Friday, February 26, 2010

hiihtolomalla / winterholidays
Osa perheestä ihan oikeasti hiihtikin hiihtolomalla ja olemme viettäneet tervehenkistä ulkoilmaelämää, mutta hiihtolomamme ehdoton suosikki on ollut vanhan suurtorin kupeessa oleva kulttuuripaja. Kiitän Turun kaupunkia ettei tätä mahtavaa toimintaa ole lopetettu. Olen parikin adressia pajan puolesta allekirjoittanut, ja ilmeisesti viesti on mennyt perille. Tästä toiminnasta pidetään kovasti.
Kolme pientä papulasta vieraili pajassa eri miehityksillä kolmen päivän ajan. Osallistuminen on edullista ja ohjaajat suurenmoisia.
Keskiviikkona pääsimme myös katsomaan nukkenäyttelyä viereisessä galleriassa ja yllätykseksemme kivenheiton päässä oleva Aboa Vetus& Ars nova-museo vietti villiä Matinpäivää päästämällä yleisön ilmaiseksi sisään.
Liisu huokasi vielä seuraavan aamuna herätessään: "Äiti, mulla oli eilen ihana päivä!"

Minulle iski sitten flunssa kuitenkin, ja nyt köhisen ja ryystän ja puhun pehmoisia. Ehkä tämä on kulttuurikrapula. Olisi kai pitänyt aloittaa rauhallisemmin. Luulin että mulla on hyvä kulttuurinsietokyky.


During our winterholiday, we did have some healthy wintersporting and such also, but the best and most wonderful thing has been the children´s art classes of Turku Culture centre. The kids went there tuesday-wednesday-thursday and had so fun! Liisu woke up the next morning and the first thing she said was: "Mom, i had such wonderful day yesterday!"
We got to an doll exhibition also and like that would not have been enough, our favorite museum, Aboa vetus& ars nova had open doors/ free entrance!

Seems like i´ve gotten ill. Flu. Or then I´m probably suffereing some sort of a culture hangover now.

13 comments:

Pellon pientareella said...

Oi, miten ihanaa teillä onkaan ollut! Kivaa. Jotenkin niin osuvan upeita kuviakin. Ihania päiviä edelleen teille. Ja ei se mikään kulttuurikrapula ole!

Isa said...

That sounds like the perfect hiihtoloma! :)

Katilein said...

Näyttää ja kuulostaa todella hyvältä! Kulttuuripalvelut ovat ihana asia!

Meillä osa perheestä on hiihtänyt paljon ja se sama osa eli mies ja esikoinen on viettänyt hiihtolomasta myös paljon aikaa linnassa. Lumilinnassa.

Anonymous said...

no höh, mä jotenkin ymmärsin lehdestä että se oli vaan koululaisille.
Mut kivaa että ootte nauttineet!!!

niina said...

Ihanat kuvat,näistä välittyy kyllä hyvin pajatouhujen tunnelma! Varmasti oli kivaa! Ja mahtavaa tosiaan,että tuollaisia järjestetään!
Minä tykkäsin erityisesti tuosta orannsista työstä,missä on jonkun neidin söpö naama:) Ja alimmassa kuvassa on ihana taikalumisade.
Toivottavasti flunssa menee pian ohi!

Killisilmä said...

Näyttää hauskalta. Kunpa joku järjestäis mullekin kulttuuripajan...

Hieno lumisadekuva!

isoinpapu said...

pellonpientareella: JOskus vaan on oikein paras päivä. Tuo oli. ja vielä ihan sattumalta. Moni asia vaan tipahti siihen itsestään sulostuttamaan oloa.

Isa: I´d like get rid of this flu right now, then it would be even more perfect.

Katilein: Lumilinnailu onkin ollut tänä vuonna ihan eri tasolla kuin edellisinä vuosina: ihanaa kun on lunta!

shys: Siellä oli visiin pieni maininta jossain että alle kouluikäiset vanhempien seurassa. ja kun mä tunsin niitä vetäjiä ennestään, niin uskalettiin mennä kysymään, josko saa tulla pienikin. Ja saihan se!

niina: Oranssi työ onkin ihan super. Kivaa kun lapsella onkin nyt punainen ja oranssikausi meneillään. Mustakausi oli vähän liian alleviivaava :)

killisilmä: No niin just. Ja tuo lasten paja oli vielä sellainen rento ja leikkisä: sellaista aikuisillekin.

Celia said...

Ihana punaoranssi tyttö!

Tulee niin mieleen, kun lapsena äiti vei meidät lomalla leijapajalle, jossa tehtiin leijat ja sitten juostiin ulkona leijan kanssa.
Ihan parasta.

Kirjailijatar said...

Minäkin olen moneen otteeseen siunannut tuota kulttuurikeskusta ja kaikkea kivaa, mitä ne järjestää. Ja seikkailupuisto ja Vimma ja kaikki. Teidän hiihtoloma kuulostaa menneen tosi kivasti. Lasten riemua kaikki kuvat täynnä, tulin kovin iloiseksi.

Anonymous said...

These are GREAT photos!

Liivia said...

Nämä kaikki on aivan ihania!!!
Mahtavaa tuollainen toiminta, sinulta ja kaupungilta. Toivottavasti muutkin arvostavat ja touhu säilyy.

Hipsu said...

Täällä ei ole kulttuuria nähtykään mutta flunssa iski toissapäivänä kuin kirkkalta taivaalta, varoittamatta, vieden heti äänen mennessään.

On teillä siellä mielenkiintoisia paikkoja :) ja erinomainen valokuvaaja :)

Tervehtymistä!

Vilijonkka said...

Ai tuollaistakin löytyy, mahtavaa. Siellä olisi varmaan kivaa olla töissä, oppimis-ja tekemishalukkaista ihmisiä asiakkaina. Toivottavasti toiminta tosiaan jatkuu. Tykkäsin kovasti tuosta tiikeriomakuvasta (?).