Thursday, February 11, 2010

mehndi

S halusi pukeutua koulun naamiaiskarnevaaliin Intialaiseen asuun. Siis sariin. Kirjastosta löysimme lisää inspiraatiota ja väsäsimme S:lle myös kirjassa näkyvän mehndi-käsikoristuksen. Valitsimme hennan sijaan suomalaiskansallisemman väriaineen ja käytimme punajuurimehua. Tarttuu hämmästyttävän hyvin, jos antaa olla rauhassa pitkään iholla.
Tämä oli kamalan kivaa. Tuo on muuten minun pehmeän pulleroinen kätöseni, ei S:n suloinen linjakas tassu. Piti kokeilla tietysti itsekin.
Huomenna sarikuvia: pyydän jo etukäteen anteeksi niiltä, jotka oikeasti tietävät sareista jotain.


S wanted to dress for school´s carnival in an indian costume, Sari. We found more inspiration from the library and made her a mandhi handpainting also. A finnish version painted with beetroot juice, instead of the original henna. The beetroot stays suprisingly well, if let affect long in the skin.
Oh, and thats my soft and roundy hand instead of S`s elegant paws. I had to try too. Very fun.

Tomorrow some sari pictures. And i need to apologize right away for all of you who actually know something about Saris. This is my first attemp to a dress i´ve never seen live.

8 comments:

Nuttu said...

Pelkkää punajuurimehuako vain? Onpa piristävä lopputulos. Ja sekin, että kirjastosta vielä joku hakee inspiraatiota johonkin kouluun liittyvään!

isoinpapu said...

Lorautin sitruunamehua joukkooon, toivoen että se jotenkin voimistaisi värin tarttumista tai jotain. Hyvin epätieteellisesti siis vain, ehkä se auttoi väriä pysymään paremmin.

eralamaga said...

i love it!!!!!!!!

P.K said...

I love the idea of using beet juice! Excellent.

Merja said...

Te sitten ootte kekseliäitä.

Meidän esikoisen koulussa on parin viikon päästä vastaavanlainen erilaisten kulttuurien päivä. Olin siellä viime vuonna edustamassa Suomea, mutta Suomi sai niin köyhästi mielenkiintoa osakseen etten tänä vuonna viitsi mennä. Pöh. Söivät vaan suklaani, mikään muu ei kiinnostanut.

Liivia said...

Tämä tuli nyt kreivin aikaan, suunnittelemme nimittäin intialaisia 8-vuotisjuhlia. Sekin idea tuli joskus sinulta, ja nyt imen tästä sitten lisää:D

En mä kyllä noin hienoja käsiä osaisi ikinä. Ehkä jätämme laitamme tytöille käsiin vain sellaisella intialaisella leimasimella, jonka joskus ostin.

eilen tänään huomenna said...

Nyt koko maailma värjäämään punajuurimehulla! Eikös hennasta moni saa pahoja allergisia reaktioita?

Phedra said...

Mahtava ide3a, eipä ole tullut mieleenkään tuo punajuuri :)