Tuesday, November 29, 2011En helposti näe painajaisia, koska tiedostan hämmästyttävän selkeästi unessa olevani unessa. Näen kyllä täysin absurdeja ja ihan vain sekopäisiä unia harva se yö, niihin unitarkkailu ei yllä. Jos uni alkaa muuttua jännittävästä pelottavaksi, ottaa ali(?)tajuntani vallan, ja muuttaa tilanteen helpommin käsiteltäväksi.
Viime yönä uneni yrittivät sitkästi muuttua kauhuksi. Unipoliisi jaksoi muuttaa eksymisen aurinkoiseksi seikkailuksi, ja rantavedestä minua ja lapsia syömään tuleen hain pulleaksi delfiiniksi. Mutta mutta, polkupyörääni se jostain syystä ei ehtinyt pelastaa. Unessa siitä puhkesi takarengas ja itkin katkerasti.

Rakastan polkupyörääni. Se vaihteeton peruspyörä on ollut viisain, tarpeellisin ja yksinkertaisesti parhain ostos koko vuonna.


I don´t easely have nightmares. I´m very aware that i´m having a dream when i´m having a dream, especially if things get scary. My (sub?)conscious takes care of me well, and turns scary thigns into sunny, happy or adventurous in an instant.
(That doesn´t prevent me from having complitely insane and absurd dreams quite often.)
Last night the viscious shark that wanted to eat us all turned into a shabby dolphin , but oh, my dreampolice didn´t notice that my bicycle was in danger! A flat tire made me cry like a baby.

I love my bicycle. I do. So so very much.
I´m also quite sure, that if i´d have a car and licence to drive it, i wouldn´t love the vechicle as much as i love my bicycle.

9 comments:

aleksandra said...

Kuulostipa hurjalta unelta!
Näen kanssa tosi usein ihan outuja ja tosin (liian usein) pelottaviakin unia. Olisi kiva mennä joskus jollekkin unen tulkitsijalle :D

Anonymous said...

Pirkka justiinsa eilen viimeks paikkas yhden puhjenneen renkaan. Eli jos painajainen onnettomasti kävisi toteen, niin se saataisiin kyllä kuntoon kädenkäänteessä, että älä surehdi edes unessa.
(se tykkää pyörän laittamisesta)

Anonymous said...

I love your blog! It's like poetry. The stories and the pics.
Thanks for sharing!

A mom from Swiss Alps

kerttu said...

Kaunis tuo pyöräsi onkin,mikäli se tuossa kuvassa on.
Minäkin näen mitä hulluimpia unia,mutta vaikka ne olisivat kuinka älyttömiä en niitä uniksi tajua.
Muistan ehkä,että hei mähän osasin välkytellä valoja ja sitten sytyttelen ja sammuttelen unessa katuvaloja tai vastaavaa...(todella hyödyllinen taito)

isoinpapu said...

aleksandra: joo, mun unet tarkoittaa mun mielestä aina sitä, että täytyy saada lisää suklaata :)

shys: Hyvä tietää! Onistuin epäonnistumaan jo pyörän pumppaamisessakin, mutta onneksi kävi pyöräliikkeessä ilmi että venttiilit olivat tukossa. Huh, luulin jo olevani aivan avuton!

anonymous from swiss alps ( beautiful!!): Thank you so much. Your comment makes me smile here. So many thanks!

kerttu: Juu, on se mun pyörä siinä. Kiltti ja konstailematon.
Oikeasti olisi varmaan kivempi vaan antaa menää unissa, eikä pitää kontrollia yllä. No, kylläs emullakin joksus jää. Vaikuttaa siltä, että tosissaan pelkään pahoja unia :)

unisukka said...

Hui sentään, mikä uni. Minä näin viime yönä unta siitä, että blogiini laittamani onneton kuva oli muuttunut vielä huonommaksi :D (arkistoista löytynyt vanha kuva joulukalenterista, en jaksanut retusoida, sain rangaistukseni unessa.)

Tuittu said...

Mullakin muuten on sellainen unipoliisi joka muuttaa painajaismaiseksi tuntuvat unet vain erittäin jännittäviksi seikkailu-uniksi. Vaikka viime yönä ne oli aika tosi pelottavia seikkailuja - lapsi (Ilmari) odotti jossain yksin enkä päässyt sinne sitten millään... Mutta yleensä tykkään unipoliisista. Ja luulen että se tarkoittaa sun ja mun tilanteessa sitä, että vaikka olisikin hankaluuksia, asenne elämään on pohjimmiltaan myönteinen.

melissa said...

these are two such incredibly beautiful photographs. you have a great talent!

jeje said...

adidas outlet
coach factory outlet
ugg boots clearance
true religion
jordan uk
moncler outlet
asics shoes
hugo boss
adidas clothing
true religion jeans