Monday, October 18, 2010

talviteloille / winter is coming

Esikoinen auttoi mökkiä asettumaan talviteloille. Hän äityi myös leikkimään ninjaa, nosti pikkusiskonsa alas puusta ja oli muutenkin mainio käskyläinen.
Selkäsärky pikkuhiljaa helpottaa, mutta minulla olisi nyt mielestäni kiire parantua samantien. Turhaudun, vähintäänkin. En voi olla ajattelematta, että on paljon ihmisiä, jotka joutuvat kärsimään erilaisia kipuja jatkuvasti. Minä muutun säryissäni lohduttomasta kiukkuiseksi hiukan surumieltäkin maistellen yhden päivän aikana monta kertaa. En ole yhtään urhea.
Ja nyt tämä pelkuri raukka taitaa uskaltautua neuleen ääreen.

My firstborn helped to put the summercottage into wintermood. He also played ninja, helped her sister down from the tree and was a wonderful servant to his aching mother.
My back ache is making me frustrated, crumpy, sad, hopeless, crumpy, dull and crumpy. (" .. and spam, spam and spam!" as the pythons (monty) would express it).
I cannot help thinking that there are many people suffering from all kinds of pain daily. I am not very brave at all.
And now, i think i´m going to be bold enough to knit something after a long while.

13 comments:

Vilppumaan Erika said...

Niinhän se on, että kyllä ne säryt vetää mielen matalaksi. Selkäkipu kun on vielä sitä kivuista varmaan ikävintä näitä perussärkyjä jos aattelee.. Toivottavasti neule tuo lohtua, mulla ainakin auttaa pahimpaan alakuloon :)

Kirjailijatar said...

Minäkin taidan olla kipeänä aikamoinen surkuttelija. Onneksi ei ole nyt kolotuksia, mitä nyt meinaa flunssa iskeä, mutta sen pelotan pois.

Tuli ninja mieleen, ennen kuin luin ninja. Ninjan seikkailut mökillä, se olisi jännä kirja.

Niina said...

Oi vau mikä ninja! Hieno kuva ja liike:)

Selkäsärky on kamalaa ja jalkasärky myös..minulla jalkoja särkee joka ilta,eniten tuskastuttaa se,että ei saa unta kunnolla..eipä ole urheutta täälläkään.

Bohemian girl said...

I am sorry for your aching back. I know how frustrating it is, I have the same problem. I have to exercise every three or four days, otherwise I get bad head aches and they make me sick. And, being a mother, I don't have time to be sick. I do Pilates, it helps for lower back.

Ilona said...

En minäkään ole urhea kipuni edessä. Minun kipuni ei tosin ole fyysistä, mutta suunnatonta silti ja sen kohdatessani olen aivan avuton.

Minullakin kiire parantua, vaikka pitäisi malttaa odottaa.

Heli said...

ällistyttävä ninjailukuva. ihanaiset kuvat ylipäätään. tulee melkein kyynel silmään.

isoinpapu said...

Vilppumaan erika: En ihan vielä usklatanutkaan neuloa: selkä kenkkuilee jos istun huolimattomasti, ja neuloessa en muista istua rydissä. Olen löhöneuloja :)

Kirjailijatar: Täytyykin muistaa, flunssan pelottelu.Ninjan mäkkiseikkailut, kyllä, varsinkin tämän ninjan seikkailut olisivat mahtavat.

Niina: Voi ei, joka ilta jalkasärkyä! Voi! Toivotan sulle ihania unia!

Bohemian girl: Oh, i should exercise too, i should. Just thought, that since the problem had been away so long, i kind of forget the importance of exercise. Silly me.
Mothers are not supposed to get sick. There is some problem in the system here, cause it still sometimes happens...

Ilona: Mä ajattelin sua kun tuota kirjoitin. Ja mun mielestä sä olet urhea. Se on kai mittakaavakysymys.

Heli: Nyyhkis nyyhkis sitten vaan :) ja sitten hymiö.
Kevät ja syksy on parasta tuolla. Eikä pelkästään siksi ettei ole hyttysiä.

eilen tänään huomenna said...

Kaikki sympatiat! Kun minua vaivaa särky se on niin kokonaisvaltaista ja saa tuntemaan suurta avuttomuutta joka sitten oireilee kiukkuna ja sureksintana. En ola urhea minäkään. Ja sanon sen, että helppo on niiden olla urheita, jotka eivät tiedä sitä millaista on kun kipu kerta toisensa jälkeen lamauttaa.

Nyt vaan iisisti ja sopivan rentoa liikuksintaa tilanteen mukaan.

melissa said...

oh, how i love your autumny foresty photos. they make me long to be there!

melissa said...

stupid me, i forgot to say. i hope your back is feeling better very soon! i was in pain (my ankle) for a couple of weeks recently, and i couldn't help but think of all the people who live like that every day. i'm so glad it's not me!
feel better soon, isoinpapu!
x

Merja said...

Höh. Pois selkäkipu pois.

Minäkin neuloin, yöllä, vaikka silmät tuskin pysyi auki. Oli vaan pakottava tarve aloittaa jonkun tekeminen.

Katoin tuosta vedenkaatokuvasta muuten että se oli lunta. Piti ihan suurentaa ja kattoa tarkemmin.

Julie said...

Rakas K.
Lili Stromberg oli tassa Suomesta. Teidatko etta te olette aina tervetulotta talla.
Hmm, ehka parempi Englaneksi.
Sorry your back hurts. Mine too. Doctors have me on a medicine to rebuild bone in my spine. Good luck with that, I say!
It was fun to chat with Lili and reminisce.
Winter cannot come yet (but is threatening here too, soon)! These problems with our house and the new baby have kept me in doors too long ad I still need to soak in the sun.
Please know you are always welcome here (and others who need a place to stay). We have room. More than we really need.
I know you are probably not coming here soon--but one can always dream ;)

Anonymous said...

I think of others, too, when I have pain or feel sorry for myself. I'm not sure if that is good or bad, am I trying to make myself feel better because my pain is less? Then I feel kind of confused. Maybe you are the same way over there.... I hope you are better, do you take vitamins especially in winter when the sun doesn't shine much? You know what vitamin I am talking about, lack of it causes such terrible joint and bone pain!