Monday, October 22, 2012

halaa puuta / hug a tree


Halaa puuta. Oikeasti. Mene. Halaa.

Tänään on sellainen päivä, jolloin minun sydämeni vuotaa yli ja läikkyy kaikkialle. On itku kurkussa kun kaikki on niin kaunista, ja puunrunko tuntuu käsivarsissa vieläkin. Pihkaa sormissa.


Hug a tree. Really. Go. Hug.

Today my heart flows over and spills around. All is so beautiful that it makes me cry a little. I still feel the bark of the tree in my arms. I have spruce resin in my fingers. It smells nice.

12 comments:

Ilona said...

Haa, mahtavaa! Minä menen. Ja halaan.

Aivan huikea halausasento alakuvassa.

isoinpapu said...

Ilona: Arvasin! Ihanaa! Sinä ihana puunhalaaja!

outi said...

Melkein halasin, mutta vain melkein. Seisoin pihamaallani urkoituani siellä parisen tuntia. Lupasivat tänne jo reilusti lunta. Siilin vesikuppi ja lintujen allas aivan jäässä jo parisen päivää. Tein kaikki loput syystyöt ja kun olin valmis, seisoin hämärtyvässä illassa ja katselin pihaani. Alkoi sataa lunta ja tajusin jättäväni hyvästejä tälle kesälle ja kaikille kasveilleni. Ei nähdä taas ennen kuin keväällä. Ihan totta tajusin, että tekisi oikeastaan mieli rutistaa. Syyshortensiaa, punahattua tai yksinäistä liljan vartta, jotka olivat vielä pystössä. Tai omenapuuta. Että tsemppiä ja että kyllä tämä tästä taas, vaikka onhan se kauheaa. Se talvi. Mutta lompsin vain pois. Ja nyt harmittaa, kun luin tämän. Olisi pitänyt!

isoinpapu said...

Outi: Ihanasti kirjoitettu. Tätä on siis ilmassa. Pieniä jäähyväisiä ja semmoista. Täällä ei vielä jäätä. Siilin vesikuppi, Oi!

lazybliss said...

i love the way you post photos of moving images along with nice words...

himalainen said...

Upeat halauskuvaut, jo näiden kuvien näkemisestä tulee voimaa. Ihana villi piha teillä.

Pamela in Vt said...

When I was a little girl my best friend was a willow tree in the back corner of the yard. The smell of willow bark twines into my soul.

isoinpapu said...

lazybliss: Thank you :) I like your nickname. It would suit me well too.

himalainen:Varsinainen piha on aika asiallinen ja jämpti, mutta tontti sijaitsee onnekkaasti reunassa, johon ryteikkö osuu. Mun pihani alkaa sieltä.

Pamela in Vt: I loved a big rowan when i was a child. I never before thought i would be so deeply conneceted with a spruce, but here i go: head over heels. Oh, the bark was warm! Summer inside there....

eilen tänään huomenna said...

Sellainen päivä oli eilinen tääläkin. Olisko se ollut se kaunis paiste, joka jo aamusta kirkasti kaiken. Puunrungot seivoi mustanruskeina tummina lehtikultaa ympärillään. huh. pirautinpa muutaman kyyneleen minäkin.

Anonymous said...

Hauska!
Ihana!

Mä teen tota vähän niiku työni puolesta. ;)

Olen arboristi...

Terkuin,
Mare

isoinpapu said...

Eilen, tänään, huomenna: Tänä vuonna lokakuu on ollut ihana!

Mare: Sulla on ehkä maailman paras työ!

Blogger said...

There is a chance you're qualified to get a free $300 Ikea Gift Card.