Wednesday, September 15, 2010

pieniä, välttämättömiä 3 / small, essential 3

Ei varasilmät, eikä edes unimaski, vaikka joskus noita molempia tuntuisi kaipaavankin. Ne ovatkin heijastimia! Kangasheijastimia, ommeltavia, niitä jotka eivät eivät irtoile ja ole kadoksissa aamun säkkipimeydessä kouluaamuna, bussin jo kolkutellessa ovella.

Elämäni muuttui viime vuonna paljon paljon helpommaksi, kun tajusin ommella heijastimet kiinni lapsen reppuun ja ulkovaatteeseen.

Nämä on tehty ilmaishuomioliivin heijastinnauhasta (semmoinen neonvärinen vakuutusyhtiön liivi, jota kukaan ei suostu käyttämään sellaisenaan) ja huopuneesta villapaidasta. Tarkoitus oli tehdä jotain taiteellisia ovaaleja, mutta tulikin tuijotusta. Luulen että autoilijat huomaavat nämä kyllä.No spare eyes, nor a sleeping mask. Reflectors! We take reflectors quite seriously here in the dark north. I think someone in the goverment actually suggested reflectors to be oblicatory for every pedestrian during the dark winter months. No such law yet, but we do still pay a lot of attention to be visible.

My life became better, when last year i finally understod to make fabric reflectors ( felted sweater and reflecting fabric) and sew the them in the garments and school bags. Oh, no more trying to find a missing reflector in the deep darkness of winter morning!

These ones were supposed to be artistically oval shaped and such, but became more just like staring eyes. I´m sure the drivers will notice them anyway.

6 comments:

Niina said...

Hienoja! Ja todella hyvä idea! Meilläkin taitaa olla sellainen kammotusliivi jossain,nytpä keksin sillekin jotain käyttöä. Kiitos vinkistä!

Liivia said...

Kun saisi näitä vielä sun kauppaan ja taakse myös hakaneulavaihtoehdolla.

Syksyllä aina tuntuu, että eteisessä pitäisi olla seinään kiinnittetty loota täynnä heijastimia, jostain syystä ne on todellakkin aina kateessa.

Lapsi on meillä hyvin valaistu, hänen laukkunsa hohtaa jo eteisessä niin että pelästyn välillä.

Joudun muuten koulussa välituntivalvomaan sellainen kammotusliivi päällä. Että lapset näkee missä ope menee. Uskon, että ne näkee muutenkin.

Mimmi said...

Hyvä idea, täytyypä ottaa se käyttöön, jos vain sitä lainata saa!

isoinpapu said...

Niina: Onhan se varmasti tosi näkyvä se liivi. Voisin kuvitella jossain maaseudulla, jossa on sitten tosi pimeä ilman katuvaloja, niin varmaan pakottaisin pienet koululaiset pukeutumaan siihen neonliiviin, mutta voi että, on se RUMA!

Liivia: Ah, juu, oma aikuislapseni hommailee kouluavustajana ja saa myös sonnostautua neonväreihin välituntisin :)

Mimmi: Tottakai saa ideaa käyttää! ja onhan näitä jo maailma pullolaan, en varmaan ole eka joka väsää pehmeän heijastimen :)

Vilijonkka said...

Nauran täällä ääneen tuolle "taiteelliselle ovaalille", miten osuvasti todettu. Rakastan ovaalia muotoa, mutta hankala se itse on tuottaa.

Sulla on ennenkin ollut ihania heijastimia.

Trula said...

this is a great idea. here in the south the need for reflectors is limited but I want them. will have to look for that kind of fabric.