Friday, December 17, 2010

Muistan kyllä, että joka vuosi lupaan itselleni etten enää koskaan milloinkaan yritä tehdä piparitaloa. Yritin kuitenkin. Enkä vain yhtä taloa, vaan kokonaisen kylän. Neito S teki onneksi kaksi taloa. Häneltä se sujuikin oikein näppärästi.
Näitä saatetaan antaa joillekin ystäville. Eukalyptyskarkkien käyttö koristeena jakaa mielipiteitä. Näyttää hyvältä, maistuu... jännältä?
Käydään myös keskustelua, josko nuo pienimmät talot ovatkin ulkohuoneita.

Oli tämä silti hauskempaa kuin olisin uskonut. Yleensä poltan sormia ja turhaudun. Nyt vain vähän roiskahti kuumaa sokeria.


A Gingerbread village. There is a discussion going on, if those smallest cabins actually are outhouses or just cabins.


This year i didn´t burn one finger.

13 comments:

Anonymous said...

hienot on talot ja eukalyptykset kuin jääkimpaleita-no maku tietty saattaa olla vähän erilainen;).minä muuten vaihdoin ton sulatetun sokerin (kun sormet paloivat kerran vesikelloille)ihan tohon sokerikuorrutteeseen.eihän se jähmety niin helposti ja nopeasti kuin sulatettu sokeri mutta ei näpit pala.mukavaa jouluaikaa sinne teille!mira

ii said...

Ihastuttavia.

Martta said...

Oho, hienoja. Katselinkin kuvasta vähän ihmeissäni että voiko tosiaan olla eukalyptus-karkkeja piparkakkutalossa -no siis voi, miksei! Jos siitä tulee ensi joulun hitti, olet sitten edelläkävijä.

Anonymous said...

Entäs Erikeepperi?:-)
No joo...
Kerran olen koonnut talon valmiiksipaistetuista paloista enkä muista ettÄ se homma olisi sinÄnsÄ hankala ollut. Kukaan ei vaan välittänyt syödä taloa ja se tuossa pölyttyi sitten...

Bohemian girl said...

Your ginger bread houses are the nicest I have seen so far. Really. There are lot of weird cottages around that people have made. I also made one. Funny looking but I like it straight after yours.

Heli said...

vau! noi eukalyptuspastillit näyttää tosi hienoilta. ja voihan ne napsia suuhun ensin ja syödä sitten piparin.

Matroskin said...

Kun kuopukseni teki kummitädin kanssa p-talon, liimaus tapahtui tomusokerimössöllä.

Jonna said...

Piparkakkuhuussi olis aika siisti. Suomi-eksotiikkaa kerrakseen semmoisessa.

Maiju said...

Mahtava! Ystäväni teki taannoin piparkakkutalon kotinsa rakennustyömaasta, sieltä löytyi sitten jokainen kirvesmies, laudan pätkät, kottikärryt ja kattopellit.. ei haitannut vaikka oli seinät vinksallaan ;) Ja se jos mikä oli nimenomaan hauska. Voin siis kuvitella, miten hauskasti teilläkin on sujunut. (Tärkeintähän ei ole mitä teet, vaan mitä tekeminen tekee sinulle, kuten Tiimari niin osuvasti on muotoillut ;D)

Riikka said...

Kuule, samaa vannon minäkin joka vuosi ja silti tänäkin vuonna löysin itseni rakennuspuuhista. Ja talosta tuli tänäkin vuonna kamalan ruma. En tee enää koskaan, en ainakaan ennen ensi joulua!

hr said...

Oi onpa hienot nuo eucalyptukset.

hr said...

Oi onpa hienot nuo eucalyptukset!

Niinu said...

Sööttejä "mökkejä"!
Mä päätin ulkoistaa tänä vuonna nuo puuhat,mummo lupasi tehdä lasten kanssa muumitalon:)
Meillä onkin tehty jo jos jonkilaista:lintulauta, majakka, vene, juna...