Thursday, December 01, 2011
Yritän käynnistää itseäni jouluun. Vähän on takkuista, vaikka joulu onkin lempijuhlani. Näillä vauhtia:

 - Joulunuotit. Valtava läjä nuotteja kirjastosta. Levitellään näkösälle. Lauletaan ja soitetaan.

 - Sarjiskalenteri. Tämä on jo traditio. Kaikki perheessä tietävät, että juonesta tulee kauniisti sanottuna polveileva, kuvat piirretään keltaisella värikynällä viime tingassa, tai että jonain päivänä kuvaa ei ilmestykään ja seuraavana kaksi. Piirtäjä/käsikirjoittaja vaihtuu useasti matkan varrella: kuka tahansa saa ottaa ohjat käsiinsä. Pääasia, että päivän kuva on jollekulle yllätys.
Loppu on aina onnellinen, siihen liityy mässäilyä, enkeleitä ja lahjoja. Joulusudet eivät saa syödä jouluporsaita.

 - Neito S:n leikkaamat nerokkaat tontturivit. Tuovat joulumieltä kyynisimmällekin joulunviettäjälle.

 - Vanha kunnon runokalenteri, jonka runot ovat jo useita vuosia sitten luukkuihin pantu, tuttuja ja ruttuisia. Ryyditetään muutamilla lasten itse riimittelemillä värssyillä, joita he ( varsinkin pienin) innolla suoltavat kalenterin taskuihin.

 -Annetaan lupa olla innostumatta joulusta. (Sitten vahingossa kirjoitetaan aiheesta blogipostaus.)Things that make me feel more chrismassy (since i really don´t yet, even it is my favorite celebration/holiday):

 - Music, notes from library. Lots of them. Let them be wild all over.

 - Cartoon calendar.  ( " There, under the big tree, was a little, lonely cat...") This is a tradition here already. Everyone knows, that there will be missing days here and there, and then longer strips other day. Who ever wants can draw and write. It will be an adventure. The end is always happy, and involves angels, food and gifts. The Christmas wolfs are not allowed to eat the Christmas pigs.
 - The old poetry calendar. Old and loved poems and new poems by kids. This is my favorite. See how many poems there is in the first pocket!
 - Decorations by miss S. There in the window. Oh!
 - A permission not to be exited about the feats at all.

16 comments:

Liivia said...

Huhhei että onkin hienot ikkunatontut!

Lapsi toi meillä joulun taas taloon, ja yritän täällä vähän edes innostua. Ei se nyt niin kauhean vaikeaa olekaan, vaikkei joulu ole yhtään mun juhlani.
Ihan kivaa:)

rva Reipas said...

Kamalan inspiroivaa, kaikki tuo! Ehkä varastan ideoitanne tulevina jouluina. Nuotit vaivaavat, olen hukannut jouluvihkoni ja kirjastosta varmaan kaikki jo loppu.

Merja said...

Mahtavat tontut. Teillä tuo taiteellisuus selvästi periytyy.

Minä tykkään kyllä joulusta, ja siitä että se on tulossa, kunhan sitä ei tohoteta liikaa ja osataan olla rennosti. Lahjojen suhteen tarttis kyllä ehkä alkaa tekemään jo jotain tosissaan..

SARI said...

Kiitos viimeisestä kohdasta. Takkuista on täälläkin. Ja pitäisi tässä vikkelästi "ideoida" jouluikkuna.

Peurankello said...

Nuo tontturivit vangitsivat mut, huh kuinka hienoja! Runokalenteri ihana idea, meillä sain minä erityiskalenterin ystävältä. Niiiin mukavaa iloita näin "vanhoilla päivillä";)

Ilona said...

Voi, pieni yksinäinen kissa suuren kuusen alla on niiiin hieno. Herättää sympatian.

kerttu said...

siis,aivan mielettömät tontut!!

Kirjailijatar said...

Aika ihania perinteitä. Nuo joulutonttuset ikkunassa on luonnikkaita, hienoja.

Meillä on sukka, jonne tonttu jättää kirjeitä. Niitä on monelta vuodelta jäljellä. Aikoinaan tyttö vielä uskoi tonttuihin ja kirjoitti itsekin tontuille pitkiä kirjeitä. Mutta nytkin hän toivoi, että tonttu taas kirjoittelisi. Runot ja sarjikset...kivaa.

Satu said...

Ihan huiman hienot tontturivit, vau!!

hannna said...

hyvä, hyvä! luulin ihan, että tontut ovat sun kädenjälkeä. mä koen olevani jouluihminen (aikuisiän toteamuksia), mutta ei se varmaan ulospäin juurikaan manifestoidu.

janna said...

Komppaan muita, ja tulin kehumaan tonttuja. Valloittavaa!

outi said...

upeat tonttuilijat!
minä ajattelin antaa joululle luvan hissuksiin hiipiä ajatuksiin. otetaan ihan askel kerrallaan, mutta saahan se nyt jo hiljalleen tulla.

Riitta Sinikka said...

Aivan ihanat tontut! Hyvää joulukuuta!

luminen said...

Tuli ihan jouluinspiraatio näistä kuvista. Teidän joulutavat on mukavia. Olen aina vähän haaveillut tuollaisesta itsetehdystä taskukalenterista, mutta ei sitä nyt pelkästään itelleen viitsi laittaa. Runoilla täyttäminen on loistoidea.

sylvï said...

totta, tämäkin kyyninen joulunviettäjä aikoo ihan röyhkeästi kopioida tonttuidean! ja toivoo kotiinsa suutelevat karhut ja ehkä katuvatkin. ehkä sitten joskus...

heini said...

Upeat tontut! Luulin että oli sun tekemät.