Monday, September 13, 2010

värikkäät / colourful

Ystäväni Matroskin siivosi kaappejaan ja lähetti minulle lankoja. Ihanaa Debbie Bliss alpakka-silkkilankaa nuo pinkit, ja pari pientä kerää villaista liukuvärjättyä jostain kaukomatkalta. Minulle vieraat värit innostivatkin hillittömään virkkailuun ja neuloskeluun. Vaikuttaa siltä, että vanha sanonta vaihtelun virkistävyydestä pitää paikkansa. Virkistyin! Tein syyspäähineet! Kaulahuivin! Lapsoset riemuitsevat!

Toinen ystävä antoi ruisleivänjuuren. Tuolla se heräilee keittiössä. Vähän jännittää josko siitä kehkeytyy vielä kunnon leipä.

Ystävät, olette kivoja. Kiva kun pidätte blogeja. Kiva kun kommentoitte. Kiva kun jaatte innostustanne. Ja leipäjuurta. Kiitän.


My friend Matroskin cleaned her yarnbasket and send me some wonderful colourful Debbie Bliss alpaca-silk yarn and also two skeins of that blending wool. The colours unfamiliar to me inspired me greatly, oh, and lots of knitting& crocheting took place last weekend.


Another friend gave me ryebread root. Instead of yeast, one can use a root wich is just a small amount of  older ryebread dough (frozen or refrigirated). Ok, sounds bad but works well. The root gives the ryebread the right sort of bitterness i´m looking for. Or i hope it will. Fingers crossed!


Friends, you are great. Thank you for writing blogs, sharing ideas, ryebread root and such.

8 comments:

Liivia said...

suloisia! ihana matroskin, ihanat ystävät. Entistä ikävämpi teitä kaikkia jotka olette niin kaukana, sniif.

Ilona said...

Raidallinen kaksivärinen myssy on ihan huippu!

Ja yläkuva myös.

fiuletti said...

Onnea leiväntekoon. Puikko- ja koukkuhommissa on näemmä jo ollutkin onnea.

Joola said...

Hauskaa, miten ihan pikkuisesta kuvasta Jonnan blogin sivureunassa ajattelin, että oho, nyt Puhdilla on ihan uusi väri kuvassa. Vaikken mitenkään olisi luullut, että tietäisin, että väri oli sinulle uusi ja virkistävä. Mutta ehkä olen jo niin monta vuotta blogiasi seurannut, että jotain jo tiedän alitajuisesti? Ihanaa, että itse pidät blogia. Kiitos taas tässäkin saumassa.

Mimmi said...

Ihanan pirteät hatut! Osaisinpa minäkin -- tai ehkä pitäisikin lahjoittaa noita omia lankoja ystäville, jotka osaavat, ja piristää heitä.

Vilppumaan Erika said...

Kiitos, puhti ihana, itsellesi ja toki monille muille! Tuo ruisjuuren kierto oiskin hyvä, saiskohan siitä semmosen maailmanlaajuisen ilmiön..

SARI said...

Maailmanlaajuisen joo ! Juurta tännekin kiitos :) Kiva, kun pidät blogia, muutenhan en olisi sinuun tutustunutkaan mitenkään ...

Finn said...

beautiful colors inspiring smiles!
thank you :)