Monday, June 28, 2010

viehättävä / charming
Tässä kesähamosessa on jotain hyvin viehättävää. Ei se kuvissa näytä kovin ihmeelliseltä, mutta oikeasti, tuossa tuon lapsen yllä, se on aivan ihana.
Hame on tehty vanhasta kotityötakista. Saadessani vaatteen, sitä oli jo alettu vähän muuntaa. Haluan ajatella, että tämän vaatteen lempeä tunnelma liittyy niihin käsiin jotka sitä ovat ommelleet. Sen on tehnyt kiva ihminen. Kangas on valittu huolella. Joku on aikanaan ilahtunut löytäessään sen kirppikseltä.
Nyt se ilahduttaa meitä. Ja kuinka onnekkaita olimme, kun kaapista löytyi vielä täsmälleen oikeanlainen metallinen vyösolkikin!

There is something very charming about this skirt. It doesn´t look that special in the pictures, but in real life, it is truly wonderful.
I made the skirt of an old thrifted dress/apron. When i got the garment, someone had already started altering it.
I want to think, that all this niceness of the skirt comes from the hands that have sewed it, chose the fabric, found it from the fleemarket. It has made many people happy.

And how lucky were we to find also a perfect belt buckle to it!

7 comments:

Tuittu said...

On kyllä tosi viehättävä hame ja kaunis tytön päällä! Monesti miettii kirpparilta vaateostoksia tehdessään, kuka on niitä kantanut aiemmin, tai minkälainen ihminen on ne ommellut :)

eilen tänään huomenna said...

Niin minustakin! Jopa tuossa maatessa se laskostuu söpösti ryppyyn polvien ympärille. Taitaa olla alunperin harsittu käsin ja rakkaudella.

Anonymous said...

Siellä lastentarhassa missä minä olin yhdellä tädillä oli työtakki tuollaisesta kankaasta. Aivan.

tuijaliini said...

Tunnistin tuon kankaan minäkin, liekö anopillani ollut samanlainen kotitakki. Jälleen toivon, että olisin toimeliaampi käsitöiden suhteen. Sitä aina mietin täällä kuviasi katsellessani. Ehkä vielä toimeennun. Jotain voisin ehkä osatakin, en kovin vaativaa ja työlästä kyllä.

Ilona said...

Voi, se on valtavan kaunis hame. Ja kangas. Ja tyttö.

Anonymous said...

very pretty

Sanna said...

Ihana :)