Dale Evans. nike air jordan 1 mid wb bg