Friday, November 12, 2010

harmaata, värikästä / grey, colourful

Ulkona harmaata, sisällä värikästä. Toivon, että ruoka maistuu yhtä hyvältä kuin näyttää ja tuoksuu. Juureksia, valkosipulia, hunajaa, neilikkaa, inkivääriä, mustapippuria ja suolaa.

Kasvissyöjänä laitan usein kasvisruokaa sekasyöjäperheelleni. Meillä on lihaa aika harvakseltaan.
Poikani A (11v) toi minulle tänään löytämänsä reseptin ja totesi, että jopas olisi herkkua ja ihanaa jos sellaista laittaisin. Ruuan nimi oli:"tosimiehen uuniyllätys". Voitte kuvitella mitä siinä on, en mene yksityiskohtiin. Niitä ei varsinaisesti reseptissä edes ole.

Hän saa tosimiehen annoksensa kyllä jonain päivänä, mutta ei tänään. Tänään on jämäpäivä. Syödään noita uunissa käyneitä juureksia jääkaapin kätköistä, salaattia ja keitettyjä kananmunia.


As a some sort of vegetarian, i often cook vegetarian meals for my carnivorous family. They don´t mind eating meat sparingly.
Today my 11 year old boy A gave me a recepy, that he said, could be his favorite dish ever. The name of the dish was : " the real man´s owen surprise". I will not go to details (there weren´t many).
He will get his real man´s dinner someday. But today is a colourful leftoverday. Oh, so sweet smelling wonderful leftoverday!
All the rootvegetables from the fridge, garlic, ginger, clove, black pepper, honey. In the owen for almost an hour. Served with other things found in the fridge. Boiled eggs, salad... and beans! Almost forgot the beans!.

12 comments:

Liivia said...

Oi kun hieno lintuparvi.
Tuo ruokakin kelpaisi hyvin.

Meillä taidetaan mennä tonnikalapastalla, en jaksa kauppaan, en millään.

Jonna said...

Minä meinasin tehdä jotain keittoa tänään, mutta tästä inspiroituneena taidetaankin syödä uunijuureksia.

Linnut on hienoja!

mizyéna said...

Mulla on ollut mielessä tehdä jotain tuollaista ensi viikon juhlassa lihan kaveriksi. Siksi ostoslistalla on juokseva hunajakin :) Mä olen myös kasvissyöjä (joskus kalaa syön mut en muuta) ja kokkaan eniten kasvisruokia sekasyöjäperheelleni mutta myös lihaa :)

isoinpapu said...

Liivia: POika A on meillä lintumestari, origami-intoilija. Taidan pyytää häntä väsäämään joulukuusen täytteen lintuja. Siihen taisi liittyä joku uskomus... Sata kurkea kuusessa...

Jonna: uunijuureksista tuli erittäin hyviä! Olisin voinut syödä melkein koko vuoan itsekseni. Lämmin suositus!

isoinpapu said...

Mizyena: Ahaa! Nyt tajuan mistä syystä niin helposti herahtaa vesi kielelle ruokakuviasi katsoessa. Meidän ruokavalio kuulostaa hyvin samanlaiselta :)

Ja tosiaan, nuo uunijuurekset onnistui tosi hyvin! Ihan uskomattoman hyvää. Rosmariinia kun olis saanut, niin olisi olut varmaan aika täydellistä.

Kirjailijatar said...

Minäkin olen kasvissyöjä. Kun nuorempi tyttö oli 7-vuotias, hän totesi kesällä, kun grillailimme ulkona, että ihanaa, kun meidän perheessä ei ole ketään kasvissyöjää. En ollut asiaa mitenkään korostanut ja hän ei ollut edes tajunnut, että silloinkin söin pihvin sijasta jotain muuta...ihanan näköinen ruoka :)

Vilppumaan Erika said...

Minä oon enempivähempi kasvislinjalla myös, kalaa ja munia jiiänee jiiänee. Joskus teininä olin aika tiukkakin sen suhteen. Perhe ei ole, ja monesti pienen pojan suu vääntyy alassuin, kun ei ole maksalaatikkoa saati nakkeja tarjolla. Tuo tosimiehen yllätys menisi varmaan meillä hyvin läpi :)

Rimpsukaisa said...

Just tuollaista juurevaa,hyväätekevää,puhdasta ruokaa tekisi nyt mieli.Kaapit täynnä synttäriherkkuja huomiselle eikä mitään ruokaa..

Anonymous said...

Onpa juuri kuin mun ^pienen origamimestarin tekemiÄ noi linnut!
HÄn on kans niin innoissaan taittelusta.

Liivia said...

Origamijoulukuusi olisi ihanista ihanin! Meillä ei osata...ah, mies voisikin innostua, jos hällä olisi jokin ohje.

Matroskin said...

Nauratti tuo pienen miehen toivomus. Kun olen poissa meilläkin miehet syövät tuon tapaisia ruokia toisinaan.

Merja said...

Mää olen sekasyöjä. Mutta talvella niitä juureksia ja kasviksia olis syytä syödä, pysyis terveempänä. Taidankin laittaa huomenna marokkolaista kasvispataa.