Friday, July 01, 2011


Ompelukoneettomuus tekee minusta hermoraunion!  Eikä yhtään helpota, että puoliso täyttää 40v nyt vikonloppuna. Hermoiluni on aiheuttanut jo ylenpalttista, hupsua koristelua, ylenpalttista ärsyttävää hermoilua ja useita pyöräilysäntäyksiä ruokakauppaan täydentämään herkkuvarantoja.
Mikäli minulla nyt olisi se ompelukone tuossa vieressä nököttämässä, niin herkut olisi jo leivottu, koti olisi puhtoinen muttei kalsea, ja kerrassaan täyteläisen leppeä juhlatunnelma väijyisi jokaista ohikulkijaa.
Ompelukoneesta on moneksi.


Jostain syystä haluan siis nyt huomioida miestäni laittamalla ihmeellisen hyvää ruokaa, mikä ei tule minulta luonnostaan. Tyhmää? Juu, mutta myös semmoinen: "oi kato nyt kun mä yritän kauheesti, kuns kert oot parhain"-meininki.
Tuon yllämainitun takia työnsin kädet kanan sisälle tänään. Murisin keittiössä ja pyysin lapsia poistumaan huoneesta "... koska täällä on KUOLLUT ELÄIN!" Siis se kana. Lapset poistuivat, ruoka onnistui. (Tai niin ne sanoivat. Voihan olla että kasvissyöjä-äitiä jymäytettiin. Olikin sitten hyvä jymäytys.)


Itseasiassa, pahin alkaa  olla/ voisi olla/ sopisi olla jo ohi. Onnistuin tekemään sen lounaan. Ja ihanaa jälkiruokajäädykettä/sorbettia/juomaa/frappea.
( Frappe tehdään kuulemma näin: Ananas ja greippi kuoritaan sekä pilkotaan ja pannaan tehosekoittimeen muussaantumaan. Sokeria mauan mukaan ja 2 ja puol tuntia pakastinta. Oi että, minttua vielä päälle, nam. Nam! Näin kertoo Jamie Oliver.)

Nyt minä menen riippumattoon, lopetan (ehkä) hermoilun ja odotan luvattua ukkosta.


Beeing very nervous here without the consolation of a working sewingmachine. I am a sewingmachine addict. 
Husband will be celebrating his 40th year. I want to make a spectacular impression of greates love on earth by making him the bestest, most expressive meals & cookings ever. (Something not natural to me, cooking. A bit silly maybe?) ( And i´m sure all would be well and good and awesome, if i´d had the sewingmachine here.)
Beeing very nervous about that food especially. I made frappe. It was delicious. Pineapple and grapefruit, sugar, mushmush, freezer and mint. So says Jamie Oliver.
Nervousness coming thru as elaborate (to me) decorations and sillyness in general. And talkitiveness.
Now, some calming soothing hammocktime for me.

5 comments:

Anonymous said...

Mut kun se on totta! Ompelukoneesta on niin paljon muuhunkin kuin ompeluun. Sen tilalle voidaan henkilöstä riippuen tosin vaihtaa esim. kamera, kutimet, joillekin kuulemma jopa tietokone;-)

Mulla sujuu kaikki silloin kun asiat ovat noin ylipäätään kunnossa.
(onpa huomio)

rva Reipas said...

Viettäkää mukavat juhlat! Koristeet ovat ainakin tosihienot. Minäkin ressaan täällä juhlien järkkäämistä, vaikka on vaan lasten synttärit eikä paljon järkättävää mutta kuitenkin! Huomenna! Ja Samuli on töissä yhdeksään..

Merja said...

Mun miesparkani ei saanutkaan sitten nelikymppisjuhlia. Mutta veinhän sen hei kuumailmapalloajelulle!

Onnea miehellesi ja nauttikaa juhlista.

Rimpsukaisa said...

Ihanat hupsut koristelut,miten oot tehny nuo 'kukkaset'?Ei meillä juhlia ole pitkään aikaan mutta olispas idea jo tallessa valmiina.Tiedän tunteen kun se arjen asettamiskeino ei ole käytössä,mikään ei oikein toimi kun tietää ettei voi hetkeksi rentoutua ja puuhailla normaaliin tapaan.

5689 said...

zzzzz2018.8.3
oakley sunglasses wholesale
ugg boots
nike huarache
ugg boots clearance
adidas yeezy
ray ban sunglasses
uggs outlet
nike outlet
ralph lauren uk
ray ban eyeglasses
c