Monday, September 27, 2010

vihdoin! / at last!

Kanttarelleja! Näistä tulee piirakka.

Chanterelles! These will be a pie.

10 comments:

Ziina said...

onnea vaan kanttarellilöydöstä! Täälläpäin on vain niitä valevahveroita ja niitä on pilvin pimein.

mizyéna said...

Päästäpä sienimetsään. Kaikkea sitä alkaakin kaipaamaan vuosien ulkomailla asumisen aikana vaikka suomessa asuessa en koskaan sienimetsällä käynyt :D

isoinpapu said...

Ziina: Meillekin tuli niitä valekanttarelleja ensin vastaan pilvin pimein, mutta äkkäsin aika nopeasti mistä oli kyse. Eivät ne myrkyllisiä ole ne narraussienetkään, mutteivat kovin hyviä. Näin joku kertoi. Jätimme metsään.

Onneksi löytyi nämä oikeat. Juuri tuoksuaa uunista ihana kanttarellintuoksu!

mizyena: hih... Voit laulella sitä: "Jos metsään haluat mennä nyt, niin takulla yllätyt!"- kipaletta sienestysoireisiin. Mulle tulee siitä varsin reipas ja metsäinen olo.

Liivia said...

Tytön paita on hieno, mullekin tuollainen. Niin kasvanut...

Kanttarelli on ainoa sieni josta tykkään. Niin kauniskin.

himalainen said...

Oi! Ihanat kanttarellit rivissä siinä. Meillä poika on kanttarellin kerääjä, setänsä kanssa, miehen kanssa me ei edes tiedetä niiden salapaikkaa.

Merja said...

Ihanat kanttarellit! Mulle kans! Vain kerran olen tänä syksynä syönyt..

Vilppumaan Erika said...

Taidan olla vähäsen yliherkillä mutta melkein pääsi itkun tiraus kun katselin kuvia :) En kyllä tienny, että on valesieniäkin, oon muutenkin aika onneton noissa. Mustatorvisienen, kanterellin, tatin ja kärpässienen luulen tunnistavani. Ja herkkusienen :)

heini said...

Kivat kuvat. Muista ensi vuonna tämä kanttarellipaikka! Haluaisin itse jokavuotuisen vakikanttarellipaikan lähellemme, jonne minä ehtisin aina ensin juuri sopivaan aikaan.

fiuletti said...

Ihana kuva tuo ylin!

Ja että kanttarelleja! Kokemattomana sienestäjänä kuvittelin, että niiden aika olisi kesämmällä. Mutta löysitkin syyskuun lopussa! Onnea, löytäjä saa pitää!

Heli said...

liisu on kyllä tres chic.