Friday, August 12, 2011
Jos tämän lapsosen päästää vapaaksi lastenvaateosastolla, hän ajautuu varmasti poikien osastolle huokailemaan pääkallojen, skeittilautaprinttien ja hämähäkkimiesasujen ääreen. (Joita  muuten molemmat veljensä tuossa iässä vierastivat.)
Isänsä itse asiassa päästi hänet valikoimaan itse vaatteita kesällä, ja Liisu valitsi mustat farkut, lännenmies-tyylisen hapsullisen mokkatakin ja raidallisen t-paidan.

Minulla ei ole mitään ongelmaa poikamaisen pukeutumisen suhteen, olin itse vastaava tapaus, mutta, mutta... minusta on kamalan kiva ommella mekkoja! Mekkoihin Liisu ei nykyään pukeudu kuin pakon edessä, ja siihen nähden niitä on jo aivan liikaa.
Ajattelin sitten ommella tällaisen reippaan ja merirosvohenkisen taskutunikan. Liisun mielestä tämä on mekko. Eli ällö. Eikä kaulakieppi ole sen parempi.

Otan tämän nyt mukavana haasteena ja kehittymisen mahdollisuutena. Huh.


The tomboy of the family thinks this stripey tunis is a dress, and dresses suck. If one lets her wander around in a kids clothing store, she definately ends up in boys section. Sculls, cars, rockets, skateboards, pirates, spiderman etc. Those are cool.
I tried to so hard to call the tunic " a pirate shirt", but no luck. She hates it. As she also hates the spiral scarf i made.

I have no trouble with tomboyish style. I was like that pretty much myself. But i really just like to sew dresses! And in my opinion i don´t even sew the girliest outfits in a first place. Not much pink here.

Guess i have to study this more. A challenge to me. New horizons.

9 comments:

Solveig said...

Ilme kertoo kaiken. Voi voi, ja tunika on sentään tuollainen kivan monitaskuinen. Lapset on usein arvaamattomia.

kerttu said...

Mulle tuo kyllä kelpaisi,ihanat taskutkin:-)

Trula said...

I should be sewing for your daughter and you for mine. I like the pirate shirt!

Minna said...

Noin siinä usein käy. Lapsi ei pidäkään. Harmittavaa.

Lepäävä Esteetikko said...

Eikä, mahtava piraattitunika! Ottaa kyllä sydämestä, kun hyvät aikomukset eivät mene jakeluun.

Ovatko merirosvot muotia, kun niitä yhtäkkiä on kaikkialla? Olenko minä siis muodikas, kun haluaisin ommella raita-asioita lapsille syksyksi ja järjestää merirosvosynttärit vai onko nelivuotias poikani muodikas merirosvon silmälappuineen ja sapeleineen? Kaiken kaikkiaan kannatettava muoti tällainen graafinen raitakuosittelu kumminkin on!

isoinpapu said...

Solveig: Juu, myrtynyt lapsonen... En ole vielä aivan tavoittanut logiikkaa tämän tyylin takana.

kerttu: Taskut ovat parhainta. Mäkin haluan taskupaidan!

Trula: :)

Minna: Ehkä hän tottuu. Toivotaan.

Lepäävä esteetikko: (Kyl on vaan mahtava nimmerk:) Niin, siis, joku merirosvobuumi ilmeisesti on meneillään kun on ollut niitä elokuviakin. Mutta kertakaikkiaan kannattettava ilmiö, kun raita on hyvä ja merirosvo on kohtalaisen joustava hahmo.

Anna said...

Voi toista! Mun mielestä tosi makee tunika, eikä alkuunkaan mekkomainen! Hyvin on taskuillekin löytynyt käyttöä :)

Meidän naapurissa asuu tyttö jolla on poikien vaatteet ja reppu kun hän tallustelee kouluun. Heitä on neljä siskosta ja kolme muuta ovat taas sitten todella tyttömäisiä!

Jonna said...

Minullekin kelpaisi ja varmaan meidän Haitulaneitoselle myös. Hän edustaa sitä toista ääripäätä, housuja ei saa jalkaan millään, paitsi legginsit. Ja niidenkin päällä täytyy olla hame, pyörivä.

Vilijonkka said...

Ne ovat kuule samaa maata, nuo meidän kuopukset. 7v halusi kesällä viettää synttäreitä merirosvoteemalla. Tupahan värkättyä rosvolippuja oikein urakalla! ja syötyä pääkallokarkkeja koko vuoden edestä. Ja isänsä toi lapselle juhliin punavalkoraidallisen pääkallopaidan - ja se pääsee päälle aina heti pesun jälkeen. Ennen tykkäsi mekoista ja hameista, nyt pitää olla vain vanhoista farkuista pätkästyt sortsit. Minne katosi äidin pikku prinsessa?