Tuesday, February 02, 2010

Aurajoki helmikuussa / the Aura river in february

Otin taas kuvia Aurajoesta.Toistan itseäni ja olen auttamattoman tylsä, mutta olen kuitenkin.
On vieläkin niin valkoista. Ihmetyn edelleen. Föri (pieni lautta joka seilaa joen poikki) ei kulje kun joki on jäätynyt. Tilalla on jääsilta. Askelet kaikuvat siinä erikoisesti.

Pitäisi tehdä listoja asioista. Ainakin sellaisista, joita haluaisin mielläni tehdä, mutta joihin ei ole painetta. Niinkuin vaikka puulusikan kaivertaminen. Yritin jo joulukuusesta, mutta se ei oikein onnistunut.

Again snowy pictures of the Aura river. I just realised aura means something, not just a name of the river. Quite funny. Aura river.
I am repeating myself and a bit boring with all these white pictures. I let myself be that way today.
I would like to make a list of things i´d like to do. Like to carve a spoon. I allready tryed to carve one out of the christmastree trunk, but it failed. I need to try again.

16 comments:

ii said...

Föri on ihana! Sillä pitää aina kulkea, jos satun Turkuun :)

Anonymous said...

Onko tänä vuonna Aurajoen yli jääsilta! Muistan aina, miten 60-luvulla karkasimme kaverien kanssa Sirkkulan lastentarhan pihalta (Linnankadulla, vastapäätä Klassikkoa) leikimään Aurajoen jäälle ja piilouduimme jääsillalla sen ylösmenorampin alle, jos tuli tuttuja näkyviin. Ihme kyllä en muista, että olisimme ikinä jääneet kiinni... Mahtoivatko tädit huomata lähtöämme?

isoinpapu said...

ii: föri on ihana! OIkeasti loistava keksintö ja vaan ihan mahtava.

anonymous: Hui sentään! Hurjaa menoa! Silloin kyllä olikin useammin kylmää ja jäätä. Olen asunut Turussa 12 vuotta ja joki ei ole kovin monena talvena jäätynyt lainkaan. Tämä on aivan eiryislaatuinen talvi. Nautin.

Anonymous said...

Oi jääsilta! Luulisin, että vain yhtenä Turku-vuosistani (niitä ehti tulla kahdeksan, kaksi ensimmäistä tosin asuin Nummenpakalla enkä liikkunut siellä förin kulmilla) oli sellainen! Förikin on kiva, mutta tunnelma jotenkin muuttui, kun Förin tutut ajajat vaihtuivat...?

Tästä tulin hyvälle mielelle.

Kirjailijatar said...

Minusta on niin kiva katsoa näitä sinun kuvia kotikaupungista :) Minä en ole ehtinyt jääsillalle kuuntelemaan askelia.

Isa said...

Mulla on sulle lista tekemistä: I:n inkkari mekko ja se pinkihkö hame. Pikku muistutus vain :)

Anonymous said...

It looks like my home in the northern US right now. It would be nice to have a footpath over the river--we don't. People drive their cars out on the ice and fall in. Every year people have to be rescued and sometimes it isn't successful. I don't understand why people would risk their lives. Thanks for the intersting pictures. Aura is a word that is used quite frequently in English. It's a pretty name for a river, I think. What does it mean in Finnish?

Hipsu said...

Voi miten ihanan talviselta näyttää!!

Pellon pientareella said...

No ei tässä nyt mitään tylsää ole, ei laisinkaan! Rauhoittavia kuvia jotenkin. Tulee halu itsekin lähteä täältä korvesta jonnekin isompaan paikkaan vaihteeksi, kuvaamaan ja muutenkin.

niina said...

Ei tylsää minustakaan,päinvastoin,oikein mielenkiintoista! Työ jääsilta on hieno ja föri on söpö! En ole sillä kertaakaan ajellut,mutta ohi olen kävellyt ja ihaillut:) Kivaa,että sellainen on käytössä edelleen. Ja jääsiltakin,tuntuu hienolta että vielä voi kävellä jäitä pitkin niinkuin "ennen vanhaan"..:)

Liivia said...

siitä on jo vuosi kun oltin turussa!kamalaa kun aika menee.
oli niin kivat reissut.

Mesi said...

What a wonderful idea! How great that you spare time and energy for things like that! Great!

Mesi said...

I mean the idea of first date. I left my comment at the wrong post, sorry

Teija said...

Hih, komppaan Kirjailijatarta, tutuista maisemista on jotenkin sykähdyttävä nähdä kuvia.

Föri on kätevä ja kiva. Poika tykkää erityisesti, ja kesällä sillä ajellaan eestaas montakin kertaa putkeen. :)

Emmi said...

hei blogissani odottaa sinua haaste :)

Merja said...

Meilläkin oli oma paikallislautta lähellä kotia, kun asuttiin Oulujoen varrella. Se oli ihanaa.

En kyllästy Aurajoki-kuviin, anna tulla lisää vaan!