Wednesday, March 31, 2010

stabat mater Paraisilla
Tiedän olevani suunnattoman onnekas kun sain laulaa Pergolesia kauniissa vanhassa kirkossa, anteeksiantavassa akustiikassa, kivojen ihmisten kanssa. Kannattaa mennä naimisiin kanttorin pojan kanssa.
Taidan viettää nyt vähän pääsiäislomaa.

I´m married to a son of a cantor ( a person that makes music in a church?), wich is very fortunate for many reasons, one beeing to be able to sing wonderful music in wonderful places with wonderful people. Pergolesi, old church of Parainen, sister & mother in laws.
Lucky me.
I´m probably having a little Easter blogbreak now.

13 comments:

heli said...

aah!

isoinpapu said...

Heli: muuttakaa turkuun. tai paraisille. tai raisioon. tai maskuun. tai merimaskuun. jonnekin lähelle! HETI!

Julie said...

Hyvaa Paasiaista! It has been so fun to catch up on your life through glimpses here and there on your blog. The Lord bless you and keep you.

HEVAALTA PÄIVÄÄ said...

Minäkin olen laulanut Pergolesin Stabat materia, vuosia sitten. Kylläpäs hulvahti mieli täyteen pääsiäismusiikkia.

Kiitos!

Kirjailijatar said...

Minä en ole ehtinyt tänä vuonna mihinkään pääsiäiskonserttiin ja kyllä harmittaa. Mutta onhan tässä vielä pyhät aikaa, toivottavasti jossain vielä lauletaan.

Vilppumaan Erika said...

On ollut varmasti upea tuo kokemus. Oikein ihanaa Pääsiäistä sinne kaikille papusille!

heli said...

:)

fiuletti said...

Minäkin olen joskus jossakin tyttökuorossa laulanut Pergolesin Stabat Materin kuoro-osia. Olitteko ihan vain tuttavaporukalla, vai oliko kirkossa konsertti? Viime lauantaina istuin samaisten holvien alla kun Candomino esiintyi. Eilen illalla kuuntelin Helsingin Johanneksen kirkossa Matteus-passiota. Pääsiäinen on tulvillaan kaunista ja puhuttelevaa musiikkia.

isoinpapu said...

fiuletti: Laulettiin kirkonmenojen yhteydessä viisi osaa tuosta Pergolesin stabat materista. Kolme duettoa, kaksi sooloa.

Anoppi koitti innostaa meidätkin candominoa kuulemaan, mutta en päässyt kun piti matkustaa muualla. Harmitti, koska oli ollut kuulemma tosi hyvä. Ja pääsit kuuntelemaan!

TUomiokirkossa on barokkiyhtyeen säestämänä tuota Pergolesia 4.päivä. En kyllä pääse sinnekään, mutta on varmaan aika hyvä.

Kun menee konsertit ohi, tehtiin tylsästä autoreissusta levykonsertti ja kunneltiin Arvo Pärtin "Miserere". Kaunis.

Fine Little Day said...

Hello you :) Happy easter, enjoy your break.

fiuletti said...

Candomino oli hyvä, aika pieni joukkio mutta jokainen hoiti vastuunsa ja se toimi. Kuoron entisen johtajan poika toimii kirkon kanttorina ja oli käsittääkseni kutsunut kuoron sinne. Tilaisuus oli todella mukava.

Tuomiokirkon Percolesin panen korvan taakse.

fiuletti said...

Ei kun Pergolesin. Miten harmittaakin nyt tuo kirjoitusvirhe.

fiuletti said...

Ja sitten vielä mietin, että onko siinä Pergolesissa kuoro-osia edes. Ei taida. Mutta nyt muistankin, tyttökuorolla olen aikanani laulanut niitä duettoja, kaksiäänisesti. Quando corpus morietur jne.