Wednesday, July 28, 2010

talonpoikaispaita / the peasant blouse

Kirpparikeijut ovat olleet minulle suosiollisia. Unkarilainen, käsinkirjottu silkkipaita. Ihana. Ihailen kaunista käsityötä. Paita mahtuu minullekin, mutta luulen, että tästä tulee neiti S:n erityistilaisuuksien paita. Näen jo hänet soittamassa komeaa vaskipuhallintaan tämä yllään.
Talonpoikaistunnelman innoittaman yllytin itseni leipomaan leivän. Ja pasteijoita. Ja tekemään salaatinkastikkeen. Ja sipulikeiton. Tuli siivottuakin urakalla.
Kannattaa löytää inspiroiva vaate. Kotitalousinspiraatio. Oikein tervetullutta.

The fleamarket fairies have been good to me lately. A hungarian, handembroidered silkblouse. Oh, the beauty of handwork! It fits me, but i think it will be even better on S. I can see her playing her mighty brass horn wearing this.
The peasantwibes inspired me to bake a bread. And some pastrys. And make onionsoup. Some serious cleaningactivities took part also.
It´s good to find an inspiring shirt. A household isnpiration. Very welcomed here.

7 comments:

Kaylovesvintage said...

so pretty,
I have to see if I can find one

Susanna said...

Todella kaunis paita!
Meillä tarvittaisiin kotitalousinspiraatiota, enpä olekaan ajatellut, että sen löytää ehkä kirpparilta... Täytynee kokeilla =)

Liivia said...

Nyt huokaisin syvempääkin syvempään, paita on niin kaunis. rrrrakastan noita unkarinpaitoja. Useimmissa vain on vuötäröongelma, siis vyötäröongelma minun päälläni. Mitä laittaa alaosaksi että näyttää jokseenkin järkevältä.

Itsekin sain jonkin kotitalousinspiksen juuri äsken. Imuroin ja sitten vielä pesin keittiön lattian., Ja tein vadillisin leipiä ja hoilotin koko porukan lounaspalalle. Yleensä vain viison jääkaappia ja toivon omatoimisuutta tähän aikaan...illalliseen lyllä panostan ihan aika.
Leivänleipominen on kyllä näillä helteillä ihmesuoritus, en pystyisi-.

Liivia said...

Jesta mitkä virheet. Olisikohan osuutta tällä valkoviinilasillisella jonka otin kotitalousinspiksensankaruuden päälle. Olen kohta lähdössä tyttöjen kanssa ulos, on jo vähän sellaista nostetta:)

Shannon Fricke said...

That's so beautiful! Lovely blog.

Niina said...

Onpa kaunis. Mistäköhän minäkin löytäisin inspiroivan vaatteen tai minkä vaan,tarttis meinaan tehdä vaikka mitä mutta ei huvita sitten yhtään..
Kirppareita toki voisin kierrellä aika hyvällä verukkeella : pitää löytää inspiraatiovaate:) Hmm,no jaa..ehkä jään odottamaan isnpiraatiosadepäivää vaikka.
(ja apua,alakuvasta tuli nälkä)

Celia said...

Hui aivan mielettömän kaunis!!!

Näin vasta jossain lehdessä pitkän pöydän, jonka päällä oli uskomattoman ihania, vanhoja talonpoikaiskankaita, ryijyjä ja muita. Inspiroivat kovasti nekin.