Saturday, November 05, 2011

lauantaisuosikit / saturday favorites


Lokum! Ihanin herkku! Kaunis, kaunis ja juuri oikea makeus. Täydellinen suutuntuma. Ihana lokum. Voisin syödä näitä vaikka kuinka. Ja syönkin. Liikaa. Olen lokumin suhteen pidäkkeetön.


Ihana myssy! Rikke hat.  Tosiaan, ehkä täydellinen päähine. Ohje on helppolukuinen, ja malli on yksinkertainen. Lämpimästi suosittelen neulottavaksi.


Katsokaa nyt kuinka myssy löpsähtää juuri oikealla tavalla! Voi että olen tästä iloinen!
(Nyt en muuten enää neulo pipoja, myssyjä enkä muitakaan päähineitä. Tänä vuonna.)

Yöpöydällä vilahtaa keltainen kirja, kolmas lauantaisuosikki: Peter Hoegin uusin, Norsunhoitajien lapset. Tykkään.Turkish delight! Loukoumi! Lokum! There should be an ode written to lokum! Oh the perfection of precisely the right sweetness and estethic pleasure as well as how nice it feel to chew. I LOVE this sweet treat.


Other saturday favorites. The rikke hat truly is the perfect hat. Simple to knit, a wonderfully fitting pattern. Do knit this! 

And on my nightstand a yellow book, favorite of today: Peter Hoeg´s newest, children of the elephant keepers. I like it very much.

19 comments:

luminen said...

Kiva myssy. Hienosti löpsähtää. Minunkin tekis mieli tätä ohjetta kokeilla. Tykkään niin paljon tuosta neulepinnasta. Aina oikein on lempparini. Mitä lankaa sulla siinä on?

Anniina said...

oi, meillä on naapurissa turkkilaisia leivonnaisia valmistava puoti. En voi mennä sinne, koska sitten ostaisin kilon loukoumia ja söisin kaikki kerralla, eikä kukaan muu olisi iloinen paitsi tietysti puodin pitäjä (joka on tosi mukava, kerran jo poikkesin tietenkin).
Ja kaunis myssy, juuri kuten myssyn kuuluu ollakin.Oi että.

isoinpapu said...

luminen: oo, lanka oli alekorista, merinoa se on. Odotas...
Vyötteessä lukee: Wendy merino bliss, pure ultra soft wool, double knitting.

Mitähän toi "double knitting" tarkkoittanee?
Ihan yksinkertaisena neuloin, ja oi kyllä on pehmeä lanka. Puikkosuosituksena langassa on 4. Mä käytin 3.5 "resoriosassa" ja 4.5 loppuosassa.

Anniina: Ah! Voi että. Pyörryn kohta! Loukoumikauppa naapurissa...

vibeke said...

oh, thank you for sharing the link to this hat!!! it sure looks like the perfect hat, i am going to knit this both for myself and maybe for a couple of friends for christmas.

i tasted this turkish candy last year when a friend came home from her holiday there. i think it is some of the best thing i have ever tasted. my favourite on those she had brought home was the one that tasted as roses...mmmmmm.....
i suddenly came to think of a really delicious tea that are after a turkich recipe: the du hammam by le palais des thes. it is a must have in my tea selection, a always have a big box in my kitchen : )

v

maijanmaja said...

En ole koskaan maistanut loukoumia! Mikä huutava vääryys kaltaiselleni makean himoajalle! Mistähän sitä löytäisi..
Mä rupesin neulomaan tota Rikkeä miehelleni. Taitaa vaan tulla liian iso.. Sun pipo tosiaan lörpsähtää täydellisesti. Veikkaan, että on pakko neuloa itselle heti perään oma Rikke.
Luin kesällä Norsunhoitajien lapset. Pidin paljon.

Inkivääri said...

Turkkilaistako se onkin - Kreikassa ihastuin siihen, toin muutaman paketin ja söin itse suurimman osan8] Enpä olekaan sitä sitten aktiivisesti etsinyt täältä, sillä aika sokeristahan ne on, mutta älyttömän hyviä! Niih ja hieno hattu:)

outi said...

Se on niin hyvä myssy. Ja onnistuit tiivistämään sen hyvyyden yhteen sanaan: löpsähdys. Sitä se on, se hyvyys myssyssä. Ja aiot siis pystyä kovana? Että ei enää myssyköitä tänä vuonna? Melkoinen sissi olet.

Vilppumaan Erika said...

Oi, olet mennyt Norsunhoitajien matkaan, jeij! Huippua!

unisukka said...

Ääh, olin suunnitellut tekeväni joulupukinkonttiin Mariomyssyn (siinäkin on hyvä löpsähdys) mutta nyt tulikin kilpailija kehiin. Voi dääm. No, aina parempi kun voi kahdesta hyvästä valita :) Tosi kivalta näyttää!

P.K said...

Thank you for the hat link, I will definitely knit this great looking hat.

Heli said...

hoo! sitä on liikkeellä. perustetaan joku lokoumikerho.

jonna said...

Oho, ihan pompahti vatsanpohjassa, kun näin kuvan myssystä: t ä y d e l l i n e n ! Et arvaakaan, kuinka monta pipoa olen tehnyt ja purkanut. Tuo istuu ja löpsähtää varmasti täydellisesti. Ja se on niin kauniskin! Kiitos!

Anonymous said...

Hei!

Tosi hieno myssy! Tekisi mieli itekin tehdä, mutta ohjeesta en tajua paljoakaan. Voisitko suomentaa kavennuskohdan? Tai tiedätkö, löytyykö suomenkielistä ohjetta jostakin?

kielipuoli Anna

isoinpapu said...

kielipuoli anna:

Tässä kömpelö käännös kavennusosasta. Toiset korjatkoon kun menen metsään (näin onnistuin kuitenkin itse )

Eli kavennukset alkavat kun hattu on n.23 cm pitkä.

OIkealla kerroksella: #neulo 13, laita silmukkamerkki#, jatka tätä koko kierros loppuun.

Nurja kierros.

Nyt varsinaiset kavennukset alkavat:
Neulo kaksi yhteen, ja sitten oikein silmukkamerkkeihin saakka. Sitten taas kaksi yhteen simukkamerkkeihin saakka koko kierros loppuun.

nurja kierros

oikealla taas kavennukset kuten aiemmin, nyt tietty välissä on oikea silmukka vähemmän, 2 oikein yhteen, 11 oikein jne jne.

(Mulla ei ole silmukkamerkkejä, mutta ihan hyvin nuo kavennukset onnistuu ilmankin: eka kavennuskierros "2 oikein yhteen 12 oikein", väliin nurja kierros, seuraava kavennuskierros ; "2 oikein yhteen, 11 oikein " jnejne.)

Kavennellaan näin kunnes joka puikolla (olen siis tietty vaihtanut pyörön sukkapuikkohin) on 8 silmukkaa. OIkealla kierroksella sitten kavennellaan kokoajan kaksi oikein yhteen kunnes joka puikolla neljä simukkaa. ne yhteensä 16 silmukkaa sitten vedetään langan läpi ja kiristetään ja lanka päätellään.
Ta-daa! Valmis valmis valmis!

Heli said...

mun täytyy vielä kerran tulla sanomaan LOKUM!

Kristiina said...

Minäkin haluan maistaa tuota lokoumia (vai mikä sen nimi on, kun kirjoitatte sen niin monella tavalla). Se on niin kaunista, että haluan siksi. Turustako sitä saa? Sanokaa tarkka osoite niin käyn hakemassa ja liityn kerhoon.

Hyvin kaunis löpsähdys pipossasi!

chenmeinv0 said...

pandora charms
louis vuitton outlet
vikings jerseys
ugg outlet store
ugg boots
louis vuitton
warriors jerseys
ugg boots uk
michael kors outlet
christian louboutin shoes
2016.12.10xukaimin

jeje said...

jinyi825

Les producteurs de Justified donnent ce style air jordan basketball socks youth de Stetson à toutes leurs stars invitées. Donnez à vos pieds le meilleur dans les chaussures de course à pied nike air max skyline et laissez l'amorti sensible juste vous prendre pour un tour formidable. air jordan 11 low price Vous allez créer un sentiment de dignité et de réalisations en le faisant. Le type d'escargot est un escargot terrestre commun brun qui partage en réalité adidas zx flux femme noir et or des similitudes dramatiques dans les caractéristiques de la peau avec les humains. Il se promène dans une scène comme s'il était détaché du chaos qui l'entourait. J'ai trouvé ces conseils utiles sur Adidas Zx 750 Soldes les abdos des hommes.

jeje said...

ralph lauren polo
ecco shoes
christian louboutin
nike blazers
jordan 8
clarks outlet
ed hardy uk
canada goose
canada goose outlet
supreme