Tuesday, July 12, 2011

Helsinki ja lista / Helsinki and a list
Kuvat ovat vähän turhankin "taiteellisia" kaikessa suhnuisuudessaan, ja onhan tuo jalkakuva jalankulkijoineen otettu jo monta kertaa, mutta kun, mutta kun, mä niin tykkään Helsingistä...rakkaus on sokea.
Öiseksi kallistunut ex tempore reissu ex tempore synttärijuhliin. Oli oikein erityisen kivaa.

Luen ihan tolkuttoman paljon kirjoja, ja siksi 10 parhaan-listaa on vaikea tehdä. Teen kuitenkin.Tämä lienee nyt sitten tämän kesän lista. Tai huononmuistin lista; ihan varmasti kaikkea tärkeää jää pois.

Burnett: Salainen puutarha (Secret garden)
Durrel: Eläimet ja muu kotiväkeni (My Family and Other Animals, Birds, Beasts and Relatives)
(Nämä kaksi siis sellaisia lapsuuden jättiläisiä, joista on jäänyt äärettömän syvät muistijäljet.) (Näitä ei ehkä oikeasti lasketa mukaan listaan.)

Ishiguro: Ole luonani ain (Never let me go)
Baricco: City
Heidi Liehu : Kirsikankukkia
Bachelard: Tilan poetiikka ( La poetique de léspace)
Hesse: Lasihelmipeli ( The glass bead game)
Cortazar: Bestiario
Saramago: Sokeus (Blindness) 
Markus Nummi: Kiinalainen puutarha
Martel Yann: Piin elämä ( The life of Pi)
Virginia Woolf: Orlando


Listalta puuttuu Edgar Allan Poe, Stanislav Lem, Alice Munro, Roald Dahl, Tove Jansson, Gogol, Brontet, Michel Tournier, Honkasalo, Le Guinn, Lessing, Hustvedt, Zadie Smith, Auster, Bulgakov ja  monta muuta.
Ja olen lukenut innolla Melvilleä taas tänä kesänä. Taitaa olla minulle kesäkirjailija.Forgive me the blurry, tired pictures, but i just happen to love Helsinki, and love is blind. We had a very ex tempore trip to Helsinki last night. Oh, so so nice.


A list of ten books i love. A list of books i right now remember (i read  very much). Those two first ones are something that i savoured as a child. 
 Like last year, i´m reading Melville again. Seems to be my summer author.

6 comments:

Liivia said...

Kiinalaista puutarhaa pyörittelin eilen sormissani, ihmettelin miksi en ollut siitä mitään kuullut...nyt sitten kuulin, ja kadun kun en ottanut. Neljä euroo pyysivät, ihan sopivasti olisi ollut. Olin kovasti pokkarin tarpeessa. Kirjasto palvelee, mutta kun lähden tien päälle, pitää saada ikioma:)

Listasi on mielenkiintoinen, siellä on monta joihin olen halunnut tarttua, mutta pelännyt tarttua...tuntuneet vaikeilta kai, odotelleet lukijan kypsymistä kai:) Esim. Lessing...olen kiertänyt sitä kuin kissa kuumaa puuroa-

isoinpapu said...

Lessing on mulle siitä erikoinen kirjailija, että joitain kirjojaan en kestä lainkaan, suorastaan inhoan, ja sitten on muutama joista tykkään ihan kamalasti. ERikoista, yleensä olen hyvin "kirjailijauskollinen", ja luen lähes sokean ihailun vallassa samalta kirjailijalta kaikki teokset (Esim Saramago).

himalainen said...

Muistan kun kirjoitit viime vuonna Tilan poetiikasta jossain, ehkä jonkun toisen blogissa. Lainasin sen silloin ja se oli kiehtova, mutta sitten tulikin kaikkea muuta ja kauhea hoppu ja kirjat piti viedä kirjastoon, mutta nytpä muistan uudestaan :)

rva Reipas said...

Näyttääpä kaupunki ihanalta täältä maalta katsottuna! Keskimmäinen kuva tutun oloinen..

isoinpapu said...

rva Reipas: niin! Sun blogissa oli kuva jalankulkijoista! Muistin että joku oli ottanut sen jo, ja yhdistin helsinkiin :)

Anonymous said...

Hei,
kiitos listasta! Siitä saa hyviä vinkkejä seuraavaa kirjastoreissua varten. Itse pidin erityisesti Piin Elämästä, tosin siitä on vuosikausia, kun sen luin. Ekalla lukukerralla se jotenkin ei auennut, mutta kesti hyvin toisen lukemisen ja silloin siitä luulin jotain ymmärtäväni. Taidan kaivaa sen hyllystä ja lukea kolmannen kerran. Le Guinn on minulle ehkä tärkein ja rakkain nuoruuteni kirjailija. Jännä, kummallinen "välipala" oli Herbjörk Wassmon Dinan kirja; se piti lukea yhdellä istumalla. Kirjasta tehty elokuva oli täysi floppi, ei paini ollenkaan samassa sarjassa kirjan kanssa, joka piti ainakin minua ihan maagisessa otteessaan.

Tiina