Monday, March 15, 2010

uuteen kotiinsa / for her new homeTänään hän sitten varsinaisesti muuttaa. Pannulappujen määrä on ilmeisesti jotenkin verrannollinen äidin hämmennykseen. Viisi pannulappua on aika monta siihen lilliputtikeittiöön. Ja kun niitä olisi kyllä muutama lisääkin tuolla jemmassa.

Suunnittelen lähettäväni postikortteja tyttäreni yksiöön. Listoja asioista, joita voi tehdä ilman rahaa. Asioita, joita voi tehdä ilman tietokonetta ja nettiyhteyttä. Aakkosellinen hyvien lukukokemusten lista kirjastoreissua varten. Reseptejä. Hyviä retkipaikkoja lähiseudulla.

En kyllä ikinä kuvitellut olevani näin pateettinen ja kliseinen murehtiva äiti tässä tilanteessa.


So, today she is actually moving to her new home. I´ve sewn five potholders for her. And there is more if she needs. Seems like the amount of potholders is comparative to my confusion. Her tiny teeny kitchen nook could be covered complitely with those potholders.
I never expected myself to be this pathetique in this situation.
I´m going to send postcards to her. Lists of things that can be done without money. Lists of good books. Food recepies. Lists of beautiful places near by.

24 comments:

piparminttu said...

Postikortit kuulostavat ihanalta.
Minun äitini soitteli päivittäin silloin, kun kotoa muutin, kyllä se tahti siitä hidastuu sitten vuosien myötä :)

inkeroinen said...

ihana idea nuo postikortit :)

maijanmaja said...

Meillä eletään vielä autuaan onnellisena siinä vaiheessa, jossa kaikki lapset (vanhin vasta 9v.) ovat vakaasti päättäneet asua meidän kanssa aina ja ikuisesti. : )
Silti tiedostan hämärästi, että tuo aika tulee nopeasti.. Kurkkua kuristaa ajatuskin.. Onneksi niitä pieniä luopumisia tulee lapsen kasvaessa pikku hiljaa. Kun päästää lapsen yksin liikenteeseen, partion yöretkelle jne.
Hyvää jatkoa hämmennykseesi ja asian prosessointiin! Hyvä yhteys on tärkeintä.

Anonymous said...

Suosittelen että kirjoitat tuon kaiken paitsi lapselle niin myös jonnekin kustantamoon jotta voivat julkaista "ohjeita äidin helmoista muuttaville" -kirjan.

Vilppumaan Erika said...

Hyvä tuo piilomajan idea! Kirjastomuistilista on minulle mieluinen ajatus; vaikka olisi omat kirjalistat mielessä, olisi kivaa etsiä kirjastosta myös jonkun toisen kirjalista :)

Hipsu said...

Voi sitä se äitiys teettää ♥. Olet tosi suloinen!
Postikortit kuulostaa niin ihanalta.

Anonymous said...

Olisin kyllä myös kiitollinen näistä listoista :) Aivan ihana blogi, monesti olrn lukenut.
-riikka

Minna said...

Noita listoja voisi lähettää meillekin. Ja tytär varmaan ilahtuu postikorteista. Ehkä enemmän, kuin päivittäisestä puhelinsoitosta :)

heini said...

Olet kyllä ihan paras. Mutta kyllä kovasti huokailen täällä kun ajattelen mitä kaikkia ajatuksia ja tunteita saatat nyt käydä läpi. Monenlaisia hyviä malleja luulempa sun antaneen tyttärellesi ja sitä tärkeintä = rakkautta.

Sari said...

Minulla on ollut jo vuosia valmiina lista : "nämä (ruoka)tarpeet pitää aina löytyä keittiön kaapeista". Jatkoksi siihen kirjoitin sitten sen kokonaisen keittokirjan ...

Elsa said...

Muutin pois kotoa, kun aloitin lukion. Toki ainakin toinen jalka oli siellä vielä pitkään, mutta Koti ja koti on olleet eri kaupungissa siitä lähtien. Olen vasta viime aikoina alkanut ymmärtää miltä vanhemmista täytyy tuntua, kun pienet lähtevät pesästä. Minä ja veljeni olimme lähteneet, kun äiti oli vasta 41 ja isä 43 vuotta. Hulluutta!

Nyt, kun asun kauempana perheestäni kuin koskaan, ikävöin Kotiin enemmän kuin koskaan.

Ehdottomasti lähetät postikortteja! Niitä on ihanaa saada, äitiltä varsinkin. Ja listoja mukaan!

Ai niin, tämä on ehlä ensimmäinen kommenttini Sinulle koskaan ikinä :) Aihe kosketti nyt todella, sai jättämään jäljen.

Anonymous said...

I think it is especially hard with the first daughter, although I cried myself silly when our son left for college. He didn't understand why. He thought I was afraid he wouldn't come back, but I explained I was upset because he might need help, and I wouldn't be there. Yeah, that's growing up, but it's hard.

I was really touched by the statue, not only because of the symbolism, but because I could walk forever in my town and never see anything so beautiful. There seem to be advantages of living in an old country that values beauty.

Liivia said...

Tuli mieleen kun muutin 18-vuotiaana kotoa pois, sain viikottain äidiltä kilometrin pituisia kirjeitä. Se oli samalla hämmentävää ja hellyyttävää.

Pärjäsin hienosti omillani, mutta äidin henkinen huolenpito tuntui hyvältä.

Katja said...

Ihana äiti! Hieno idea nuo postikortit, pannulaput myös. Lämmintä ja rakasta.

Vilijonkka said...

Vaikka olisitkin pateettinen, niin kyllä tyttäresi on onnen tyttö, niin ihanasti huolehdit. Kunpa itse muistaisin sitten tulevaisuudessa (noin 9 vuoden kuluttua) tuon loistavan portikortti-idean.

Matroskin said...

Kunhan et lähde tarkistamaan muistiko lapsukainen varmasti laittaa hellan pois päältä.

himalainen said...

Postikorttiajatus on niin kiva.

Oon ite välillä jo nyt tosi kyynelehtivä, kun ajattelen sitä hetkeä kun lapset lähtee. Mietin jo millä konsteilla itse selviän. Menee tuo aika niin hurjaa vauhtia.

Voimaterveisiä sinulle!

Anonymous said...

Tässä iässä on hieman hankalaa, kun toisaalta jo etukäteen "murhettuu" omien lasten itsenäistymistä - toisaalta vielä muistaa, miten kammottavan ärsyttävältä oma äiti tuntui, kun itse oli kotoa lähdössä eikä mitenkään olis kaivannut äitiä puuttumaan niin moneen asiaan. On kyllä käynyt niin, että ymmärtää äitiä nyt paremmin kuin silloin (mutta eipä enää voi sitä hänelle kertoa)

Johanna

Parolan asema said...

Minusta sinä kuulostat ihanan huolehtivaiselta ja varustavalta äidiltä, kaikki plussaa :)

Anonymous said...

Kuulostat ihanalta äidiltä!

Kirjailijatar said...

Kyllä sitä saa olla vaikka kuinka pateettinen, kun lapsi muuttaa oman pesään. Niin kauniita patalappuja, ettei niitä voi varmasti olla liikaa. Joka päivälle oma lappu!

AnniKainen said...

Arvaa vaan miltä tuntuu kun nuorimmainenkin lennähtää pesästä.

melissa said...

you are such a beautiful mum. and you make me laugh! lucky daughter.

heli said...

pliiiiis julkaise noita mitä kiehtovimman kuuloisia listoja!