Friday, October 01, 2010

ihan sitä itteensä / the real thing

Kyllä vaan, just sitä. Olimme jo kuulleet huhuja vatsatautiaallosta, kauhukertomukset olivat  rantautuneet, mutta itsepetos ja kieltäminen tuudittivat valheelliseen rauhantunteeseen. Mennyttä moinen, nyt täällä ykä lentää ja pärskeet ilakoivat aamuauringossa.

Onneksi potilas ei ollut ehtinyt nauttia aamupalaa ennen oireiden ilmestymistä. Onni matkassa. Raukka on pukeutunut tätini neulomiin villasukkiin ja kirppikseltä eurolla löydettyyn 70-luvun hyvinistuvaan mariyöpaitaan.

Omia oireita odotellessa neulon saumatonta villatakkia Liisuraukalle. Luulen että tajusin miten tuo saumattomuus, ylhäältä alas-juttu menee. Minulla ei ole ohjetta, mutta  katselin kuvia neuleblogeissa. Takkia on sovitettu ja se on sopiva, istuu kivasti. Olen ihastuksissani. Ehkä puran kaula-aukkoa vähän isommaksi. Saa nyt nähdä. Erityisen tavallinen perusvillatakki, prototyyppi oppiakseni.


Yes. We are sick. Or at the moment she is, but it usually means thatt after a while at least some of the family members follow her path to the infirmary. Oh dear, oh dear.


While waiting for my own symptoms to arrive ( frantic handwashing), i´m knitting a prototype of a seamless sweater for the poor patient. I don´t have a pattern, but i think i got the  idea of this neck first seamless sweater thingy.Oh great fun!

13 comments:

himalainen said...

Oi voi.
Se on sellainen, että se tulee sitten kun se tulee. Täällä meilläpäin on täikausi kouluissa ja päiväkodeissa.
Sekin on niin oi voi.
Kauhukuvat mielessä. Syynään päitä ja etsin täitä.

Villatakki on hieno. Tosi hieno. Olet hieno, kun opettelet kaikkea tuollaista. Olen ajatellut että pitäisi oppia myös jokin uusi, mutta juuri noin, seuraamalla päättelemällä, ohjeet ja sellaiset ei vain onnistu tälle mielelle.

Toivottavasti teille tulee pian tervehtyminen, terveterveisiä! Hihii :)

himalainen said...

Hihii siis kummista sana-ajatuksista, ei suinkaan taudista.

isoinpapu said...

himalainen: kiitos kiitos! Kyllä tälle taudillekin pitää vähän nauraa, että voi ne hihitykset vähän siihen osua :)

Oi täi. Oi voi. Onneksi (sormet ristiin) ei täällä ainakaan vielä. Useampi vuosi ollaan noilta säästytty, mutta osamme saatiin silloin kun teinittytöt olivat pieniä, ja hulmusivat koulussa pitkine kutreineen.

Mä olen aika innoissani tuosta villatakista, innoissani uudesta asiasta. OIkein ilointo.

Ilona said...

Oh, olet kyllä tosiaan hieno, kun itse opetellen luot täysin uutta ilman ohjeita ja valmiita malleja. Sitä lisää maailmaan!

Vilppumaan Erika said...

Apua. Niin tragikoominen tilanne päällä siellä. Himalaisen "syynään päitä ja etsin täitä" tyrskäytti teetkin suusta.

Nuo ykätaudit on rajuja mutta onneksi menee yleensä nopeasti ohi. Toivotaan siis niin!

Mahtis saumaton. Onnea siitä!

minja said...

Eikä. Voi teitä! Paranemisia toivon. Ja että sinä säästyt!

Villatakista tulee ihana. Hitskat, tänä talvena opettelen tuon minäkin.

Pipsa said...

Paranemisia!

Olet kyllä oikea mestari noissa käsityöjutuissa, kun tuosta noin vaan opettelet ILMAN ohjetta tuollaisenkin neulomaan!

Ja edellisen postauksen housutkin ovat ihan mainiot.

maijanmaja said...

No nyt mäkin sain puhtia : ) kokeilla tuota saumatonta ylhäältä alaspäin. Alhaalta päin olen vallan tehnyt, mutta tuossa tyylissä pystyisi tekemään helpommin halutun pituisen helman ja hihat. Hyvältä näyttää Liisun takki!
Oksutauti on järkyttävä, varsinkin isossa perheessä. Että vaikka seon lyhyt tauti yhdellä, niin... Tsemppiä potilaan hoitamiseen, sotkujen siivoamiseen ja roppakaupalla vastustuskykyä!!

Niinu said...

Voi yök!
Tyttö tänään ripuloi ja ajattelin jo...mutta ainakin vielä ollaan säästytty. Ehkä oliskin parempi nyt kun syyslomalla,lentäminen ei ole kivaa vatsataudissa...
Ihana neuletakki,väri on lämmin:)

Kirjailijatar said...

Oksennustautia on ikävä odottaa. Pelkää ja odottaa ja toivoo ja vaipuu epätoivoon. Toivottavasti pieni potilas selvisi mahdollisimman vähän. Pitäisiköhän meidänkin vavista?

Heli said...

voi EI! mä pelkään yrjöä. se tulee aina yöllä, kun on pimeää, ja lentelee kaikkialle ja tavaroihin joita ei voi pestä. paratkaa pian.

mun pitäis tehdä pienehkö villatakki. saas nähdä, millainen mytty tulee. tota sun metodia en voi ainakaan käyttää. osaan soittaa vain nuoteista.

Vilijonkka said...

No jopas se nopeasti täältä sinne ennättikin, virus nimittäin. Toivottavasti säästyitte muut, meillä kiersi koko sakin ja karastuimme.

Anonymous said...

niin se tauti tuli meillekin tänne englantiin! ensin lapselle viikonloppuna, sitten aikuisille eilen. tänään ollaan kaikki parempia. toivottavasti myös te!

tykkään kovasti tuosta villatakista!