Wednesday, June 29, 2011

aurinkoista, kuumaa / sunny, hotOmpelukone hajosi. Harmillista, juuri olin hankkinut kankaita, kaikkea tarvitaan, innostustakin ilmassa.

Menin sitten kaupungille hoitamaan asioita. Tämä Turku on hämmentävä yhdistelmä häikäilemätöntä rumuutta ja eleganttia suloa rintarinnan.
On paikkoja, jotka kolhoudessaan ovat aika ihastuttavia. On toisia, jotka ovat niin kertakaikkisen hirveitä, ettei edes aika muuta niitä koskaan kiinnostaviksi. Ja on niitä oikeasti hyvin kauniita ja toimivia kokonaisuuksia.

Kuvissa mitä sattuu. En ole kaupunkikuvaaja. Huh, olikin arastuttavaa kuljeskella kameran kanssa ihmisten ilmoilla.
The sewingmachine broke down. Very sad. I´d had lots to sew.
Went to town instead to get some things done. This hometown of mine, Turku, such a mixture of utmost uglyness and elegant loveliness side by side.
I´m not much of an urbanlife photographer. Got very timid there with the camera.
But the sky is blue!

5 comments:

Anna said...

Hauskoja kaupunkikuvia. Yritin bongailla tuttuja paikkoja, entisenä turkulaisena, mutta vain ylin tunnistui. Yritän huomenna Turussa uudestaan ;)

isoinpapu said...

Ylin ja alin ovat molemmat nelosen päättäriltä, kirjastoautohallin edestä.

Toka on kauppatorilta, wikken kulmilta otettu.

Kolmas Brahenkadun alusta, kirjaston läheltä, ja keltainen metallinauta kurkottelee kirjaston sisäpihalla.

Neljäs, ne talot ja taivas on puutarhakadun alkupäästä, humalistonkadun tuntumassa.

Onnea bongaukseen :)

Kirjailijatar said...

On muuten jännä juttu, että ulkomailla ei yhtään ujostuta kulkea kameran kanssa, mutta omassa kaupungissa ja Helsingissäkin on ihan hassu olo, kun kuvaa. Outo juttu.

Kotilo said...

Samaa mieltä Turun kaupunkikuvasta! Se on sekoitus äärimmäisen kaunista ja hyvin rumaa. Hyvä esimerkki on tuo yhdessä kuvassasikin näkyvä Hansa, joka on toisista kulmista aika hauska, toisista taas karmea (esim. kävelykadun puoli). No, saamme kiittää sitä kuuluisaa Turun tautia kirjavasta kaupunkikuvasta! Kulttuuriahan sekin on :)

Anna said...

Ohi kävelin eilen, mutten tunnistanut. Tai siis torin toki, mutta nyt kun kerroit, niin tunnistan toki kaikki. Neljännen kuvan vasemman reunan talo oli kovin tutun näköinen, mutta en tajunnut miksi. No siksi, että asuin siinä vuoden.

Hassua, kuinka paikat muuttuvat, kun niitä katsoo vähän eri kulmasta kuin itse.