Wednesday, May 19, 2010
Siili. Hyvä siilit! Tykkään teistä siilit! Ihanaa kun asutte meidän nurkilla. Taas yksi hyvä syy istua keittiön ikkunan äärellä tuijottamassa.

Liisulle kesämekko. Pidennetty tunika. Yksinkertainen ja kerrassaan monikäyttöinen. Teinitkin ihailivat.

Täällä on helle ja kesä. Ei hyttysiä. Ihan mahtavaa.

(Salaa olin huolissani jo että kaikki lipuu ohitseni liian nopeasti, en ehdi reagoida. Mutta ajattelin: Ei kaikkeen tarvitse reagoida. Ei kaikkea tarvitse huomata. Ei kaikki ole pilalla jos ei huomaakaan jotain ihanaa ohimenevää kevätjuttua. Kunhan huomaa jotain. Vaikka siilin. Ja huomasinkin!)


Yes, hedgehogs! Yes! Go hedgehogs! Thank you for living on our hood. Love to watch you walking your walks in the evening.

I made a summerdress for Liisu. A very long tunic. Simple and good. Very usefull. We all like it.

It´s so summery here. Very warm, everything growing, like exploding. Craash! Boom!
(For a while i was a little worried everething wonderful is happening too fast, i can´t react to everything. But then, came to my senses: One does not have to react to every wonderful thing. Right? It´s ok to notice just somethings here and there. Nothings ruined. To notice a hedgehog! And i did!)

19 comments:

Sanna said...

Aikas ihana kevätjuttu myös tämä mekko! Aurinkoa :)

Anonymous said...

Ihania kuvia taas kerran!

Mutta eihän kaikkea tarvitse huomatakkaan, pääasia että huomaa jotain. Vaikka sitten tuollaisia pieniä juttuja, piristyksiä!

:)

Anonymous said...

Luin just jostain, että kamalinta mitä ihmisestä voi jälkikäteen sanoa on, että hän ei huomannut mitään.
Mutta itse olen huomannut olevani onnellisimmillani, kun huomaan jonkun pienen jutun sieltä toisen täältä enkä stressaa ja kerää huomioita, vaan ennemminkin kiireettä karsin ja rajaan "huomaamistani", joka taitaakin olla lempisanani tässä, huomaan.
Ihana blogi, kiitos!
Anna

heli said...

osuvaa tekstiä. ja siilin mainiot, hulvattomat kintut! ja taas sama huudahdus - tällä kertaa liisun hellemekosta - tollasen mäki haluun!

Anonymous said...

Voi siili! Ei tarvitse kuin katsoa noita ruipeloita jalkoja, ja jo tulee hyvälle mielelle. En heti keksi, mikä eläin olisi sympaattisempi.

Anonymous said...

Kesämekkoa piti myös kehaisemani, mutta hiirikäsi oli turhan nopea. Hieno on mekko!

b. viuluntarkastaja said...

Jotenkin ihan herkistyin kuvista. Se on tämä kevät ja kaikki.

heini said...

ooh mikä se siellä tepsuttelee :) ja ooh mikä mekko!

Celia said...

Oi mikä kesämekko!

Kun näen siilin, tekee mieli kulkea sen tikkujalkojen perässä ja katsoa, ettei kukaan vaan aja sen päälle.

hannna said...

mahtava tuo siilin takajalka.
minun pieni tyttöni on ihan kohta täsmälleen ja tasan viisivuotias. kerron sen nyt täällä, koska olen liian väsynyt tekemään mitään omaa postausta.
ja sillä nousi illalla kuume.
sinä ihan varmasti huomaat vaikka mitä. tarpeeksi.

Merja said...

Voi siilit on niin suloisia. Mun esikoisella on hyvin tarkka silmä, hän bongasi aina siilit meidän pihan nurkista, olohuoneen ikkunasta katseli. Sitten vietiin maitoa vaikka eihän niille saisi antaa...

Soile said...

siilit <3

himalainen said...

Minä rakastan tuota yläkuvaa. Sen pienet nopeat jalat.

Ja mekko on kevät. Ja teksti suluissa on kevättotta. Ei tarvitse kaikkea, se mikä nyt on, riittää.

Ja minä tykkään niistä omatekoisista liikennemerkeistä, joissa kerrotaan, että varo, tästä menee siili tien yli. Sellaisia liikennemerkkejä pitäisi olla ihan oikeita, niinkuin hirvimerkkejäkin on. On siili yhtä tärkeä kuin hirvi. Ainakin.

Anonymous said...

Tuommonen venytetty tunika olisi minullekin hyvä. Ja pitkät hihat on hienot.
Siili menee eikä vain ole menevinään. Reteesti.

Ilona said...

Jep. Juuri näin. Ei kaikkea voi huomata, varsinkaan jos huomaa siilin ja jää tuijottelemaan. Siilit ovat oleellisia, monet muut asiat eivät. :)

scaredy-cat said...

Siilit <3

scaredy-cat said...

Niin ja piti vielä sanoa, että minulla on usein ihan samanlainen olo, etten ehdi nauttia keväästä ja kesästä tarpeeksi! Olin etukäteen kamalan hädissäni siitä, että menetän vaaleat kesäyöt (jotka ovat aina niin ihmeellisiä) kokonaan, ja kaikki alkukesän kukkivat....
Nyt huomaan, että Oxfordshiressä kukkivat samat puut kuin Helsingissä parin viikon kuluttua, ja monet muut - ja vaikka yöt ovat pimeitä, illat ovat kauniin hämyisiä ja täynnä linnunlaulua ja kukkien tuoksua.

Pellon pientareella said...

Siilillä on jotenkin ihan hassun vikkelän näköiset jalat, laihat ja pienet. Vauhtisiili. Mekko hulmuaa kuin vain kesällä, yhtä kevyt on tyttö.

therese said...

Thank you for the words about not having to notice everything. I have quite some anxiety about that sometimes, too. Everything goes so fast. What if I wake up one day and find I haven't really noticed the last 10 years? Because they are so busy, the children-years. Work and raising children at the same time. Many people say that small kids and babies are the most demanding/time consuming, but I disagree. They need me so much more now that they are very thinking individuals with real lives outside of the home.