Monday, September 20, 2010

sienestäjän hame / the mushrooming skirt

Piti ommella itselle laukku, johon mahtuu kirjastokirjoja ja nuotteja ja käsityö. Ai niin, ja mielellään myös kamera. Alkoi tuntua mahdottoman vaikealta luoda moinen tilaihme. Vähän siinä tuijotin aikani kaukaisuuteen eleetömyyden vallassa, kunnes tajusin ettei tänään ole laukkujen päivä. Korkeintaan karvalaukkujen.

Sienenpoimijan hame S:lle. Kuvissa vielä kesken, ja on se kyllä kesken vielä tuossa vieressäkin. Halkio taakse, helma ja nappi puuttuu. Uskomattoman useat täysin pöljät ompelujärjestysvalinnat uuvuttivat siinä määrin, että menemme sieneen ihan housuasussa. Hame ehtii metsään ja muihin paikkoihin sitten myöhemmin.

I was supposed to sew a much needed big bag for myself. For librarybooks, knit, notes and camera. For some reason i have a need to carry a lot of things with me everywhere.
But today was not the day to make a bag, even if needed desparetely. Instead, i made a mushroompickers skirt for S. Actually, it is not finished yet. I made such horrible sewing decisions, i´m complitely worn out. So, we will go to forest in pants. The skirt will make there later.
( If this english makes no sense at all today, it´s caused probably by the same thing that made me sew silly. When i figure it out, all is well again. Hopefully.)

6 comments:

ii said...

Hieno hame!

Käytätkö muuten saumuria ja jos käytät, niin osaatko suositella jotain härveliä ensimmäisestä saumuristaan haaveilevalle?

isoinpapu said...

ii: Mulla on ihan vaan vanha perusompelukone. Husqvarna 200 vuodelta 1976. TÄssä on kyllä mainio jousto-ommel, jolla trikoo ommeltuu nätisti.
Saumuri olisi kyllä aika ihana. Ei ole aavistustakaan siitä minkämerkkinen pitäisi olla. Bernina?

isoinpapu said...

Höh, eiku husqvarna 2000!

Minna said...

Kauniin mallinen hame. Tuollaisen joskus vielä haluaisin.

Vilppumaan Erika said...

Voi että mua vaan naurutti niin kovasti tää juttu, kaikkine ihanine pöljyyksineen ja muineen :)

Anonymous said...

Minun ompeluni on yleensä juuri tuota että vaikka kuinka harkitsen ja yritän kolmiulotteisesti ajatella sun muuta niin nousen pers edellä puuhun, niin sanoakseni. Väärä järjestys jotenkin ja siinäpä sitä on tuplasti työtä ja purkamista myös.

Ihailen kuitenkin sinua siitä että tartut hommaan! Ne järjestysasiat nimittäin oppii minusta hienosti juuri tuolta kantapään paikkeilta....