Monday, April 19, 2010Lapset kasvattavat yrttejä. Osa on jo itänyt, vaikka siemenet olivat ikivanhoja. Ainakaan rucolan siemenet eivät pienestä hätkähdä. Nyt mua naurattaa: hätkähtävät siemenet! Kuvitan nuo hyppypavut mielessäni naiviin sarjakuvatyyliin.

Yritän ommella kesäistä essumekkoa S:lle. Siihen tulee ihan vaan olkaimet taakse. Joku söpöinen paita tuohon alle. S kyräilee sitä epäilevänä. Täytyy näyttää hänelle Carl Larssonin akvarellejä, jotta tokenee epäilyksistään.
Mutta kuulkaa: ihana kevät vie minusta mehut. Ompeleminenkin on yhtäkkiä kamalan työlästä. Katselisin vain oravia mielummin. Ja lintuja varsinkin. Mitenkään en jaksaisi tehdä mitään järkevää. Vaikka kyllä pitäisi välillä olla järkeväkin. Olenkin varmaan joskus.

Tietokoneeni on kaatunut tänään neljä kertaa. Kestän tämän hämmästyttävällä tyyneydellä.Growing things inside. Outside things are growing fast fast fast on their own, just like that. Oh spring, i truly get exhausted now.
Sewing a summery apron dress thing for miss S. She is a bit suspisious about the outcome. Have to show her more Carl Larsson aquarels to confirm her that this kind of summer outfit is the coolest and prettiets thing on earth.

10 comments:

Pellon pientareella said...

Kyräilevät siemenet ja hyppivät Larssonin lapset. Kaikki mullassa yltä päältä. Ja me katsomme tyyninä. Loppu slut.

Merja said...

Nyt taidan laittaa viestiä S:lle että kyräily pitäis lopettaa. Tuohan on valloittavan ihana essumekko!

Matroskin said...

Rakastin pienenä tuollaisia essumekkoja. Se on myös Pieni talo preerialla -tyyliä.

eilen tänään huomenna said...

Anna itsellesi kevätpaussi ja käperry untuvapeittoon takapihan tuoliin ihmettelemään, kun kevät kohisee.

Hipsu said...

Ihanalta näyttää!

isoinpapu said...

pellonpiennar: mua naurattaa niin, etten pysty vastaamaan mitenkään nokkelasti. KIITOS!

merja: Kerron viestin eteenpäin. Kyllä varmaan tokenee.

matroskin: pieni talo preerialla! niin onkin! ja on siinä semmoista kansallispukutunnelmaakin kun tuo kangas on tommonen raitapläjäys.

eilen tänään huomenna: kuulostaa ihanalta! riippumatto on jo ripustettu. taidan majoittua sinne. mustarastaskin laulelee tänään tuossa.

hipsu: :)

eilen tänään huomenna said...

Pidä peppu lämpimänä kun keinut siellä matossa :) Virtsis vaanii meitä tyttöjä näin keväisin. Itse jo sain tuta :(

heli said...

hätkähtävistä siemenistä tulee mieleen myös "satu kuninkaasta, jolle ei kasvanut partaa". piirrä ne, jooko!

meidän yrttiviljelmät on olleet tänä keväänä melko epäonniset. siihen vaikuttavia tekijöitä on paljon; tomaatintaimen päälle istuva kuopus tuskin on niistä vähäisin.

Kirjailijatar said...

Minä en kyllä kestäisi tietokoneen kaatumista ollenkaan noin hienosti. Ei aina tarvi olla järkevä, vaikka jostain kieroutuneesta syystä päätinkin juuri tämän luettuani olla järkevä ja siivota hetken.

Inka said...

Kevät ja kärsivällisyys eivät sovi minuun yhtä aikaa. Kevät tekee kärsimättömäksi, äreäksi ja sitten taas nuutuneeksi.
Essumekoissa on sitä jotakin.