Tuesday, January 24, 2012

sukkia ja kampauksia / socks and hairdos


Kävi ilmi, taas vähän yllättäen, että molempien alakoululaisten jalat ovat venähtäneet huimiin mittoihin, ja molemmilla on nyt isompi jalka kuin äidillään. Jostain syystä tarjoilin heille edelleen niitä viime- ja edellisvuonna neulottuja sukkia, jotka ihan selvästi ovat jo liian pieniä. Ihan selvästi kaikille muille kuin minulle, joka en näe itsestäänselvyyksiä välillä lainkaan.
Vihdoin suomukset putoilivat silmiltäni, kun luistelukausi alkoi ja jalat piti saada lämpimiksi. Neulomiseksi meni. Ihan kivaa.
Tuo alakuvan värikäs lanka on itsevärjätty joululahjalanka kälyltä. Ihmiselle, jolla ei ole käytännössä sisaruksia, ovat loistokälyt (3 kpl) lottovoitto. Tässä mielessä olen maailman rikkaimpien joukossa.

Pitsisukkaohje löytyi pirkkalehden nettisivujen uumenista. Helppo ja kiva. Vähän suoristin mutkia.


Sukkahukka, hukattujen sukkien pussukka (kuinka loogista!) pullisteli kadonneita yksinäisiä, jotka siis jo ovat kaikki myös liian pieniä. Leikkelin niistä parhaillaan tukkalenksuja (nerokasta!), kun vanhin tytär I saapui luokseni, kysäisi josko löytyisi paritonta sukkaa ( jopas sattui osuvasti!) ja pyöräytti sen avulla hienon nutturan.Kas näin tuossa alakuvassa sukasta leikataan kärki pois. Tilanne on lavastettu, mutta sitäkin intensiivisempi.


Ah, ja näin vaan rullaillaan! Erinomainen nuttura niille (minä!), joilla ei ole kaikkein tuuhein kuontalo.
Kivaa!
 
My children, the small schoolchildren, have suddenly grown oh so much, and especially their feet are reaching new frontiers. Almost all their socks are too small. Also all their woolsocks. I like knitting, so no worries.
The bit worrying part of this growing feet thing is, that i put all the missing socks in a bag, and then every now and then sort the bag out in hopes of finding pairs. Once i found 36 pairs of socks. Oh, that lucky day! 
But now, the bag is full of lonely, broken and too small socks. I can´t make this many sockmonkeys, we have too many already. I feel terrified to just throw them away. But really, what can one do with all that abundance of old socks?
Have you ever been missing a hairband? We probably have now enough for the rest of our lifetime for sockhairbands.
I just cut them in pieces, and ta-daa! A small hairband to make a ponytail!
My oldest daughter I came by and showed how to make a nice sock bun. Cool!

20 comments:

AnniP said...

Ohhoh, olen vaikuttunut. Upeaa! Nyt sukkakaapille!

rva Reipas said...

Nerokasta, kyllä. Harmi kun tukkani on paitsi ohut myös lyhyt. Olen aina haaveillut että sitä olisi enemmän ja avoin kaikille tuuhennuskonsteille.

Jonna said...

MIkä nerokas kampaus! Täytyy kokeilla. Minun pitkät kutrit on tämän raskauden takia ihan karmeassa kunnossa, pakko varata aika kampaajalle, joka toivottavasti voi tehdä jonkun ihmeen hiuksilleni, ilman että pituutta lähtee 20 senttiä enempää.

Jonna said...

Ja tuo sukkajuttu on myös tuttua täällä. Minä yllätin itseni ostamalla Novitan sukkalehden, siinä on tosi monta kivaa sukkamallia!

heikku said...

Voi mikä mahtava kampaus! Pitääpä kokeilla, josko omat rastat taipuisi tuommoiselle! Hurjan kivan näköinen. :)

isoinpapu said...

AnniP: Täällä jo askarrellaan pehmoeläimen vaatteitakin niistä sukista. Hyivn riittää!

rva Reipas: Mulla on jo 15 ollut lyhyt tukka, paitsi nyt yhtäkkiä se on vaivihkaa kasvanut. On kyllä naurettavan ohut ja palmikko on ehkä väriliidun paksuinen. Juice tulee mieleen. Tossa se nyt silti vielä liehuu. Sukka pelastakoon päiväni.

Jonna: Hassu juttu, mutta mulla oli yksi raskaus (3.), jonka aikana tukkani kerrankin oli ihana ja suorastaan paksuhko. Heti synnytksen jälkeen se sitten oheni entiselleen ja nyt kaiholla muistelen niitä päiviä, kun tukkaa on taas vieläkin vähemmän.

Sukkalehti! Ehkä munkin pitäisi antaa sille mahdolisuus. Nyt on sukkakuume päällä.

heikku: Rastat! Ihaninta mitä tiedän! Mulla on niin vähän tukkaa, että tulsi varmaan yksi rasta. Olisi sekin tietty aika vekkulia...

outi said...

kerrassaan nerokasta! sukkakampaus houkuttelee kokeilemaan, vaikka juurikin leikkautin hiuksistani reippaasti pois, tuon avulla saattaisin saada upean nutturan:)
Osatapa kutoa villasukka. ehkä jonain päivänä vielä opettelen.

outi said...

No mutta! Enpäs olisi arvannut viritteleväni vielä sukkaa - tai sen rippeitä - päähäni, mutta tuota on kokeiltava. Ilman muuta, tack.

kerttu said...

noniin tuo kampaus näyttää kyllä hyvältä,kokeiluun:-)

Trula said...

Very good idea. You could also use them as cuffs, sewn onto sweatshirts to make sleeves longer.

unisukka said...

Ehheh, näitä meiltäkin löytyy kasapäin. Niitä voi käyttää myös resorina tai ommella nukeille sukkahousuja (Ukuli-blogissa ohjeet). Mutta että vielä tukankin pelastus, kiitos vinkistä!

Ilona said...

Minä tein lapsena vanhoista sukanvarsista kotelomekkoja barbeille. Saksilla vain naps kädentiet sopivalle kohtaa, joskus ei sitäkään.

eilen tänään huomenna said...

ihana sukkanuttura, heti kokeilemaan!

Ja ihailevia huokauksia vain noista kauniista pitsisukistakin.

Kohta sinulla muuten on sukkia joka lähtöön, kun saat kaikki poikiesi villasukat käyttöösi. Minulla kaksi velipoikaa hujahti jossain vaiheessa ohitseni kasvussa ja sain kaikki mummon heille kutomat sukat omia!

Bohemian girl said...

Socks could be a lot of trouble, couldn't it? Such a negligible piece of cloth, the least important because it can be replaced so easy, but it is hard to throw them away, right? We have a myth of an invisible creature that eats the odds socks. Or eats one sock of a pair and leaves the other odd. Yeah, yeah, socks do cause lot of troubles.

Katja Pellikka-Mikkonen said...

Hurjan mukava blogi sinulla - ihania kuvia ja kaikenlaista ihanaa, taidokasta, käsintehtyä työtä. Tykkään! :)

Anonymous said...

Kiittäisitkö tytärtäsi tyttäreni puolesta, kerrankin alakoululaisen ohut polkkatukka taipui muhkealle balettinutturalle harkkoihin (käytettiin kokoa 20 olevaa ohutta lastensukkaa). Kiitos!

- Anni A.

Villasukka said...

Tyttärelle kiitos kampausvinkistä! Kokeilin heti, kädet saisivat olla pitemmät (tai hiukset lyhyemmät), mutta hieno tuli. Kävin äänestämässä ja sielläkin yksi rouva kehui :)

MariJ said...

Hei, löysin tänne toisesta blogista, kun oli tää tukkajuttu linkitetty sieltä tänne.

Mutta en kyllä osaa tehdä tuota nutturaa... Hiukset saan käärittyä rullalle sukan ympärille, mutta miten sen saa sitten tuollaiseksi pyöreäksi nutturaksi ja niin, että se pysyy myös sellaisena? Kiinnitetäänkö se jotenkin sillä sukalla vai jollain lenkillä vai miten? Minä saan siis aikaan vain sen pitkulaisen rullan eli 3. kohdan, siitä eteenpäin täysin hepreaa.

ArualMaria said...

Ooh, onpa näppärä idea! Menee ehdottomasti kokeiluun molemmat.

onnekas said...

Tosiaan mahtava idea tuo hiusjuttu, kiitos siitä! (Tosin en ihan hoksannut mihin kohtaan hiukset pyöritetään että ne ovat tasaisesti joka kohdassa.. eli varmaan samaa kyselen kuin MariJ tuossa ylempänäkin kysyi)