Thursday, May 05, 2011


 Viime kesänä löysin tuon ihanan, kirjaillun unkarilaispaidan vanhojen vaatteiden liikkeestä. Koska neiti S ei pidä siitä (!!!!), minä pidän. Ylläni myös. Se mahtuu minullekin, varsinkin nyt kun olen sairastanut juuri kauhistavan vatsataudin. Olen kiva enkä kirjoita siitä sen enempää.


 Korjaillessani äsken toista ihanaa viime kesän löytöä, semmoista ihastuttavaa sinistä mekkoa, jäi korjauskankaasta, eli vanhasta hameesta puolet käyttämättä. Siinä se puolikas lojui unkarilaispaidan vieressä. En tiedä tekikö se sen tarkoituksella ihan, mutta niin vaan oli heillä siinä lojuillessaan samaanäköä, että tein siitä hamosesta pienen valkoisen dirndlin, paimenpaidan, unkarilaispaidan.
Liisu tykkää.


Vyötärönauha säilyi vyötärönauhana. Eli käänsin hameenpuolikkaan ylösalaisin. Katselin mallia alkuperäisestä ja kokoa Liisun t-paidasta. Vähän kavensin ja hihoihin riitti juuri ja juuri kangasta.
En oikein ole kirjoja lainkaan, mutta noita ranskansolmuja, french knots, googlailin netistä ja taisin oppia. Tästä tulee nyt ranskansolmupaita.
Kerstin Lokrantz: "vaatteita vaivatta 2" (1975) on aika loistava opus, täynnä tällaisia kivoja ja helppoja ompeluksia. Toimii myös minulla, kun en koskaan oikein käytä kaavaa, vaan katselen vain kaavakuvia ja leikkaan omiani vanhojen vaatteiden mukaan. Löytynee kirjastosta ainakin Turusta, kunhan palutan sen piakkoin.

(Siis en käytä kaavoja koska olen niin laiska ja kärsimätön .)


That beautiful, hungarian peasant blouse is something i found second hand last summer for  miss S. She doesn´t not like it. "Mom, it´s too boho and hippy, you wear it!" So i do wear it.

While I fixed a lovely dress with a fabric of an old skirt , there was lots of the skirt left still unused. There it lay with that peasant blouse and oh, it started to look just like a small peasant blouse for Liisu. And so it became one! Ta-daa!
Not quite just like that, by itself. I turned the skirt upside down, used the elastic waist to be elastic waist of the blouse. Looked carefully the original blouse, and a sewingbook from 70´that i love, and Liisu`s  t-shirt for the right size.
I nearly ever use patterns because i´m lazy and impatient. But i like to lok at pattern pictures. Just to understand the shape and such of a garment.

Fitting to my impatience, my embroidery will be just french knots that i think i learned today with the kind help of the internet.

5 comments:

rva Reipas said...

Kauniita, kauniita kankaita ja kuvia. Ihailen niitä täältä etäältä tajuamtta käsitöiden tekemisestä mitään. Syy on se, että olen kiikuttanut kaikki tehtävät äidilleni, aina ala-asteen villasukista lähtien. Nykyäänkin, Samuli sentään ompelee napin paitaan mutta minä vien äidille. Harmi.

Anonymous said...

Hyvä sua, taas kerran.
Kauhistava vatsatauti on kilojen pahin vihollinen. Se on nähty ihan liian läheltä!

isoinpapu said...

rva reipas: Ei täällä tarvitse mitään tajutakaan :) Saa olla ja ihmetellä. Enkä minäkään juuri mitään ommellut vielä kymmenen, viisi vuotta sitten. Nyt vaan iski joku puhti päälle.

piilomaja: Juu, kyllä ne kilot tulee takaisin ihan kiitettävää vauhtia. Mä myös ilmeisesti laihdun vain sormista ja muista kohtalaisen huomaamattomista kohdista, koska useamman kilon katoamista ei kuitenkaan lainkaan huomaa.
höh.

Vilijonkka said...

Mahtavaa, oikein kaunis. Toivotavatsi tulee käyttöön, toisin kuin se unkarilaisapaita!

Mutta tiedätkö, eniten ihmettelen kykyäsi ommella hurauttaa tai muuten askarrella tuossa perheen pyörityksen keskellä! En ymmärrä mihin mun aika ja keskittymiskyky oikein katoaa. Vastaavia ideoita pukkaa harva se päivä, mutta aikaiseksi en saa yhtikäs mitään, koska tarvitsen muka tyystin hiljaisen talon ommellakseni. Ihan sekoa.

Ja kaavathan on amatööreille ;)
nimim. löysien mallien ystävä

5689 said...

zzzzz2018.8.3
coach outlet
ralph lauren uk
ray ban sunglasses
golden goose
christian louboutin shoes
jordan shoes
louboutin shoes
salomon
louboutin shoes
yeezy boost 350 v2