Saturday, June 19, 2010

mentiin metsään / we went to woods


Mentiin monimerkityksisesti metsään. Ottamaan ylioppilaskuvia. Ikäänkuin virallisempia, niitä jotka ylittävät mummokynnyksenkin. Noin 250:n kuvan joukossa oli paljon epätarkkoja, useita vihreänaamaisia, häkellyttävä määrä keskeneräisiä ilmeitä ja mitä eriskummallisin tavoin väärin valottuneita kuvia.

Selityksiä: Metsä oli täynnä hyttysiä. Ylioppilas on allerginen hyönteistenpistoille ja alkoi loppuvaiheessa sessiota muistuttaa lumiukkoa. Hyttyset lentävät jotakuinkin ihmisen kävelynopeutta, joten me hölkkäsimme ympäriinsä ja pysähdyimme silmänräpäykseksi ottamaan kuvaa. Tulimme liian myöhään. Unohdin muistikortin, jota piti lähteä hakemaan ja olimme vielä enemmän myöhässä. En yhtään osaa ottaa virallisia kuvia.

Mutta: Meillä oli hauskaa! Kuulimme käen sekoavan kukunnassaan! Meitä nauratti!
Luulen että onnistuimme loppujen lopuksi (vahingossa) saamaan pari ihan kelpo kuvaa, joita voi lähettää mummollekin.


We went to woods to take some more official looking graduation pictures. The kind that one could send to grandmother also.
In finnish language, when we say something went to woods, it means that it went wrong. I took amazingly many (about 250) very blurry, in many different ways wrongly exposed pictures with mostly funny, or even unrecognised faces.

Explanations: there were thousands (millions) of mosquitos. My dauhgter is allergic to them. We ran around to get them off our tail and then stopped for a second to take a pic. And i am bad with anything official. And we were late, thanks to me for forgetting the memorycard ( had to drive all the way back to get it).

But then, we also had lots of fun. We heard a cuccuu bird lose it´s cuccuu. We laughed. And finally she was quite happy with couple of not so greenfaced pictures.

11 comments:

Ritva said...

tämä mummo tykkäs noista kaikista :)
kiva tunnelma- hyttysistä huolimatta

Karin van D. said...

She looks so lovely! Great pictures.

niina said...

Kauniita kuvia! Ja kuulostaa hauskalta kuvausreissulta:)

Kirjailijatar said...

Ihan mahtavia kuvia! Minua nauratti tuo teidän laukkaaminen kilpaa hyttysten kanssa...sen oikein näki silmissään, miten viiletitte niitä pakoon ylioppilaslakki päässä keikkuen :) Minusta nämä ovat kauniita kuvia ja malli on niin viehättävä. Kiva, että on erilaisia kuvia kuin yleensä viralliset potretit.

Riikka said...

Minua kiinnostaa tietää, että miten se käki kukkui, kun se meni sekaisin. Kuullostaa ihan hulvattomalle jutulle :D!

Liivia said...

Varmasti hienot kuvat saitte, hyttysistä huolimatta. Tuo viimeinen passaisi kortiksi ainakin mainiosti.

Näyttää olevankin hyttysten kesä. Keskellä päivääkin piha täysi, ikävää.

hannna said...

Kauniita kuvia, ja kauniita ovat lapsesi. Onnea ylioppilaalle. Ja nuo raitamekot on ihan huippukauniita. Kaunista, kaunista. Kaunis ilta, itikoitakin vähän vähemmän.

isoinpapu said...

Ritva: :)

Karin van D: Yes, she is!

niina: Olikin hauskaa. Laukattiin metsässä kuin jotkut pikku eläimet.

kirjailijatar: Juu, onneksi muutama kuva onnistui. Osa sukulaisista odottaa sellaisia perinteisempiä kuvia, ja luulen että saatiin sellainenkin.
Ylioppilaslakki ja korkokengät kieltämättä tekee metsässä laukkaamisesta hulvattomampaa kuin normaaleissa vermeissä. Oli hauskaa.

Riikka: Joo! Se käki ikäänkuin kompastui kuukkuiluunsa! Ihan totta, kiekaisi sinne väliin kun pari kukkuuta ensin meni ikäänkuin hikatessa. "Kuketikuu, kukkuku kukkkukuuuuuu!". Olin vähällä kellahtaa sammalikkoon turvalleni kun nauratti niin.

Liivia: Onneksi ei tarvitse varsinaisesti kuvailla mitään tärkeää tai virallista. huh. ja onneksi tämä tyttönen on tyytyväinen kuviinsa. Mäkin tykkään tuosta viimeisestä kuvasta.

hannna: kiitos! Onkin kyllä ihana tyttö. Raukka oli ihan kamalilla paukamilla tuon itikkalaukan jälkeen. Mutta söpö edelleen.
Ja raitamekot... mä haluan itselleni samanlaisen.

Anonymous said...

miten se voi olla noin kaunis?!
(ja muutenkin ihana <3)

Emma said...

Varsin tunnelmallisia kuvia ainakin nämä esitellyt :D

Fine Little Day said...

And what a happy set of photos :)