Wednesday, January 11, 2012

pienen elämäni jännittävin kokemus tänä vuonna / the most exiting thing in my very small life this year


Eilen kun avasin keittiönikkunaa tuulettaakseni ruuanlaiton höyryjä, halusin samassa myös neuloa illalla aloittamaani lapasta. Joskus käy niin. Jätin ikkunan raolleen ja pujahdin olohuoneeseen hakemaan neuletta. Siellä haahuillessani lapasneulomuksen perässä, kuulin keittiöstä rapsahduksen ja ajattelin: " Oispa hassua, jos toi rapsahdus oliskin sisään lentänyt talitintti..." Kuului toinen rapsahdus ja jatkoin lintukuvitelmaa: "Nii, mitähän mä sitten tekisin jos keittiössä lentelisi lintu?"

Menin keittiöön ja siellä lenteli lintu.

Pelästyin! Karkasin kauhuissani olohuoneeseen! (Minä! Luonnonystävä!)


Kuvassa oleva lintu ei välttämättä liity kertomukseen. Lentelee muuten vain pihapiirissä. Ota noista nyt selvää.


Samalla kun hengitin kiivaasti olohuoneessa ja yritin saada sekä järkeäni että puheääntä yhteistyöhön puhelimessa ( " hei, ööö, meill on muuten keittiössä... lintu... keittiössä, nyt meidän keittiössä on lintu!"), lensi lintunen itsenäisesti ulos samaa kautta mitä tulikin.
Jäljelle jäi vain höyhen ikkunanreunaan.

Ajatella, että minä tiedän miltä kuulostaa kun lintu lentää ikkunasta sisään, vaikka kuulen sen ensikertaa!

Long story in finnish. I give you the highlights: I seem to know what it sounds like when a bird flyes in from an open window. Very small sound,very interesting and unexpected sight.
A lesson learned: do not leave kitchen window open even for a few seconds, even for that tiny moment that it takes to get your knitting from livingroom, unless you want a bird to fly in.
Also: You will get scared of an unexpected bird in the kitchen, no matter how much you love nature and animals.( I´m so glad it wasn´t a squirrel!)


The bird flew out on herself, while i was hyperventilating in the livingroom. Only a small feather was left on the window frame.

16 comments:

Laura said...

Meillä lensi kerran vaatehuoneeseen ilmastointiputkea pitkin talitintti. Kissat ystävällisesti ilmoittivat tapahtuneesta ja päivystivät oven takana. Yhdessä sitten kirkuen juostiin karkuun, kun todettiin, että siellä todella on lintu. Onneksi huoneessa oli pieni ikkuna, jonka sai auki (kun oli riittävästi kerännyt rohkeutta, suojautunut ison peiton sisälle (talitintit on tunnetusti vaarallisia tappajia!) ja häätänyt paistia himoinneet katit muualle), ja lintu sai poistua omin voimineen :)

Peurankello said...

Hih, odotin jotain karmivaa;)

Mari M. said...

Elämä on ihmeellistä :)

Olen kerran lukkiutunut makuuhuoneeseen avoimesta ovesta pomppinutta sammakkoa karkuun. Odotin pelatusta ainakin tunnin pari.. Tunsipa siinä itsensä järkeväksi.

outi said...

Lentäväisten kanssa pätee yleensä yksi hyvä keino: mahdollisimman nopeaa kaikki verhot kiinni ja yksi ikkuna tai ovi auki. Ainoa valo tulee siis siitä avonaisesta aukosta ja lintunen karauttaa sitä valonlähdettä kohti. Muutoin se saattaa lentää päin lasia. Homma toimii hyvin myös ampiaisten, mehiläisten ja perhosten kanssa. Niin ja hienot lapaset!

...ar cieņu un smaidu,.. said...

and I like&Love the small details in Your photos !

unisukka said...

Minä jo luulin, että jännitys syntyi langan riittävyyden pohtimisesta...

b. viuluntarkastaja said...

Tämä hymyilytti, tuli hyvä mieli.

Heli said...

minusta linnut on pelottavia alle metrin etäisyydeltä. nokka ja kaikkea. tulee mieleen se jack handyn ihmettely siitä, miten kyyhkynen voi olla rauhanmerkki, eikö ennemmin vaikka tyyny kävisi.

ja muuten, hianoa lankaa...

Kaczka said...

The yarn has an amazing colour. Very energising! :-)

Line said...

You are right - it is absolutely a scary thing! I once had a bat in my living room. That was even worse!

Tankku said...

:D Hupaisa tarina kuvineen! Asuin muutama vuosi sitten vielä maalla, metsän keskellä, oli kuuma kesäilta/yö, tuulettiin talo ulko-ovi auki ulos asti. Kohta koko perhe säpsähti kun joku iso ja musta juoksi täyttä päätä olkkariin! Ekana tuli mieleen ahma tai joku villielukka, ... se oli naapurin mummon koira :D Iso musta jässikkä :D Meidän oma vahtikoirakaan ei siihen sitten reagoinut kun oli "tuttu otus" :)... sillon kyllä säikähti koko sakki!

outi said...

meille on lentänyt talitintti useamman kerran huoneeseen. avaan silloin kaikki ikkunat ja pysyttelen aloillani pienen matkan päässä. hetken päästä ne lentävät ulos.
sisään lentäneet tintit on aina pysyneet rauhallisina. eräskin istahti hetkeksi sängylle ja tarkasteli huonetta kaikessa rauhassa.
pari varpustakin on pyrähtänyt sisälle. mutta ne on menneet hieman paniikkiin ja alkaneet hätääntyneenä räpiköidä sinne tänne.

Jenni said...

Hauska tarina, minäkin olen luonnonystävä, mutta sisällä lentävä lintu on jotenkin karmiva. Se raukka kun lentää suin päin ja siihen ei saa mitään otetta. Hieno kuva tuo höyhen ikkunanreunassa, kuin todistusaineistoa tapahtuneesta. Sininen lapanen on ihana! Hassu sattuma, eilen mukaani lankakaupasta tarttui juuri samanvärinen lanka, josta ajattelin neuloa miehelleni pipon.

gentle gifts and quiet joys said...

How beautiful the mitten looks!

gentle gifts and quiet joys said...

How beautiful the mitten looks!

5689 said...

oakley sunglasses wholesale
ugg boots
nike huarache
ugg boots clearance
adidas yeezy
ray ban sunglasses
uggs outlet
nike outlet
ralph lauren uk
ray ban eyeglasses
zzzzz2018.8.3