Friday, September 10, 2010

harjoituksissa / at the band practise

Pidän Turun konservatoriosta. Rakennus on mahtava. Vanha tehdasrakennus (telakkarakennus?) on uusittu nerokkaasti. Lopputos on rosoinen ja samalla kevyt. Heijastuksia, kerroksia, vanhoja rakenteita. Oikealla tavalla keskeneräisen tuntuinen. Ikäänkuin olisi paljon liikkumavaraa ja tilaa muutokselle. Harmi etten oikein osaa kuvata hienoa rakennusta. Täytyy yrittää uudestaan.

Ja tykkään lasten puhallinorkestereista! Varsinkin harjoituksista. Aina nautin eniten harjoitusten seuraamisesta. Valmis esitys harvoin vaikuttaa minuun yhtä voimakkaasti kuin harjoitus. Siis minkään taidemuodon. Luonnokset ovat parhaita. Tuo rakennuskin on kuin luonnos. Oi tykkään!


I love the Turku music conservatorium building. It´s an old factory building, repaired and designed fantastically. Reflections, lightness, light and still edgy, unrefined in a good way. Too bad photographing it is difficult.

And i love children´s brass bands! Oh and most of all i love the practise. Like in all things, all art forms, i am greatly drawn to pratice, sketches, in progress. Hardly ever a finished thing gives me such pleasure as unfinished.
That building is like a sketch.Oh, i so like it.

6 comments:

Finn said...

i wish i could visit the building! and hear the band practicing!
those two, architecture and playing music, have formed me to be the one i am today
:)

Heli said...

eik see ollu ennen köysitehdas? siks se on niin pitkäkin...

fiuletti said...

No täytyy tulla tähän sanomaan että yhdyn puhujaan, hieno rakennus on!

Pasuunakuvasta tulee mieleen poikani, joka olisi välttämättä halunnut alkaa soittaa vetopasuunaa, mutta kädet ovat vielä siihen liian lyhyet. Mikään muu puhallin ei kelvannut eikä innostanut, vaikka sanottiin että sitten voi myöhemmin vaihtaa pasuunaan. Ei sitten.

Liivia said...

Osasithan kuvata! Minä ainakin sain täydellisen tuntuman, hyvältä mielikuvapiirroksessani näyttää.

Mulla ei ole vielä mitään tuntumaa puhallinorkesteriin. Lapsi ei halua kertoa mitään, eikä kyllä ottaisi minua millään sinne seuraamaan. Ekalla kertaa yritin, mutta tuli tanakka 'hus'.

Tanja said...

Great picture! I love reading your blog - you are such a nurturing parent, and your pictures are gorgeous! Findland is one of my favorite places to visit, and I feel like I can visit it again when I go to your blog. Thank you!

Lepäävä Esteetikko said...

"Luonnokset ovat parhaita."

Yhdyn tähän, luonnosmainen kauneus ja karkeus vaikkapa kuvataiteissa tai rakennetussa ympäristössä yllyttävät katsomaan ja tuntemaan uudella tavalla ja yhä uudelleen.