Sunday, November 07, 2010

suhnuisia kuvia hauskuuksista / very blurry pictures of fun things
Halloween ja kaiken maailman pukujuhlat venyivät koko viikolle täällä. Alan pikku hiljaa ymmärtää juhlinnan hauskuuden, pitkän empimisen jälkeen. Vielä enemmän tykkään kyllä helmikuun karnevaaliajasta, jonka olen oppinut saksankieliluokkalaisen lapseni kautta.
Niskani ei taivu vielä ompelemiseen. Vanhoja pukuja löytyy onneksi roppakaupalla kellarista, ja nokkelat perheenjäsenet askartelevat niitä myös itse.
Meillä oli hauskaa näiden kanssa. Hassut pienet lohikäärmeet siskoksilla ja sulokas  rokokooneito. Harmi ettei vehnäjauho tartu kunnolla kasvoihin. Olisimme halunneet lumikin hipiän tuolle neidolle.

We do not have a real halloween tradition here, and since our calendar has the "all hallows´day" later than the halloween eve at other places, the costume partying went on all week this year. Two of my kids go to school in english-language class ( i never had english at school, so don´t worry, they do really learn the language well and propelry), and part of the language study is also to learn to know the cultural things (aspects) of english speaking countrys. Kids have welcomed halloween with open hearts. I guess i am slowly started to like this new to me holiday. 
I must say, i do like the february carnival season of middle europe even more than halloween. This is something i´m learning from the child who goes to german language school.
I think there is no any kind of a costume party in finnish tradition. Can´t think of any. But, costumes are fun! Yes, thank you, costume partys! 
All blurry costumes from previous years. I cannot sew yet much anything.

9 comments:

Vilppumaan Erika said...

Suhnuisia tai ei, erinomaisen hauskalta näyttää! Onneksi on pukuvarasto :) Minä löysin muinoin lumenhohtoista puuterintyyppistä (tai maahohteen mutta siis kimaltavan valkoista) jauheena Kemikasta Hämeenkadulta. Siellä oli se hassu nuttura-täti, joka vähän pelottikin silloin 80-luvulla. Mutta lempeä täti oli :) Onkohan se vielä siinä?

isoinpapu said...

vilppumaan erika: Oh, tuli mieleen yksi toinen vanha kemppari täällä humalistonkadulla, jossa myös oli nutturatäti ja erikoisia vanhoja tuotteita. Sitä kempparia ei ole enää. Taitaa olla kynsibaari siinä nykyään. tai jotain.

Anonymous said...

Neito on hieno. Kalvakkuutta kaipasitte, sitä olemme loihtineet purkista ellei ole oma kalpeus riittänyt. Jotain halpaa teatterimaskia, hyvin kalvakkaa tavaraa kyllä.

Kirjailijatar said...

Vau mikä rokokooneito. Muistan miten ihanaa oli lapsena pukeutua hienoisiin vaatteisiin. Meillä oli silloi päiväkodissa sunnuntaisin disco, jonne sai tarhan kirstusta ottaa pitkän hameen. Yksi hameista oli aivan erityinen, tosi kimalteleva ja kaunis. Sille oli pakko jakaa vuorot, koska kaikki tytöt halusivat juuri sen hameen. Ihania sutnuisia kuvia!

Vilppumaan Erika said...

No kuule: Se on se sama kemppari ja sama täti! Se oli Hämeenkadulla ensin ja sitten kun itse aikuisena asuin Humalistonkadulla, se jossain vaiheessa muutti siihen vastapäätä. Mä vaan en enää Humalistonkadulla nähnyt sitä samaa tätiä, vaan semmosen nutturattoman. Oiskohan se täti sitten myynyt sen jollekin tms. No mutta joka tapauksessa: !!! :D

Kristiina said...

No jo on mieletön neito! :o

Anniina said...

Mikä puku! Ja hienot vauhtikuvat. Tulen täällä hyvälle mielelle, posteista välittyy monesti sellainen lämmin tunnelma joka tekee minut ihan innosta piukeaksi!

Marjuli said...

Mahtavia kuvia ja tuo rokokooneito on erittäin vakuuttava! Katsoin pitkään, että onko oikea vai vahasta!

Blogger said...

Did you know that you can shorten your urls with Shortest and make dollars from every visitor to your short urls.