Friday, April 30, 2010

vappu! / first of may!Virallinen vappuasu täällä: joustosamettihousut!

Muistan kuinka mahtavaa oli pienenä, kun minulla ja parhaalla kaverilla oli samanlaiset mekot. Tämä muistelus ja S:n kavereiden samettipökien ihanuus selätti jo kroonistuneen housujenompeluinhoni. Ta-daa! Vaaleanpunaiset samettihousut!
En käsitä miksi niin kamalasti inhoan housuompelua.
(Tiedänpäs: siksi että AINA leikkaan yhden housukappaleen nurinpäin, tai että mystisesti hartaasti ompelemani vetoketju menee rikki ensinykäisyllä, tai että ne housut ratkeavat ensi hyppäyksellä jnejne.)

Nyt tuntuukin ihan hassulta kertoilla ompelujuttuja. Kerroin kuitenkin. Käyttöesineen/vaatteen valmistaminen suo minulle valtavasti iloa. En ole oikeasti kovin hyvä tai erityisen osaava ompelija. Näennäisesti hyvin pintapuoliseen asiaan, ompeluun, liittyy minun päässäni hurjasti symboliikkaa ja vaikka mitä syvällisyyksiä.
Vaikka jotain alkukantaista suojeluvaistoa ja koossapitämistä. Ja se asioiden luomisen konkreettisuuspuoli: että hitsi, tulikin housut! Ja että voi tuottaa iloa toiselle. Olisikohan tämä ekologistakin. Semmoista.

5 comments:

Celia said...

Olen yrittänyt monta kertaa kommentoida sulle, mutta bloggeri ei anna lupaa. Raivostuttavaa.

Joustosamettihousut, mahtava sana ja vaate. Täytyy ottaa molemmat käyttöön. Tulee yhtäkkiä mieleen leffa nimeltään Villahousupakko, josta tykkäsin lapsena aivan älyttömästi. Siina pojalla oli villahousujen lisäksi ja joustosamettihousut.

Ihanaa Vappua!

Pellon pientareella said...

Tuo näyttää ihan vapulta, nuo kuvat. Kirjoitat hienosti ompelemisesta. Noita itsekin ajattelen. Mutta pelkään niin paljon ettei onnistu (vai sitä että onnistuu vai että melkein vai että mitä) etten uskalla näemmä ommella. Vaikka muuten uskallan vaikka mitä hullua ja rohkeata, jota muut ihailevat ja ihmettelevät. Ne eivät ole sydäntäni lähellä, kunhan tekee, osaa tai ei. Ompelu (ja laulu ja soitto ja maalaus yms.) olisi. Kasvua haluan, että uskaltaa niitä ompeluksia ja muitakin. Vähitellen edes.

JanuskieZ said...

Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

Liivia said...

Nyt tuli isi mieleen:) Muistan että aina kun hän tuli kotiin töistä, vaihto ensitöikseen äidin tekemät ruskeat joustosamettipöksyt jalkaan. Niissä oli valtavat trumpettilahkeet. Sitten pääsi isin syliin.

Vilppumaan Erika said...

Mulla on jokseenkin samantyyppinen suhtautuminen ollut ompelemiseen aina. Oon onnistunut mytologisoimaan sen puhteen aika tehokkaasti, ja vasta muutaman kuukauden oon edes pystynyt harkitsemaan housujen ompelua saati tarttumaan toimeen.

Joustosamettihousut <3

Vappua!