Tuesday, March 13, 2012


Kirjahyllyllä pölyn seassa iloiset paperilinnut. Tykkään noista. Lapset tehtailevat niitä.
Minulla on keväthitaus meneillään. Saatan nauttia siitä, ehkä. Täytyy tottua.

Ompelin lisää kangaskasseja. Näitä meillä ei ole tarpeeksi. Ajatelkaa miten monta tarvittaisiin kantamaan viikon ruokaostokset seitsemälle... On kyllä hyvä käydä kaupassa vain kerran viikossa. Se on kamala reissu, kieltämättä, ja meitä varmaan vihataan kassajonossa joka kerta. Mutta: arki on helpompaa kun viikon ruokalista on selvä, rahaa säästyy (luulen ainakin), vähemmän autoilua moisen vuoksi (lähellä ei ole ruokakauppaa, vaikka kaupungissa asutaan.TYHMÄÄ!) ja tykkään tästä rytmistä.

Kerran yksi mies pienine ostoksineen huojentui niin kovasti kun päästin hänet meidän ruokavuoremme ohi kassajonossa, että sanoi: " Olet hyvä ihminen!" Mua hymyilyttää vieläkin. Aika hupsua.


Dust and colourful paperbirds on the bookshelf. I like these birdies, my kids make them now all the time. Lucky me.

Planting basil, sweet pea and sunflowers, and dreaming of summer. 

New grocery bags. We don´t have enough for our "once a week gigantic grocery shopping". Food for seven for a week. Think what that looks like. I´m sure people hate us on the line to cashier...(i don´t know how to say that in english, sorry).
Once an older guy got so relieved when i let him go before us in the line, that he said: "You are a good person!" Makes me smile. Pretty funny silly.

17 comments:

kerttu said...

mieletön lintusateenkaari! Mä olen superhuono origamien teossa,huh. oikein hirvittää:-P Ihanaiset nuo pikku mäyrä ja kettu.

Ilona said...

Meitä oli lapsuudenperheessäni kuusi. Isä kävi ehkä pari-kolme kertaa viikossa kaupassa, toi joka kerta suuren pahvilaatikollisen ruokaa. Maitolitroja kymmenen kerralla jne.

Ehkä olisi hyvä ajatella tuota tai teitä silloin, kun itse ei jaksa ajatusta edes sen yhden jogurtin hakemisesta kotimatkan varrelta. Asioita mittakaavaan, ehkä se olisi hyvä.

isoinpapu said...

kerttu: joo, onneksi meillä lapset ovat erikoistuneet noihin paperitaitoksiin. Mun origamit näyttää käytetyiltä nenäliinoilta :)

Ilona: Mutta kyllä se yksi jugurtti voi olla joskus liikaa, mittakaavaa tai ei.
Mutta ehkä sua lohduttaisi se, että mä olen kyllä itkenyt muutamia kertoja sen ruokarumban kauheutta siellä kaupassa. Ja olen menettänyt hermoni. Laittanut väsyksissä vieraaseen kauppakärryyn ostoksiani. Kestänyt omalle autolle vain kolapullon voimin, joka on siis korkattu heti siellä auton turvassa. (Hevosilla on turpa, autoilla vissiin nokka. Kun voi tulla nokkakolarikin.
)

Mirva said...

Me tehdään ihan samalla tavalla aina viikon ostokset kerralla, ihan samoista syistä. Se on aina vähän puhalluttava reissu, mutta kyllä on hyvä sitten kun se on tehty. Aika paljon menee viikossa jo kolmihenkiselläkin perheellä ruokaa.

Ihania nuo kukat ikkunalla sinulla. Ajattelin heti, että olisipa mukava jos olisi roikkuvia kukkia.

hr said...

Oi että, voin vain kuvitella. Meilläkin neljällä hengellä kärryt ovat välillä aivan täynnä ja jo seuraavana päivänä meinaa maito loppua. Mutta montako kärryä te tarvitsette, sitä mietin! Ja teetkö sillain järkevästi koko viikon ruokalistan etukäteen? Mun pitäisi ryhtyä siihen, säästyisi aikaa ja energiaa, eikä aina tulisi tehtyä niitä samoja hätäratkaisuja lieden äärellä.

Täytyypä laittaakin pääsiäisruohot itämään, kiitos muistutuksesta! :)

isoinpapu said...

Mirva:Yllättäen löysin nuo vanhat amppelit kaapin perältä. Ovat vielä kaksikerroksisia! Meillä on ahtaasti ikkunatilaa,joten tämä pelastaa ruukkuja putoamasta lattialle, kun joku pienempi ihminen juoksee vierestä.

hr: Mun on melkein pakko tehdä ruokalista valmiiksi ennen kauppareissua: olen huono kokki, ja jos ei ole selvät sävelet kaupassa niin ostan tyhmyyksiä. Päivä ennen kauppareissua on kaappi aika tyhjä jo, eli mennään ilman maitoa ja syödään usein keittoa. Tai pastaa ja pestoa, joita on kaapissa aina. Ja oliiveja.
Leipä ei oikein säily, joten yritän jaksaa leipoa ainakin loppuviikosta itse. En kyllä aina jaksa. Näkkäri on kyllä myös hyvää...

Mä luulen että meillä tämä toimii hyvin siksi, kun meillä on aina "varastossa" valmiiksi riisiä, pastaa, tomaattimurskaa jne. Sitten ei kauppareissulla tarvitse ihan kaikkea ostaa viikkoa varten erikseen. Yksillä kärryillä selvitään :)

Trula said...

I've just bought seeds, too. Good luck with the growing.

heikku said...

Meitä oli lapsuudenperheessä kuusi. Nyt aikuisiällä ihailen äitin taitoa suunnitella ja organisoida, erityisesti ruuan suhteen. Ja samaa ihailen kyllä sinussakin kun tämän luin. Liian helposti tulee haettua vähän jotakin kaupasta, eikä siinä mene kuin rahaa ihan turhaan! Ihania origameja! Kevät on täälläkin jo kukkapurkeissa mullan alla itämässä.. :)

SARI said...

Onnittelut ! Minä en pysty moiseen suunnitelmallisuuten ruokaostoksien suhteen - muun suhteen kyllä. Käyn kaupassa lähes joka päivä, onneksi on lähellä.

Pidän kyllä huolen, että on hyvä perusainesvarasto, mistä voi hätätapauksessa aina jotakin säveltää.

Meillä taas on kasseja liikaa, vaikka en niitä teekään omaan käyttöön niin niitä vaan pursuu joka paikasta. Roikkuu tuoleissa, naulakoissa, ovenkahvoissa jne. Jostain vaan ilmantuu.

anki said...

Keväthitaus, miten mainio sana! Sopii minuunkin (ja kuulosta paljon paremmalta kuin saamattomuus, tosin ehkä se ei olekaan sama asia).
Nyt taidan saada jotain pientä aikaan ja sitten hidastella rauhassa loppupäivän.

Bohemian girl said...

These hanging flower pots, they are really beautiful. My mum used to have them back in the 70s. Did you make the strings? I bet you did. And I bet you figured them out just out of blue. Nice!

Jonna said...

Tiedän tuon ruokakauppahomman. Kyllä sitä sapuskaa aika paljon saa kotiin kantaa ja ehdotonta on se, että ns. kuivamuonaa on aina olemassa. Keitot on parasta suurperheruokaa mun mielestä, helposti saa maittavaa sapuskaa. Ja kun jaksaa vielä leipoa leivän itse. Paljon muuta ei tarvitse.
Odotan kesää ja kasvimaata kovasti!

ninest123 said...

louis vuitton outlet, nike air max, polo ralph lauren outlet, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, cheap oakley sunglasses, prada handbags, ugg boots, louis vuitton, chanel handbags, air max, oakley sunglasses, tiffany jewelry, air jordan pas cher, uggs on sale, oakley sunglasses, louis vuitton, jordan shoes, tory burch outlet, sac longchamp, kate spade outlet, louboutin shoes, louboutin pas cher, burberry, longchamp outlet, replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, nike outlet, michael kors, ray ban sunglasses, nike free, longchamp pas cher, nike roshe run, oakley sunglasses, louboutin outlet, nike air max, longchamp, tiffany and co, christian louboutin outlet, nike free, louboutin, prada outlet, ugg boots, gucci outlet, oakley sunglasses, replica watches, ralph lauren pas cher, polo ralph lauren outlet, longchamp outlet

ninest123 said...

michael kors outlet, oakley pas cher, coach outlet, air force, ray ban uk, nike blazer, true religion jeans, true religion jeans, replica handbags, abercrombie and fitch, michael kors outlet, sac guess, michael kors, ugg boots, lacoste pas cher, hollister pas cher, converse pas cher, north face, michael kors outlet, timberland, lululemon, michael kors, michael kors, ray ban pas cher, nike air max, hogan, ugg boots, nike air max, coach purses, michael kors outlet, burberry outlet online, burberry, tn pas cher, ralph lauren uk, coach outlet, vanessa bruno, true religion jeans, new balance pas cher, nike air max, nike free run uk, nike roshe, hermes, hollister, true religion outlet, michael kors outlet, mulberry, north face, michael kors, kate spade handbags, vans pas cher

ninest123 said...

beats by dre, lululemon, vans, nike trainers, reebok shoes, ghd, giuseppe zanotti, nfl jerseys, soccer shoes, longchamp, gucci, soccer jerseys, louboutin, babyliss, mac cosmetics, nike air max, nike air max, celine handbags, converse outlet, iphone cases, herve leger, nike roshe, wedding dresses, oakley, chi flat iron, ralph lauren, north face outlet, lancel, ray ban, birkin bag, timberland boots, valentino shoes, instyler, hollister, ferragamo shoes, hollister, new balance, mcm handbags, jimmy choo shoes, insanity workout, north face outlet, asics running shoes, vans shoes, bottega veneta, abercrombie and fitch, baseball bats, hollister, p90x workout, nike huarache, mont blanc

ninest123 said...

sac louis vuitton pas cher, karen millen, juicy couture outlet, coach outlet, bottes ugg, pandora charms, links of london, ugg,ugg australia,ugg italia, montre pas cher, louis vuitton, moncler, canada goose, pandora jewelry, canada goose, pandora charms, moncler, ugg pas cher, ugg boots uk, canada goose uk, supra shoes, moncler, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, toms shoes, louis vuitton, moncler, louis vuitton, doudoune canada goose, barbour, pandora jewelry, thomas sabo, swarovski, swarovski crystal, barbour jackets, ugg,uggs,uggs canada, moncler, canada goose, replica watches, marc jacobs, moncler, wedding dresses, moncler, juicy couture outlet, hollister, canada goose outlet, canada goose outlet

Blogger said...

QUANTUM BINARY SIGNALS

Professional trading signals sent to your mobile phone every day.

Follow our signals NOW and make up to 270% per day.