Friday, January 14, 2011

neuloo vaan / just knitting

Noista valkoisista tulee polvisukat. Jos ei itselleni, niin sitten neiti S:lle. Heti keksin myös ihanan hameen, joka sopisi niin hyvin noiden kanssa.Ehkä joskus taas jaksan ommellakin jotain.

Mary Oljen kirja: "Kirjokintaista kauneimmat ja muita perinneneuleita" on ollut ahkerassa käytössä. Sieltä tuo sukkien söpö nirkkoreuna ja edellisten sukkien kierrereuna. Ei ole vaikeita, ohjeetkin erittäin selkeät.
Tykkään niin kovasti tuosta nirkkoreunasta, että virkkasin jotain samanlaista ranteenlämmittimiin, jotka jo ehdin lähettää lahjaksi.Virkkaamalla hoidin homman niin, että tein vuorotellen kamalankorkeita (kolme langankiertoa)pylväitä ja tavallisia silmukoita. Tuli oikein näyttävä röpöreuna. Harmi kun ei ole kuvaa. Kokeile kuitenkin. Kivalta näytti.

Meni nyt ihan käsitöiksi vaan.


I´m just knitting here. The white ones will be kneehigh socks. Maybe for myself, or then for miss S. I have been reading a book about finnish traditional knits. It´s old and wonderful. I´ve learned new tricks.

2 comments:

Finn said...

they look great!

Mirva said...

Raikkaan näköiset, nuo sinivalkoiset. En sano, että kunpa minäkin osaisin, vaan että täytyy opetella. Kiitos kirjavinkistä!