Tuesday, August 09, 2011

elokuun neito / the maiden of August



Neito S:n isoisoisä vietti näissä maisemissa hurjaa, jännittävää, kaunista ja mielikuvituksekasta lapsuutta isoveljensä kanssa. Veljesten vanhemmat kuolivat poikien ollessa lapsia, huoltajaksi merkitty isoäiti muutaman vuoden kuluttua. 1900-luvun alkupuoliskolla ei ollut outoa, että kaksi kouluikäistä pärjäilee keskenään.
Vaikka molemmat menivät nuorina tietysti töihin, eikä varmasti ollut aina helppoa, niin ajatelkaa silti sitä lähes pidäkketöntä seikkailujen ja mielikuvitusleikkien täyttämää elämää!
Nämä maisemat ovat niin kyllästetty mielikuvituksella, että välillä hengästyttää. Täällä on keksitty oma kieli, rakennettu metsälinnoituksia, puumajoja, piirretty sarjakuvia, kirjoitettu runoja, kauhutarinoita, sävelletty, soitettu, maalattu, seikkailtu!

Kun neito S saapuu mökille, hän sujahtaa tunnelmaan niin luontaisesti, kuin kotiin. Hän on metsänneito, elokuun keiju, sammakkoprinsessa, luonnotar. Oi!





The maiden of august at the summerplace, where her greatgrandfather and his brother lived the most adventurous and magical childhood. The boys were orphans, lived and managed together and life was surely not easy, but just think of the life with almost unrestrainted imagination, plays and adventures!
They both became artists, naturally.


When miss S comes to the summerplace, she at once tunes into the spirit of this place. She becomes the forest fairy, the pixie, the adventurer. I´m in awe. Oh.





7 comments:

Merja said...

Niin mielenkiintoinen tarina!

Ja neito, oih, niin sulo!

Heli said...

mä ajattelen nykyään aika usein sitä vielä tekemätöntä elämäkeraelokuvaa, josta puhuit. se ois ehdoton.

kerttu said...

oi! sanon minäkin. Yläkuva on kuin taulu.
inspiraatio piirtämiseen virisi samantien.

kerttu said...
This comment has been removed by the author.
rva Reipas said...

Ihana neito. Ihana mökki.

Liivia said...

Mä en pysty sanomaan mitään. Vain tuijotan, lumoutuneena!

Onnenlapset!

5689 said...

zzzzz2018.8.3
ralph lauren outlet
michael kors outlet
reebok
coach outlet online
coach outlet online
pandora jewelry
uggs outlet
ralph lauren outlet
ralph lauren uk
coach outlet online